73 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 14.01.13, 22:59
Nr.: 1
Antworten
szepta
old:Türk Petrol-new:Irak Petrol
sirketi
1912de yani 1.dünya savasinin hemen öncesi Abdulhamit tarafindan cikarilan bir proje sayesinde kuruldu.
Kalis Sarkus Gülbentyan,yeralti madenleri ögrenen zamanin ender mühendislerinden Abdulhamit tarafindan yetkilerle Kuzey Irak ve etrafinda yeralti enerji kaynaklari yaptirilmak icin görevlkendirilir.
Uzunca bir müddet bölgede bulunan Gülbentyan,bölgede cok zengin Petrol yataklarinin haritasini cikarir ve Abdulhamite sunar.
Sarkus Gülbentyan zamanininda en uyanik mühendislerindendir.bölgede petrol arama ve cikartma isi tümden ona devredilince Ingilterede,ingiliz ve Alman ortaklardan olusan ilk Türk Petrol sirketini kurar,kendide sirketten %15 pay istesede sonradan bu payi %5 indirilir.
Bugün Amerikanin okyanusun diger tarafindan gelerek zorla eline gecirdigi petrol daha düne kadar Türklerin elinde olabilirdi,
yaziyi fazla uzatmak istemiyorum,wikiden kisa bir kopiepasteyle konu kapansin:
Türk Petrol Şirketi kuruluştaki hisselerinin %35'i Türkiye Milli Bankası'na, %25'i Royal Dutch Shell'e, %25'i Alman yatırımcılara, ve %15'i de Kalust Sarkis Gülbenkyan'a aitti. 1.nci dünya Savaşı'nın ardından savaşın galipleri ve mağluplarına göre şirketin hissedar yapısı değişmiş, şirket Irak Petrol Şirketi adını almıştır.
Sirketin adi degismesine ragmen,Gülbentyan vakfi hala Irak petrolünden %5 pay almaya devam ediyor.
hayirli seyirler!!
-----
Sevme,günahim ben
0
Beitrag gepostet am 14.01.13, 23:15
@-alkan-
Nr.: 2
Antworten
szepta
Alkan tskler
onun icin dedimya iyi seyirler diye,burnumuzun dibindeki,garantörlük hakkimiz oldugu söylenen Kerkük ve Musul Petrolleri icin adamlar diger kitadan gelip resmen bizim diyor.
Bizede menderes iyiydi inönü dinsizdi diye birbirimize düsürüp mali götürüyorlar.Dünyada Ingiltereyi iyi takip etmek lazim.Rusyayla ilk basta iyi anlasan Ingiltere,menfaatleri sözkonusu olunca onlari bile göz önüne alarak Rusyaya savas ilan etmistir.Ayni politikayi Osmanliya karsida yapan Ingilterenin yaptiklarini nedense bizler yapmakta caresiziz.En büyük idealimizde birbirimizi yemek.
-----
Sevme,günahim ben
0
Beitrag gepostet am 14.01.13, 23:41
@-alkan-
Nr.: 3
Antworten
szepta
gercek acida olsa,bizm
malesef,
yabancilar piskolojik tüm yanlarimiza kadar arastirmalari okullarinda ögrenirken,biz birbirimizi yeme sofralarindayiz.Kimisi kalkar Atatürkü inkar eder,kimisi menderesi bugünlere tasiyarak intikam alma hisleri uyandirir,Türk vatandasinin politikasi bilincli olarak hep kisi üzerine yönlendirilmekte nedense.
Vatandasi öyle olan bir milletti yöneteninde degisik olmasi beklenirmi?
Onlrda ya Amerikali veya Rusyali babalar bulurlar.tbii yabacilar baligi yer bizede kilcigi kalir sayelerinde.
gökten üc elma..
-----
Sevme,günahim ben
0
Beitrag gepostet am 14.01.13, 23:54
@-alkan-
Nr.: 4
Antworten
szepta
ceket dedinde
als ich in Türkei bei der stadtrat einen formuler abholen musste,hatte ich die ehre mit dem sogenannten kaymakam
bana hemen cik disari dedi
neden dedim
ceketin acik!
ciktim disari,kaymakamin arkadasi akrabam yan odada calisiyo,ona anlattim.
Geldi benle kaymagin odaya
Kusura bakma bu almanyadan geliyor isini hallette gitsin dedi.
torpili cakinca kaymakcida yan cark etti,yandan carkli
-----
Sevme,günahim ben
0
Beitrag gepostet am 15.01.13, 00:09
@-alkan-
Nr.: 5
Antworten
szepta
gecmis olsun
iyi geceler alkan
-----
Sevme,günahim ben
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!