|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
iyi geceler. samimi yorumuna tsk.ler. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
haklısın.hayatın her anı ilmek ilmek mücadeleyle dolu galiba? arada sırada tatile çıktığımız anlarda olmuyor değl sanırım?....  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
aynen öyle..senin dedigin gibi......"e$egini saglam kaziga bagla" sonra mücadele ve haketme sonucunda tatilini yap. Beyin tatile girmez..!! Uyurken bile.. "Sabah ola,hayrola" güzel bir deyimdir,yeni bir mücadelenin ba$langicidir. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
Ben degerli yorumlarina ve deneyimli payla$imlarina tsk.ederim.. Iyi geceler. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
bence beyninde tatil yaptığı anlar vardır.bir daha düşün istersen?  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
izin harikaydi..hava haric..hotel süperdi.. yarin bu sene icin ilk i$ günüm..Bayagi heyecanliyim. 3 aydir özledim cali$mayi.. Bakalim kaburgalar ne diyor..coook merak ediyorum. Kisa ama öz ve faydali görü$lerine tsk.ler. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
  .. O zaman sacmaliyoruz veya,kontrolü elden birakiyoruz. Ruh halimizi bile kontrol eden beyinde her$eyin bittigine inanmak $art. Bunlara her türlü ihtiyac dahil. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
bilmiyorummemo.severken seversin sadece çok şey düşünmeye gerek yoktur bence....saatin tiktakları gibi hayatı bir rutine bağlarsın o rutin içinde akıp giderken sen sevgiyi yaşarsın....saatin düzenli işleyişini arada bir kontrol etmek arada bir çıkabilecek aksaklıklara müdahale etmek yeterlidir gibi geliyor bana? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
Zaten konumuzda,istem di$i olaylarla mücadele gücümüz..? Teslimiyatcimiyiz,yoksa mücadelecimiyiz.? Güzel giden her$eye cabuk ali$iriz. A$kta da me$kte de.. Kastim...$üpheci olmak degil,gelecegi saglama almak icin mücadele. Tüm organlar toplanmi$ ben daha önemliyim diye ben kral olacagim diye..Kalp.beyin.karaciger,böbrek ve di$ bagirsak.Bilirsin mutlaka. O fikra,konumumuzla ilgili degil arkada$im. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
teslimiyetcilikte isyankarlıkta bana ters geliyor biraz.bilemiycem... başımıza gelen şeylerin bir kısmı kendi tercihlerimizin sonucudur.kendi tercihimizin bizi götürdüğü noktaya isyan etmek çocukça bir isyan değilmidir?burda sonucu kabullenmek gerekmezmi?diğer bir kısmı ise hayat tümüyle bizim kontrolümüz altında değildir....bizim kontrolümüz dışındada bir yığın gelişme mevcuttur.müslüman olduğumuza göre bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğunuda akılda tutmak durumundayız buna göre başımıza gelen bir takım şeylerde tümüyle bizim irademiz dışında,imtihanın bir parçası olarak Allahın dilemesiyle başımıza gelen şeyler olacaktır bunada isyanı doğru bulmuyorum.ama İMTİHANIN TÜRÜNÜ ŞEKLİNİ BOYUTUNUDA BİR ŞEKİLDE her an attığımız adımlarla biz şekillendiriyor olabiliriz bence.en doğrusunu Allah C.C bilir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
geleceği sağlama almak için mücadele gereklidir ama esasında biz ne yaparsak yapalım asla geleceği güvenceye alamayız diye düşünüyorum.yapabileceğimiz hiç bir şeyle bir saniye sonramızı güvenceye alamayız,sadece aldığımızı zannedebiliriz bilmem yanılıyormuyum? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
Allahın herkesi aynı imtihanla sınamaması bir tesadüf veya keyfiyet değildir bence her kişiye özel bir sınavın bir sebebi,mantıklı bir açıklaması mutlaka vardır....o sebebi mantığı görebilmek için.bir su zerresini mikroskop altına tutar gibi her bir kişinin varlığını ve yaşamını en ince detaylarıyla görebilmek gerekir.bence. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
yarina son 3 yorumu degerlendirip yazacagim..cok hakli oldugunuz konular var.ama ,tartisilmasi gerekir diye düsünüyorum. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
eşeği sağlam kazığa bağlayacağız sonra Allaha emanet edeceğiz ama bu dahi eşeği sağlam bulacağımıza garanti değil çünkü biz ne yaparsak yapalım o eşek er veya geç ölecek yani zayi olacak ve bunun ne zaman olacağını bilemeyiz biz.tabi herhangi bir zamanda boynuna bıçağı çalıvermekte bizim elimizde.buda ayrı mevzu  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
tartışmaktan ziyade sohbeti tercih ederim  güzel konu açmışsın eline sağlık.iyi geceler,görüşürüz  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
Elbette,sadece muhabbetle, ortak yönleri bulmak,anla$amadigimiz konulari irdelemek hedefimiz. Bizi bilen bilir,maksadimiz sadece payla$maktir. Hakli oldugun konu,yaradanimiza olan inanc ve güvenden,bazi konulari ona yükleyebiliyoruz,bu belki kacinilmaz bir olay.. Zorla bir$ey elde etmeyide hedeflemem asla.. Mümkünü olan bir $eyden kolayca vazgecilmemesi inancindayim.Cabuk pes etmemek...yani.. Adam ,meslek edinmemi$,her ne sebeptense,i$ bulamiyor. Kismet degilmi$ deyip,i$i kolayca hallediyor. Bir istedigi i$ olmuyor.." her$eyde bir hayir vardir"deyip vazgeciyor.. Ben bu olaylari yaradana baglamayi dogru bulmuyorum. Umarim kendimi gerektigi gibi ifade edebilmi$imdir. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
aslm renkda$ ve clanda$im.. Bak i$te bu dogru.. Kötü oldugu zaman yaradan istemedi.. Oldugu zaman $ükretmeyi unutmak.. Sen caba ver... olmazsa olmaz..Ama ugra$madan kismetim degilmi$ demeyi ben kolay bahane buluyorum. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
aslm alkan.. Olacak I$ler var,yeteneklerin ve toplumun müsade ettigi hallerde. Bunun di$ina cikmadan,olursa sükür,olmazsa ..niye olmadi,nerede hata yaptim.?analizi $art. Birde olumlu veya olumsuz olaylarin neden olup olmadigini bilmek..ders almak,insani geli$tirir ve az hata yapmaya ba$latir. tsk.ler. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
Aslm. Insanlarin kendi kaderini cizmesi gerektigine inandiginizdanmi inanmiyorsunuz? Yoksa....?? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadere razi olmakmi..? |
aslm. Demek iyi bir ders almi$ arkada$imiz. Olumlu olumsuz,ya$antilara pes etmeyi birakmi$,direnmeye,kendi kaderini eline almaya ugra$iyor.. Ba$arilar..Mutlaka oluruna birakmaktan daha iyidir. Bendende saygi ve tsk.ler.. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!