|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
KİŞİLİK SAHİBİ OLMAK Sınıf, öğrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü hoca kapıda beliriyor. İçeriye kızgın bir bakış atıp kürsüye geçiyor. Tebeşirle tahtaya kocaman bir (1) rakamı çiziyor. “Bakın, bu kişiliktir. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey…”diyor. Sonra (1)’in yanına bir (0) koyuyor; “Bu, başarıdır. Başarılı bir kişilik (1)’i (10) yapar.” Bir (0) daha koyuyor. “Bu, beceridir. (10) iken (100) olursunuz”… Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor: Yetenek… Disiplin… Sevgi… Eklenen her yeni (0)‘ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor hoca. Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1)’i siliyor. Geriye bir sürü sıfır kalıyor ve diyor ki “Kişilik olmadan diğerleri bir hiçtir…” -Alinti-
Slm arkadaslar! Bu anlamli hikayeyi okuyunca, bazen birbirimizi bosuna kirdigimizi düsündüm.. Sanalda olsa ortam, kisiligimizi yitirmeyelim Benim cok hosuma gitti ve sizlerle paylasmak istedim.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
Corap sökügü gibi gitsinde, nasil giderse gitsin  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
"1" olmadan prensip ve dogrular neye yarar??  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
"0" degersiz dedimmi?  Sifirsiz olmaz elbette.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
Dogrudur kisilik olmayinca,gerisi tefarruattir. ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
napim toni? ayagi kirilmis ati vururlar.. bende o küpü kirip eziyetten mi kurtarayim  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
merhaba karaca..
Kisiliksiz insanin bir hic oldugu asikar..ama ne hikmetse bazilari hala öyle kalmakta israr ediyor...belkide senin yazidaki gibi bol sifirlari görüp kendini bir sey saniyor ama rakkamlarin en önündeki (1)in yok oldugunun farkinda deyiller..
Birbirimizi yeme huyundan vaz gecsek,saygili olsak ,"sende haklisin" demeyi ögrensek sanirim cogu seyi asacagiz ama ne hikmetse bir türlü beceremiyoruz veya istemiyormuyuz anlamadim gitti..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
güzel örnekler vermissin..
tskler katina.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
sana katiliyorum emir.. sende haklisin diyemesek bile, tezat fikirlere/düsüncelere saygi göstermeyi ögrensek büyük bir basari olur.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
evet birde borcumuzu ödemeyi ögrensek..dimi..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
paylaşım için teşekkürler,elinize sağlık.boşuna tabi ama huylu huyundan vaz geçmez,ağaç yaşken eğilir... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
can cikarmista, huy cikmazmis 
ben tsk ederim.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
emir sende dügün yerinde donumu geri ver diyenlerdenmisin  sosyete rezil ettin beni rezilll 
ödeyecegim sen bana konto nr vs ver  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
tövbe tövbeee....daha neler duyacaz bakalim..
dügün yerinde don istemekte neymis.. 
kontomu.?? olduuuu...acik adresimide yazayim istersen....ben biara ugrar alirim hasilati..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
yaz ne olacakki, burda biz bizeyiz, yabancimi var 
sizin köyde kullanmazlarmi o deyimi?? yoksa sen şeeerlimisin  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
aynen huyun cıka 
nickin _huy_402 olur bak  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
evet cigerim seerrliyim....
bizde öyle sey kullanilmaz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
senin yorumunda yerinde.. güzel özetlemissin düsünceni..
ben tsk ederim.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisilik sahibi olmak |
herkes ayni olda hayat cok sıkıcı ve monoton olurdu.. o zmn sadece görsellik ön planda olurdu..
karekterler, hayata bakis acilari vs elbette farkli olmali, katiliyorum sana  zit fikirlere saygi olmasi kafidir diye tekrar ediyorum.. yani bu benim fikrim.
tskler güzel yorumun icin.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!