14 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 30.12.12, 19:58 Nr.: 1 Antworten

Yol Parasý
Hastane tıklım tıklımdır. Yaşlı kadın içeri girer, doktor hanım teyzeyi muayene ...eder; fakat hastalığından emin olamaz. Kadına dönüp:
-"Teyze şu şu tahlilleri yaptır gel, der."
Yaşlı kadın başını öne eğer. Doktor, yaşlı kadının duymadığını düşünerek tekrar söyler. Yaşl...ı kadın başını yerden kaldırarak, ağlamaya hazır gözlerle:
-"Kızım, benim köye dönecek param yok, tahlilleri nasıl yaptırayım?" der.
Doktorun yapacak bir sürü işi olmasına rağmen, bırakır işini, tutar teyzenin elinden koridor koridor dolaştırıp tahlilleri yaptırır. Tahlillerin sonucunda doktor hastalığı belirler, gerekli ilaçları da alıp teyzeye verir. Yaşlı kadın tam odadan çıkacakken, doktor hanımın aklına "YOL PARASI" gelir ve teyzeye köye gitmesine hayli hayli yetecek para uzatır. Yaşlı kadın önce almak istemese de daha sonra 'mecburiyetten' parayı alır. Sonra:
-"Allah senden razı olsun kızım. Köye nasıl döneceğim diye kara kara düşünüyordum, çok sağol" diyerek odadan çıkar.
Aradan bir saat kadar bir süre geçer. Doktor bakar ki yaşlı teyze kan ter içinde, kalabalığı yarmış, oflaya puflaya geliyor. Doktor şaşırmış bir halde "herhalde giderken bir şey unuttu" diye düşünür ve:
-"Ne oldu teyze" diye sorar.
Teyzenin yüzünde kocaman bir gülümseme vardır bu sefer:
-"Kızım ben anayola çıkınca bir köylüme rastladım. Meğer o, minibüsle zaten köye dönüyormuş. Beni köye o götürecek; sen al paranı!.."

alıntı
0

Beitrag gepostet am 30.12.12, 20:11 @_can_402 Nr.: 2 Antworten

Yol Parasý
Öncelikle hayırlı akşamlar Can,
Anlatılan hikayede sadece "minibü"s kelimesine takıldıysan diyecek birşeyim yok. 
Güzel vatanımda at ve eşekler insan taşımacılığının yapıldığı tarihi ben hatırlamıyorum. 

0

Beitrag gepostet am 30.12.12, 20:18 @_can_402 Nr.: 3 Antworten

Yol Parasý
Günümüzde köşe köşe, cami cami, kahve kahve dolaşıp milletimizi kandıranlara örnek olacak bir hikaye.

Asil bir davranış ve göztokluğu. 
0

Beitrag gepostet am 30.12.12, 20:34 @_can_402 Nr.: 4 Antworten

Yol Parasý
Olmayacak diye birsey yok, elbette olabilir. Ama "eceli" gelmiş ve "kaza" geçirmiş bir hasta nasıl olurda kendiliğinden "GELEBİLİR" ? Ve de gülümseyerek.
0

Beitrag gepostet am 30.12.12, 20:46 @yinegece Nr.: 5 Antworten

Yol Parasý
Daha once okumama ragmen guzel bir paylasim,
Yurdum insaninin ne kadar saf ve halis olduklarinin,
Bir baska ornegidir,
Ayrica at-minibus olayina gelince,
Herhalde boylesine kirlenilmis bir dunyada,
Melekler cikmaz klavye arasinda,
Tabiki buda bazi degerleri alaya alanlara...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 30.12.12, 20:53 @yinegece Nr.: 6 Antworten

Yol Parasý

Güzel bir paylaşım tşkler.

Yardım sever bir doktor,gözü tok bir vatandaş.Her devirde ve dönemde nadir görülen güzel davranışlar.

0

Beitrag gepostet am 30.12.12, 21:03 @sevva Nr.: 7 Antworten

Yol Parasý
Haklisin Sevva.
0

Beitrag gepostet am 30.12.12, 23:10 @_can_402 Nr.: 8 Antworten

Yol Parasý
hic bir düsüncene katilmiyorummmm ve inaniyorumki yüregi ve merhametri olan kimse katilmiyordurrrr.......bence bir kac ke oku ki sende insan adina birseyler ögrenmis olursun.kusura bakma ben etkilendim ve tepkim bu yüzdende sert oldu sana karsi ....pisman degilim
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Yol Parasý