57 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 09.12.12, 23:05 Nr.: 1 Antworten

Atatürk

Bir dahidir.
                     Büyük bir baskumandan,
                                 Türklerin Türkiyenin kurucu ATA sidir.

sen bunu ne kadar reddedersen et.Bu senin kabul etmesende tüm dünyanin kabul ettigi bir realitedir.Atatürk sanalda fantazi kahramani degildir.Yattigin sicak yerden keyfin bitince fisini cekip off yapabilcegin veyada Osmanlinin gercekleri hakkinda bile egitimin olmadan Osmanliyla Atatürkü kiyasliyabilecegin kisi degildir o.

Atatürk bir Che degildir onu sosyalizmin güvercin kanatlarinda ucuracak.Atatürk bugünün genclginin bile idrak edemeyeci kadar yüksek bir egitimin anlayabilecegi anlatabilecegi kisiliktir.Onu anlayacak kisinin en azindan bir savasa girmesi lazimdir.

Neden savas dedim,cok basit.. Atatürkü dahi yapan savaslardaki iradesidir.
"Savas,müdafai satih degildir,savas tüm ülke sinirlarinin korunma stratejisidir" cümlesiyle dünyaya Savas egitimi veren bir basögretmen dehasidir.

En ufak olaylarda empati yetenegini kullanan akillara yaziyorum bunlari,
benim dede 4 sene askerlik yapmis,ben bunu duyunca gözlerim aciliyor,birde Atatürkün yasadigi dönemleri gözünüzün önüne getirin.Askeri okuldaki basarilari,Osmanli icinde aldigi basarilar ve 1.dünya savasi.kurtulus savasi baslamadan önce Alman bir savas kumandaninin strateji kitabini türkceye ceviren bir dahi bir Genie.

Atatürk yasaminin (1890-1923) 2/3 ü savas meydanlarinda gecmis,12 ayri siperlerde bazen gözünü kirpmadan sabahlara kadar askerinin yönetimini elinde tutmustur
Tam 27-28 senelik uzun bir askerlik dönemi gecirmistir MustafaKemalAtatürk.
Düsünün 27-28 sene o savastan o savasa ,ne tatil ne belirli bir gidip dinlendigi tatil yaptigi ev,nede Avrupalara Majorkalara fransalara alisverisler icin kacamaklar.

1923 te Cumhuriyet ilaniyla ortaya cikan rakamlara bir bakim,Türkiye nin nüfusu: 13milyona.bunun 8milyonu kadin,5milyonu erkek.Bu erkeklerin yarisi yaslilar yarisi gaziler cocuklar, saglamlar
Tüm bu imkansizliklari hic düsündünüzmü,tüm imkansizliklara karsi,imkanisizi mümkün yapabilmek.Bu iradeye sahip olabilmek,Kimi savaslarda askeri,askerle birlikte milletini,o milletin kadinlarini toptan mobilize edebilmek, yüreklendirmek,kimi savaslarda gözünü sarapnellerin barutundan sakinmamak.Sonrada Osmanlidan kalan topraklarin yarisini kaybedip her seye ragmen tüm dünyanin kabul ettigi bir Türkiye Cumhuriyeti kurmak.

Biran gözünüzü kapatin bir dakika Atatürk olun,olabilrmisiniz,becerebilirmisiniz?Belki bir yilmaz güney,bir kemal sunal bir m.a.Erbil olursunuz ama bir Atatürk olmak bile yüksek bir karakterli irade ister.
 Tarih Türke rol vermis.Her Asirda tarih Türkü sevdigi icin onsuz yazdirmamis kendini,en sonnunda ömrü savas meydanlarinda savas dehalariyla gecen büyük bir Türk baskomutanini  ve onun savas arkadaslarini tarih bize nasip etmistir.Tarihe itirazi olan onunla ugrassin ama Atatürkle ugrasirsan derimki,Atatürkü önce bir ögren askerligini yap sonra bir cümle hakkin var derim.

Gözünüzü bir an kapatin atalarinizi bir dakika anin,firsat bulcukca
hayirli pazarlar

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 09.12.12, 23:15 @szepta Nr.: 2 Antworten

Atatürk
h:
0

Beitrag gepostet am 09.12.12, 23:18 @gonzo Nr.: 3 Antworten

Atatürk
eyvallah Gonzo Atatürk resmin tmm cikmad, büyük sanirim

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 09.12.12, 23:25 @efe Nr.: 4 Antworten

Atatürk
oldu,yakisti simdi,eyvallah efe

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 09.12.12, 23:34 @efe Nr.: 5 Antworten

Atatürk
tskler bilgilendirme icingonzonun faresi grip mtlaka,hava soguk

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 09.12.12, 23:56 @efe70 Nr.: 6 Antworten

Atatürk
eyvalla Efe,
diyorumki bize masal anlatlinca daha cazip geliyor nedense,
Atatürkün hediye ettigi cumhuyette yasadigimiz su son  döneme  bak.Atatürkün ülkesinde Atatürke karsi kinci nesil yetistiriliyor.masallarla hikayelerle yanibasinda vatan icin sehit olan komsunun  evladini görmeyen kör bir gözle

-----
Sevme,günahim ben
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Atatürk