57 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.12.12, 00:36 Nr.: 1 Antworten

Dost sahibi olabilmek ne kadar güzel
Dostluklar kolay elde edilmiyor. Bu söz klasiklesti,
hepimiz biliyoruz. Ne varki bilinmesine ragmen uygulamada her daim, istisnasiz
ayni hatalara yine düsüyoruz.

Insanin bazen en dar ve sikintili anlarinda, hüznün
yüregine bir karabulut gibi cöktügü, semada günes piril piril isik sacmasina
ragmen gönlümüzün gülmedigi bir esnada, bazen sicacik bir gülüs, tatli bir söz,
ne bileyim tüm dertlerimizi bizden alacak bir dost ne kadar iyi bir nimetdir.

Ama kiymet bilinmesi gereken anda ve zamanda maalesef bu
güzellikten uzak kalinabiliyor. Bazende dostumuzdur, bizdendir, yabanci
degildir diyerek „öteledigimiz“ dahi oluyor.

Hasili dost bulmak zor kaybetmek cok kolay. Bir rüzgarin
bir tüyü alip savurmasi misali…

selam ve hürmetlerimle…

-----
Her bakan göremez, her gören mutlaka bakmistir...
0

Beitrag gepostet am 03.12.12, 00:43 @yusufbahri Nr.: 2 Antworten

Dost istemem....zamaninda cok dostum vardi...bir bir el salladim onlara....okadar dostdan bitane adam cikmadi.... Gercek dost ailendir...
0

Beitrag gepostet am 03.12.12, 00:46 @esmerkizstgt Nr.: 3 Antworten

Inanirim...bu bir bakima bizim icin "dost" kavraminin kimler icin veya kimler nasil dost olur sorularina verecegimiz cevaplarla da iliskili diye düsünüyorum...

Sahsen Aile kurumunu DOST kavrami icinde degerlendirmiyorum...ancak su bir gercek, ifade ettiginiz gibi hemen yanibasimda olmalari sevindiricidir ancak her zaman care degildir...bazen bir Dost eli, bir akraba elinden daha sefkatli olabiliyor...

sizin yasamis olduklariniz üzücü ancak bunu genel kabul etmemeli kanaatindeyim...

selam ve hürmetlerimle...

-----
0

Beitrag gepostet am 03.12.12, 00:54 @-_niluferay_- Nr.: 4 Antworten

esmerhanima cevabimda da belirtmeye calistigm gibi, AILE mensuplarini Dost icerikli degerlendirmiyorum...zira onlar insanlik zincirinde farkli bir yer teskil ederler...

örnegin; Anne- babasina düsman olan binlerce insan taniyoruzdur ancak bunlarin birer dost sahibi olduklarini da biliriz...

selam ve hürmetlerimle....

-----
0

Beitrag gepostet am 03.12.12, 01:11 @yusufbahri Nr.: 5 Antworten

selam yusuf-bahri
     Güvenilecek dost, bazi hallerde ailemizin yapamiyacagi kadar bize faydali olabilir.
Dostluklari koruyalim.Geli$tirelim.iyi secelim.
saygilar.

-----
HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM.
0

Beitrag gepostet am 03.12.12, 02:58 @memo53 Nr.: 6 Antworten

Evet güzel kardesim...Aile, vazgecilmezimizdir, vazgecilmezlik ünvanikolay elde edilmez...dost dedigimiz haketmistir o sözü, yanildiysak bir yanilgidan ibarettir...

"Tas uzaktan gelmez"...

-----
0

Beitrag gepostet am 03.12.12, 20:19 @-_niluferay_- Nr.: 7 Antworten

Nilüfer Hanim, elbette duydum hatta tabir edilmesi dahi hic hos degil...bakiniz bunlarin sizin tarafinizdan tecrübe edilmis olmasi üzücü ancak, bu tarihler boyunca DOSTluga yazilanlari, yasanilanlari yok saymamiza bir engel degildir..

elbette bizler de bu tür olaylara maruz kaldik ancak bu Dostluk gercegini yine ortadan kaldirmaz...

selam ve hürmetlerimle....

-----
0

Beitrag gepostet am 03.12.12, 21:01 @yusufbahri Nr.: 8 Antworten

Dostları bulmak insanın eşini bulması gibi birşeydir.Nasılki insanlar önüne geleni kendine eş olarak seçmiyorsa,dostlarıda öyle seçmezler.Yanlız dostlar genelde aynı cinsten seçilir.Dost öyle çok olmaz, insanın dostları bir elin parmaklarını geçmez.Eğer dost kalmak istiyorsan unutma;
Beklediğin kadar beklenirsin,verdiğin kadar alırsın,hatta beklenmemeyi ,karşılığını alamamayı bile göze almaktır dostluk bazen... 
Ve dostluk için söylenecek en önemli cümle, senin dost olabildiğin kadardır karşındakinin dostluğu.
0

Beitrag gepostet am 03.12.12, 21:18 @tugra_han Nr.: 9 Antworten

Teşekkürler Tuğra 
Kimi insan dostu artık nasıl görüyorsa,sonuçta dostta senin benim gibi bir insan.Hataları olacak,insani zayıflıkları olacak.Bize karşı kusurları olacak.
İnsanın eşi,kardeşi,anası,babası ve hatta kendi canından olma evladı bile,ona karşı hatalı davranabiliyor.Onları kolay kolay silip atabiliyor muyuz?
Eğer ki dostluklarımızı hemen silip atabiliyorsak,ya dost seçmesini bilmiyoruz,yada biz iyi bir dost değiliz.Yani her iki durumdada eksiklik bizde diye düşünüyorum.
0

Beitrag gepostet am 05.12.12, 04:40 @toni- Nr.: 10 Antworten

Sikintili anlarda yaninda olmak, bir noktada mecburi degil midir ! Dost denilince her animizda yanimizda olabilen degil midir! Sikintili halimde dost olmayan dahi bazen el uzatabilir...Hasili dost hayatimizin her aninda, gerektigi zamanda kendi menfaatine ters düsse dahi "ben varim" diyebilen degil midir...

-----
0

Beitrag gepostet am 05.12.12, 04:43 @tugra_han Nr.: 11 Antworten

Kanaatimce ayni seyleri farkli bir dilde anlatiyoruz veya farkli bir yoldan ifade ediyoruz...Ben Aile kurumunu DOSt lugun ötesinde tutuyorum...Dost her zaman dost olmayabilir, kalmayabilir ancak Aile her zaman bizimdir...
Dostluk, bazen gecici de olabilir ancak Aile ölümden sonra dahi devam eder...

-----
0

Beitrag gepostet am 05.12.12, 04:46 @su_hayat Nr.: 12 Antworten

Beklediğin kadar beklenirsin,verdiğin kadar alırsın,hatta beklenmemeyi
,karşılığını alamamayı bile göze almaktır dostluk bazen... 
Ve dostluk için söylenecek en önemli cümle, senin dost olabildiğin kadardır karşındakinin dostluğu.

....
yazinizdan alinti yaptim...bana celiskili gibi geldi..zira bir cümlenizde karsiligini alamasak dahi derken digerinde ne kadar verirsen olarak degismis, bu ise karsilik beklemeyi cagristiriyor...

Dost, karsilik beklemeden, vermesede verebilen, gelmesede gidebilen, olmasa da olabilen kimse olmasi daha dogru degil midir...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!