79 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 11.11.12, 04:57 Nr.: 1 Antworten

Bu dünya ve bu ülke bizim . . .

1970 ve 1980 li yillari yasayan . . .

yasayamayan ise yakin tarihimizi söyle yada böyle bir sekilde duymus olan bizler . . .

Bu aziz olan milletin hakkini gasp eden yada rant icin birbirine düsürenler nasil hesap verir ulu mahserde orasini bilemem . . .

Maddi kayiplar bir sekilde hayatta kalip kazanildi,

gecde olsa gelen güzellikler . . .

Ancak manevi yikim o kadar cok büyükmüs, zamanla bunu anladim.

Rahmetle andigim eski Basbakanlarimizdan Sayin Bülent Ecevit´in bir sözü vardi,

hatirlayaniniz vardir, söyle demisti kendisi . . .

Bu milletin basina ne geldiyse laik yobazlardan vede anti laik yobazlardan, geldi „

yani, kendini cagdas sanan yobaz yada kendini dindar sanan yobaz´lardan.

Ben vakti zamaninda cok tutmustum bu sözünü, ve bugün bile deger veriyorum bu sözüne.

Bizi, bizi o kadar o yoz olan dünyalarinda bölmüslerdiki birileri bir birimize . . .

Evet, bu ülkenin basina ne geldiyse bunlardan geldi, her seyi yasak kilan,

yada her seyi kapali kilan.

Birini dedigi gibi yasarsan, devrimci´sin . . .

Bir digerinin dedigi gibi yasarsan, cennet´te yer alacagina inandirilan . . .

Bu insanlardi bizi yöneten yada yönlendiren . . .

Oysa bu insanlar sadece kendi bulundugu yeri vede makami parsellemeden öte,

bizi birbirimize düsürdüler . . .

Biz daha ne oldugunu anlamadan birilerine ve birbirimize düsman olduk yada düsman edildik.

O dönemlerde . . .

Cumhuriyet gazetesi okuyorsan solcusun, karsiya göre devrimci´sin . . .

Tercüman gazetesi okuyorsan sagcisin, karsiya göre milliyet´cisin . . .

Bizki birbirimize o kadar yanli baktik´ki ve bunu asamadik, malesef . . .

Bir sagci´nin Nazim Hikmet okumasi, yada bir solcu´nun Necip Fazil Kisakürek okumasi,kisinin gaflet icine düsmüs olmasi zannediliyordu, yine o dönemlerde.

Bagislayin, fakat bunu düsünmek bile bundan daha büyük bir cehalet olabilirmi ? diye . . . sormadan edemedim kendime  . . .

Bizler kendi ülkemizin yetistirdigi edebi degerleri, kendi düsüncemizde ve cizgimizde degildir diye, bu kadar asagilamak, bence yobazligin daniskasidir.

Icimizde siyaseten Ahmet Kaya´yi seversiniz yada sevmezsiniz, ancak sanati icin biriniz bir laf edebilirmisiniz ?

Kimse edemez . . .

Biz seklen insanlari simgelestiriyoruz, hepsi bu . . .

Bu ülkede Sayin Alparslan Türkes´in cikipta kürsüden, bir Nazim Hikmet´in siiriyle baslarken Dörtnala gelip Uzak Asya'dan, Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan, bu memleket, bizim. „ dediginde, ( ki bana göre milliyetcilik icin yazilan en müthis siirlerin basinda gelir )

onu dinleyen millet bir „ a a a a „ olmustu, hatirlayin.

Oysa cag olmak, cagdas olmak, o cagin icinde bulunmus olan insanlarla dünü ve bugünü cem etmekle olur. Biz´ki hala birilerini simgelestiriyor, kendimize göre kimini cennet´e kimini ise cehennem´e koyuyoruz ve bilmiyoruzki en büyük yanlisi burada biz yapiyoruz.

Dogru söyleüyorsa Hz. Mevlana bas taci ve yine dogru söylüyorsa Aziz Nesin oda bas taci. Burada kisinin degil, söylenen sözlerin dogrulugu degilmi bizim icin önemli olan, ki bunu söyleyen bir yabanci dahi olsa . . .

Allah askina kendinize gelin artik, bu yozluk ve bu yobazliktan uyanalim ve aynayi artik kendimize tutmanin zamani degilmi sizcede ?

Hala neden bizi o yozlarin ve yobazlarin bizleri yönetme ve yönlendirmelerine müsade ediyoruz ?

Yazik olmadimi 1970 vede 1980´li yillarinda dile kolay besbin ( 5.000 ) topraga verilen,

hayatin baharinda daha ne oldugunu anlamayan o gencecik fidanlar ?

Birileri aclik grevine giderken neden onlari yönetenler yada diger bir tabirle tepedekiler gitmiyor ?

Cünkü bugün bile bu oyunlar, birileri hala kan üzerinden para kazaniyor diye, bitmiyor, cünkü hala birileri bizleri siniflandirarak ve bizleri kullanarak diye, bitmiyor ! Bitmiyor, cünkü biz, bugün bile insanlari seklen simgelestirdigimiz icin bitmiyor !

Neymis efendim . . .

Türk´sün – Kürt´sün, Devrimci´sin - Ülkücü´sün, Laik´sin - Anti laik´sin,

Dinci´sin - Ataist´sin, Cagdas´sin – Yobaz´sin, Sünni´sin – Alevi´sin,

bölüne bölüne cirkinlestik.

Bunlari disaridan birileri yapti bizde tuttuk ve oynadik, oynadikca yerine göre igrenclestik. Kurt bulanik havayi severmis, bizki düsdükce bunlarin oyunlarina bulanik havadan faydalananlar, degilmi onlar para para diye ellerini ovanlar . . .

Gelin artik hep beraber bu oyunlara gelmeyelim, düsünce bazinda sünniligi yada aleviligi, dindarligi yada dinsizligi kisinin Allah ile kendisi arasinda oldugunu ve onu baglar beni degil diyerek, siyasi düsüncede hakeza öylesine . . .

Biz kisinin kim oldugu degil yada düsüncesine degil, insan tarafina bakmaliyiz.

Bu insan bu ülke icin ne kadar faydali yada degil, bu ülkenin cografyasina insan olarak ne kadar katki saglamis, budur bizi baglamasi gereken.

Bu ülkenin nimetlerini paylasmak varken ve bütün degerleri bagrimiza basmak var iken neden hala bu kardeslik düsmanligi . . .

ALLAH ASKINA, KENDIMIZE GELELIM ARTIK

YETER . . . YETER. . . YETER . . .

Saygi, Sevgi vede Hosgörüm bu yazimi okuyan herkese,

bir dahaki yazimda bulusmak ümidiyle kalin sevgiyle, yüregimle . . .

Efe Kaptan

//www.turkbase.de/tb/clans/blogpage.php?clanid=836&blogid=12506

-----
Beyinde zihin fukara olunca, zikirde akýl ukala olurmuþ !
0

Beitrag gepostet am 11.11.12, 05:22 @efe_1903 Nr.: 2 Antworten

Dostlar dostlar a canım dostlar
Sizlere bir çift sözümüz var
Sevmek, paylaşmak varken
Bu kavga bu talan neden

Asık suratlı, eli silahlı
Böyle bir dünya, olmasın reva
Çocuklarımıza

Vah vah aman
Halimiz yaman
Geçiyor zaman
Olmayalım pişman
Ah ah aman

Dostlar dostlar a canım dostlar
Bu işin bir tek yolu var
Sevmek paylaşmak canım
El ele tek yürek olmak

Bu dünya bizim yok etmeyelim
Birbirimize zehretmeyelim

Cahit Berkay

-----
0

Beitrag gepostet am 11.11.12, 05:52 @afeti-devran Nr.: 3 Antworten

Haftalik yazimdi, clanda . . .

Begenmeden öte, anlasildigimi umuyorum.

Buyur senide bekleriz aramiza . . .

Efe Kaptan

//www.turkbase.de/tb/clans/blogpage.php?clanid=836&blogid=12506

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!