83 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 14.10.12, 21:52 Nr.: 1 Antworten

Mübah ve Günah
  Türk toplumunda bazı şeyler kimilerine mübah, kimilerine ise günah... Ataerkil toplum olmamızın sonucu sanırım bunlar... çifte standart yani.... Türk toplumunda erkek daima güçlü ve haklıdır.. oysa kadın da aynı durumda olmalıdır değil mi?Çünkü yaşam iki kişiliktir. Eğer bir kişi ;özgür, istediğini yapan, her şeyi kendine hak bilen , fakat karşısındaki yaşam ortağına suç bilen bir tavır sergilerse... bu iki kişilik yaşam sizce yaşam olur mu? Halk dilinde güzel bir deyim vardır: ''Hanım yaparsa KAZA, halayık( hizmet gören kişi ) yaparsa CEZA'' diye.... Bizim en küçük yapı taşımız olan AİLEde sanırım, bu çifte standartlar yüzünden çatlamaya başladı.  Oysa Avrupa AİLE olma yolunda ilerliyor. Bizde ise AİLE kalmıyor.. Durup düşünmemiz gerekmiyor  mu? Öyleyse lütfen, herkes elini vijdanına koyup haraket etsin. Hem hanım hem halayık eşit muamele görsün... Bana MÜBAH , sana GÜNAH anlayışı ortadan kalksın ki AİLE dediğimiz toplumun temel taşları yok olup gitmesin...Ataerkil toplumun üstünlük zırhını giydirdiği erkekler, biraz EMPATİ kursun yeter... gerisi kendiliğinden  gelir zaten.
0

Beitrag gepostet am 14.10.12, 22:18 @-6-esmeray-6- Nr.: 2 Antworten

Mübah ve Günah
   Katkı için sağolun, ne yazık ki ülkemde henüz aydınlanma çağı başlamadı. Dediğiniz gibi gelenler görüyor ve sizlere aktarıyor.. Ben İNSANSEVERİM, yani HÜMANİSTim demeyle olmuyor... Teori, pratiğe aktarılmalı... Kısacası; kendine yapılmasını istemediğin şeyi sen de karşındakine yapma... durum böyle olursa inanın toplum profilimiz çok değişecek ve mutsuz insanlar yığını olmaktan kurtulacağın... ha  bu arada kapanışı bir atasözüyle yapayım: İğneyi kendine batır, çuvaldızı başkasına..... tekrar teşekkürler.
0

Beitrag gepostet am 14.10.12, 22:30 @-6-esmeray-6- Nr.: 3 Antworten

Mübah ve Günah
Çokkk çokkkk sağolun, çok incesiniz...
0

Beitrag gepostet am 14.10.12, 22:31 @mutluca Nr.: 4 Antworten

Mübah ve Günah
))   tamam onu da siz eklemiş oldunuz işte....
0

Beitrag gepostet am 14.10.12, 22:35 @formmann Nr.: 5 Antworten

Mübah ve Günah
    Başımıza taş değil de yakında savaş çıkarsa ki büyük olasılık öyle olacak... bakın başımıza ne bombalar yağacak...
0

Beitrag gepostet am 14.10.12, 22:46 @efe70 Nr.: 6 Antworten

Mübah ve Günah
  Evet, ekilen biçilir gerçekten... ama her zaman değil.. bazen ektiğinizi biçemezsiniz..
0

Beitrag gepostet am 14.10.12, 22:49 @-alkan- Nr.: 7 Antworten

Mübah ve Günah
   Ben kuraldışı birkaç aileyi kastetmedim, genel yapı olarak değerlendirdim. Örneğin, erkek gece yarısı canı sıkılır alır başını gider bir kafeye oturur.. aynı şeyi canı sıkılan eşi yapabilir mi dersiniz.?
0

Beitrag gepostet am 14.10.12, 22:51 @5serhos Nr.: 8 Antworten

Mübah ve Günah
 Çok haklısınız, ama toplumsal açıdan aynı olayın.... kadın ve erkek açısından değerlendirilmesi için kullanılmış bu sözcükler.
0

Beitrag gepostet am 14.10.12, 22:55 @formmann Nr.: 9 Antworten

Mübah ve Günah
    Ne yaptığımızı bana değil yetkili makamlara sorun , yanıtlasınlar. Vatandaş olarak bu hakkınız var . Sorun ve icraatı öğrenin.
0

Beitrag gepostet am 14.10.12, 22:57 @-alkan- Nr.: 10 Antworten

Mübah ve Günah
    bAkın , o sokaktakilerde ATAERKİL toplumda kendini üstün görenler değil mi? Erkekler yani....)))
0

Beitrag gepostet am 15.10.12, 10:39 @efe70 Nr.: 11 Antworten

Mübah ve Günah
 Yani diyorsunuz ki, her zaman erkek güçlü olacak Türkiyede ...eşitlik olamaz...öyle mi?
0

Beitrag gepostet am 15.10.12, 10:40 @-alkan- Nr.: 12 Antworten

Mübah ve Günah

Nerde bu insanlar,,, Türkiyede mi? Dedim ya

ben genel yapıdan söz ediyorum, birkaç istisna önemli değil....

0

Beitrag gepostet am 18.10.12, 14:48 @yay07 Nr.: 13 Antworten

Mübah ve Günah
  1. Bir çift ayakkabının tekleri kadar EŞİTtirler benim nazarımda. biri sağ , diğeri sol , Ama ikisini
    birbirinin yerine giymeye çalışırsanız olmaz , vurur HAYATı..herkesin bir dogrusu wardır,mübahta günahta kişinin kendi muhasebesiyle ilgilidir bunun adına ataerkil toplum diyerek erkeklere dayatamazsın 
0

Beitrag gepostet am 18.10.12, 17:16 @eskudo Nr.: 14 Antworten

Mübah ve Günah
  Örnek ilginç...yani diyorsunuz ki herkesin görevi farklı....hanım evinde otursun, yemek yapsın, çoçuk doğursun ve büyütsün....erkek de çalışsın ailesine maddi destek sağlasın...bu mudur yaşam peki..???? Ayrıca günümüzde kadın hem ev içinde çalışıyor, hem de dışarda çalışıp maddi destek sağlıyor yuvasına..... şimdi düşünün bakalım ayakkabı çiftlerini ve sizin tanımladığınız eşitliği.... hiçbir erkek işten gelince direk mutfağa girip akşam yemeği hazırlamaz.. oysa kadın eve gelir gelmez direk mutfağa koşar.... hani eşitlik... ya da hangi eşitlik sizce...?
0

Beitrag gepostet am 19.10.12, 19:10 @yay07 Nr.: 15 Antworten

Mübah ve Günah
kadınlar  ANAÇTIR !!!
  • Bu iki asude cins; birbirini tamamlamaya, ikmal etmeye, birbirinin müteradifi
    olmaya, birbirine ışık, soluk, ses ve ab-ı hayat olmaya makes olarak
    yaratılmıştır..
    Birinde eksik olan bir husus diğerinde kemal bulmuş, birinin
    zayıf kaldığı hususu diğeri tamamlamıştır.. tamamlayacaktır da..
    İki cinsten
    birini çekip aldığınızda dünyanın ve hayatın ne ehemmiyeti kalır....
  • 'herkesin aldığı paydan memnun olması' diye tanımlamış
    eşitliği ""thomas hobbes""
0

Beitrag gepostet am 19.10.12, 19:21 @eskudo Nr.: 16 Antworten

Mübah ve Günah

Buna diyeceğim yok.... elbette Thomas Hobbes' in düşünceleri çok doğru ve yerinde....ancakkkk, benim anlatmak istediğim bu değil.... Toplumsal yaşam içinde

erkeğin özgür, rahat,'' istediğimi yaparım... ben erkeğim , elimin kiri...'' felsefesiyle hareket etmesi... aynı şeyleri eşinin yapmasına hoşgörü ile bakmaması.... yapılan kötüyse şayet erkek niye yapar, yok iyiyse niye eşine yasak koyar .... anlamak mümkün değil...Yani... yine MÜBAH ve GÜNAH.... ATAERKİL toplum ürünü erkeklerin ...her şeyi kendilerine HAK görmeleri,,,,aynı olay ve durumları yaşayacak eşlerineyse YASAK koymaları ... bilmem anlatabildim mi??? Hele hele İNSAN ve İNSAN SEVGİSİ ni esas alan felsefelerde asla ve asla bunlar olmamalı.....Katılımınız için sağolun... her ne kadar aynı pencereden bakmasak da.....

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Mübah ve Günah