122 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 14.07.12, 00:37 Nr.: 1 Antworten

Türkische Omas und Opas in Deutschland
ich musste in den letzten Zeiten feststellen,dass viele Türkisch stämmige ältere mitmenschen in sehr schwieriger Lage sind.Den meisten fehlt jede menge Pflege,finazhilfe,Hilfe im haushalt,Orientierung im Alltag
Die meisten davon sind Frührentner,Rentner aber fühlen sich hier Wohler,obwohl viele problematik wünsch sich keiner zurück nach Heimat.
meine Frage ist: Habt ihr in ihrer Umgebung solche Fälle,falls ja was könnte man machen(unternehmen) damit dieser menschen bis zu ihrem Tod bessere und  wohlhabendens Leben bekommen

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 14.07.12, 08:03 @selinnaz Nr.: 2 Antworten

selinnaz günaydin
tskler dikkatli degerlendirmen icin,malesef yazdiklarin sadece bizim görebildiklerimiz.Su an yabanci sayisinin %9u 65 yas sinirini gecmis bir potenziell,bunlarin büyük bir kismi kendi Aileri etrafinda bakim alsada,ortada yine %5 gibi bir rakam,yardima ihtiyaci olan insanlarin oldugunu belirtiyor.
Bu rakamin 10 sene icinde yabancilar icinde %25 e cikacani belirten yetkililer,genellikle Türklerde birinci generationun okuma yazma olmadigi icin bakimla ilgili  haklarinida iyi bilmediklerini bu insanlara ulasmanin zorluklarini belirtiyor.Ulasim zorluklarinin en basinda gelen zorluklardan birininde bu insanlarin iclerine kapali,cevreyle komunikasyonda cektikleri zorluk
Son bir kac yil icinde ihtiyarlarimiz icin bazi Türk dernekler tarafindan haftada bir gün beraber kahvalti information günleri düzenlensede bunun bir kahvalti günüyle tüm problemlerin aciga cikmayacagi gittikce artan yaslilik sayisinin ilerde daha büyük problemleride beraber getirecegi belirtiliyor.

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 14.07.12, 08:34 @gel_bir_olalim Nr.: 3 Antworten

gel_bir_olalim
benimde bilmek istedigim,onlar icin neler yapabilecegimizi burda, fikirlerimizle beraberce ortaya koyabilmek.tesekkürler

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 14.07.12, 09:08 @elinaz Nr.: 4 Antworten

Tesekkürler Elinaz,Aileni kaybettini yeni ögrendim basin sagolsun.Ictenlikle paylastigin bu hislerinin herkese örnek olmasini dilerim. yaslilarimizin bizden beklentisi normalde fazlada degil,coklarida yük olurum duygusuyla  isteklerini iclerinde saklayan utangac insanlarimiz. sade biraz gönüllü (ehrenamtlich) ilgi bunuda bizlerin farketmesi gerekiyor.

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 14.07.12, 09:25 @elinaz Nr.: 5 Antworten

keseyi garantiye almak o sadece tek bir olay  tüm ihtiyarligi garantiye almak icin erkenden planlari masaya acmak gerekiyor
gercektende bu insanlarin istedikleri belirttin gibi fazla deil,güleryüz ilgi,bazi sehirlerde calismalar daha ileri gitmis gönüllü olarak bu insanlari bir cati altinda toplayip onlari sosyal hayatlarinda canli tutmak icin cok güzel kücük projelere el atiliyor

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 14.07.12, 09:41 @szepta Nr.: 6 Antworten

dogrusu bizim buralarda da yok öyle durumu kötü olan yaslilar...gayet iyi yasiyorlar...ya aileleri ile birlikte veya evleri var...emeklilik aliyorlar...yazin türkiyede kisin buraya gelip coook iyi durumdalar...coluk cocuklari iyi bakiyor yani ...benim cevremdekiler öyle ve zor durumda olan yok...türkiyede bu vakkalar daha yaygin bence ...ola bilirmi ? türkiyede cook gördüm emekli ama calismak zorunda gecim erdi...burda devlet yine destekliyor parasi olmayan yok !!
-----
Çakal gibi dostum olacaðýna aslan gibi düþmaným olsun
0

Beitrag gepostet am 14.07.12, 09:41 @elinaz Nr.: 7 Antworten

elinaz senin "Aslinda" diyerek basladigin kelime ilerde büyük bir sektor adayi.Ekonomik katilim payi yüksek bir sektör hemde.tüm bunlar devlet eliyle,devlet kaynaklariyla desteklendigi zaman su an fikir diye yazdiklarimiz gelecegimizin elle tutulur isyerleri,büyük bir pazar sansi.
Cennet isteyenlerin olsun,onlarin dualarida yeter, yeterki  samimiyet olsun yaslilara karsi

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 14.07.12, 09:48 @ayyildizlixxl Nr.: 8 Antworten

ayyildiz
parasi olmayan yok tabi almanyada, bu manevi boslugu doldurmuyor,mutlaka para var,Bakim ise,ihtiyarlarin her türlü bakimi,sosyal hayatlarinda olan ihtiyaclarinin belirlenip düzgün belirli itibarla yasamalarinin, saglanma potenzielinin  ortaya konulmasi yani paran var baska seye ihtiyacin yok diye bir kenara itilmelerinin önlenip bu konuda katkilarimiz actigim konunun amaci

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 14.07.12, 09:51 @elinaz Nr.: 9 Antworten

sen kollari siva,konzeptlerini gelistir,bakarsin ilerde senin adini tasiyan bir melek bakim yurdu tüm almanyada hizmet veriyor
neden olmasin

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 14.07.12, 11:30 @szepta Nr.: 10 Antworten

slm okudum ve düsündüm ölctüm cevremdekilerle ama cogu arkadasin dedikleri gibi burda pek ihtiyac durumda olanlar yok selinazin yazdigi sekilde bircok yaslilar yari yil orda yarida burda kaliyor benim annem babamda onlardan  ve cok memnunlar burda doktorlarina gidiyorlar tedavilerini oluyorlar hersey rahat diye ayaklari burdan kopamiyor cocuklarida sebep buna hep birlikte dönüs olmadikca gitmiyorlar temerli türkiyeye geri.ama senin dediklerin sanirim yoksul gözünüp sozialamtdan paralari topliyan bircok  türkiyede malli mülklü insanlarimiz.bunuda unutmiyalim burdan sozialamtdan vah vah denilcek kadar gecinmeye calisiyorlar oysa türkiyede herseyleri dört dörtlük. yani demek istedigim su hersey bazen göründügü gibi degil bircok öyle yapan türkleride ergec yakaliyorlar ve aldiklari haksiz parayi geri isteyince asil iste ozaman acincak duruma düsüyorlar.

acgözlük yapiyorlar.sonrada faturasi yüksek oluyor.umarim anlatabildim demek istediklerimi.ama senin dedigin gibi belki vardirda ben pek inanmiyom benim dediklerimden sanirim daha cok var. iyi yorumlar.

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :))
0

Beitrag gepostet am 16.07.12, 01:49 @sushi Nr.: 11 Antworten

sushi hier ist die rede von den personenen,die wirklich pflege bedürftig sind.undzwar seelisch und geistliche hilfe nicht nur finanziell

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 16.07.12, 01:52 @suuu Nr.: 12 Antworten

suu
komme zu besichtigung.ob alles bei euch für unser migranten richtig ist

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 16.07.12, 02:02 @szepta Nr.: 13 Antworten

slm almanlardaki gibi ana baba köseye atilmiyor bizim milletde belirli yasdan sorna huzur evlerinede bakim yerlerine muhtac birakan türk ailesi cevremde görmedim vardir eminim gördügne göre yazmisin uydurcak degilsinya ama inanmak güc bizim milletde büyüklerine bakmiyan yoktur.mutlaka bir destek olur bir yerden ortada birakilmaz kimse. yasli teyze bile tek basinasa genelde komsulari bakar ona. iyi yorumlar

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :))
0

Beitrag gepostet am 16.07.12, 02:05 @akilidelikiz Nr.: 14 Antworten

laf degil gercek bu:
tok acin halinden anlamiyor,
surda yazanlara bir bak,birde burdaki katilima bir bak,kac kisi?
digerlerinin ihtiyarlari yok,yoksullari yok,hastalari,ihtiyac sahipleri yok gibi sabahtan aksama kadar burda bos yere forumlari dolduruyorlar.kim ölmüs kim kalmis kimsenin umurunda degil,insan sadece basina geldigi zaman eyvahh diyor,o zamanda etrafinda kimseyi bulamiyorsa kendi hatasidir.
tesekkürler a.d.kiz

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 16.07.12, 02:10 @sushi Nr.: 15 Antworten

sushi rakamlar, verdim,etrafi dikkatli izlemek gerek,bu alanda sosyal faaliyet yapan derneklerin kapisindan adimini attiginda gerceklerle yüzyüze geliyorsun,sen inanmayabilirsin,normal karsiliyorum,es ist aber die reale wahrheit,sogar nackte wahrheit dass viele ältere migranten/innen pflege bedürftig sind.komsu iliskileri falan kalmamis,ben senin iyi niyetinede inaniyorum,aber die wahrheit ist nicht mehr wie gestern.,

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 16.07.12, 02:33 @szepta Nr.: 16 Antworten

selam zsepta.
  konu hakikattende cok güncel ve ele alinmasi gereken  bir konu.
Benim  ya$li bir türk ninem vardi.3 ay tr.de 3 ay buraya gelir giderdi.cocuklari ve torunlari tarafindan cok sevilirdi.Sonra ninem alzheimer olmu$.
    gidip gelemiyor..tr.de kom$ular bakamiyor..geldi.2 sene cocuklari bakti kendi evinde.sonralari durumu agirla$mi$,cocuklarini taniyamz olmu$,evden sIk-sIk kacardi.
   Cocuklarida cali>$an ki$iler oldugundan pflege hilfe almi$lar.her gün 2 defa yemek veren schwesterler geliyordu.ama hem ev,hemde kendisi tehlikedeydi.ate$Le oynuyor,elinde bulani yiyiyor.kapi aciksa kaciyor.ocaklari yakiyor,suyu aciyor kapatmiyor.
   Ya$ayan bir ölü gibiydi.kimseyi tanimiyor.adini dahio bilmiyordu..
sonunda AOK ´dan pflege hilfe alarak daha iyi bakilabilmesi icin altersheime verdiler.
ama hastaligi cok ilerlemi$ti..cignemeyi bile unutmu$,yatalak olmu$tu..cok ziyaretine gittim ninemin..ama 2 sene ya$adi.ölümü hepimizi üzdü.
  Demek istedigim.almanyadan emekli olan,ki$ilerin bakim icin türlü olanaklari var.
özür konuyu daha kisa ifade edemedim.iyi geceler.

-----
HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM.
0

Beitrag gepostet am 16.07.12, 02:47 @memo53 Nr.: 17 Antworten

slm memo
sen benimde anlatmak istedim noktayi anlamisin,tesekkür ederim,konunun basindan bu yana yaziyorum,vurgulamak istedigim nokta manevi ihtiyac diye,yinede konuyu maddi yönden anlamakta devam ediyor arkadaslar,Bu gerceklerle yüzlesmeyince,karsilasmayinca disardan tabii onlarin gördügü gibi gözüküyor.kendilerince haklilarda.yalniz bu islerin pesini birakmayip ,projeleriyle devlet destegiyle ihtiyac sahibi insanlari inatla ortaya cikarip onlari toplumla yüzlestirince bazi gercekler daha iyi  anlasiliyor,yoksa sosyal hak yönünden kimse almanyada ac veya acikta degil,aclik ve aciktalik manevi yönlerden ve %5 pay yabancilar arasinda az bir rakam degil.
Sen kendince olayi güzelce cesaretle dile getirdin,sagol,senin bu acik sözlülügün diger arkadaslarada örnek olsun dilerim,yarin disari ciktiklarinda gördükleri yabanci ihtiyarlara bir nasilsin veya bir merhaba,herhangi bir seye ihtiyaciniz varmi diye sorabilirler.bunda cekinecek bir durum görmuyorum.Onlardan bir dua almak bile onlara verilen manevi bir destekt.
tkrr tesekkürler iyi geceler

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 16.07.12, 02:56 @szepta Nr.: 18 Antworten

Rica ederim.
   Birgün ayni duruma dü$ebilecegimizi unutmayalim.
$imdiden ekelim..Ilerde bicebilirsek ne mutlu bize..
saygilar.

-----
HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM.
0

Beitrag gepostet am 16.07.12, 23:03 @suuu Nr.: 19 Antworten

seni bulmadan cikmam,falls du schicht arbeitest,hab ich pech

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 16.07.12, 23:16 @kurtbeyi Nr.: 20 Antworten

Sagol Kurtbeyi,Biraz aile biraz egitim birazda cevrenin verdigi sorumluluklarin bilinci bu,Tabii kolay elde edilen degerler degil bunlar.Ice kapali bir toplum veya kesimde kimseyi fazla ileri götürmuyor,Almanlarin yaslilarina baktigin zaman türkiyedeki emeklilerden cok daha organize bir rahatliklari var,Bunlari Türk yaslilarimiza uygulama sadece partilerin icinde türk arkadaslarin gayretleriyle olusmakta, onlar bizim yaslilarimiz,bazi duyarli arkadaslarin yazdigi gibi,bungün onlar,yarin bizler siradayiz.artik calismasi bizden,baskada cikar yolu yok bunun.

-----
Sevme,günahim ben
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!