irk denilen kavramı yillardir cok arastirdim, fakat bilimsel mantikli bir cevap bulamadim. irkciligin ilkellikden daha geri bir kavram oldugunu anladim, sirf sen bizimle aynı soydan değilsin deyip, yüzyıllarca birlikte yaşadığın insanları senin irkkindan degil diye aşağılamak kendini üstün irk olarak görmen insanlari soylarina göre yargilamak irkciligin temel özellikleridir. kısaca insanı ailesinden aldıkları ile yaşayan sabit bir varlık olarak düşünmek,bireysellestirmek, ortak birşeyler aramaya bile yanaşmamak. hangimiz bu dünyada yaşayacağımız yaşamı seçtik ki? hangimiz alman, türk veya kürt olmak istedik ki. hangimizin annemizi babamizi secme sansimiz vardi. ama geldik dünyaya. , beğendik beğenmedik, sonuçta bu hayati yasamak zorundayiz,. peki bu yüzünden kavga etmek zorunda mıyız? bu bize diğer insanlari öldürme sindirme izni verir mi?. kendi ırkını diğer insanlardan daha üstün olduğunu kabul ettirmek insani bir yaklasim degildir.
ben ayni zamanda irkciligi, sömürü dünyasına gidilen yolun kestirmesi olarak görüyorum
irkcilikdan en cok kapitalizim faydalanmistir. irkci insanin beyninde sinif dayanismasida yoktur,
bak senin su an yaptiginda irkciligin diger başka bir yüzü olan sovenizim. miliyetcilikde
irkciligin yumusak kesmidir, milliyetciligin, bilimsel bir tarifini yaparmisin??
Günaydin. ırkçılık;, kendini beğenmişlikir, tahammülsüzlüktür, her olayda etnik köken arar, irkci insan hakaret eden bile insanlarin etnik kökenlerini kullanır. örnek verirsek, insan türk olabilir türk kültüründen gelebilir, hatda ile de gururda duyabilir.ancak sırf türk olduğu için başka ırkları aşağılık görüyorsa baski olarak kullaniyorsa,, yapılan şey türklük filan değil, ucuz, bayat, evrimini tamamlayamamış hastalıklı beyinden fışkıran ırkçılıktır.iırkçılar ruh hastasıdır sizofrendir, çekinmeden söylememiz lazim.atatürkün ne mutlu türküm kelimesi. hangi kosullarda söylenmis. buna bakmak lazim.isgal altinda olan yillarda
bence halki motive yapmak icin söylenmisdir bu söz..
su üstün irk, kompileksinden kurtulursaniz dünyanin daha güzel olacagina inanin,
pkk, da irkciligin, bir sonucdur, konumuz bu degil