43 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 02.06.12, 23:35 Nr.: 1 Antworten

irkcilik!!

irk denilen kavramı yillardir cok arastirdim, fakat bilimsel mantikli bir cevap bulamadim. irkciligin ilkellikden daha geri bir kavram oldugunu anladim, sirf sen bizimle aynı soydan değilsin deyip, yüzyıllarca birlikte yaşadığın insanları senin irkkindan degil diye aşağılamak kendini üstün irk olarak görmen insanlari soylarina göre yargilamak irkciligin temel özellikleridir.
kısaca insanı ailesinden aldıkları ile yaşayan sabit bir varlık olarak düşünmek,bireysellestirmek, ortak birşeyler aramaya bile yanaşmamak.
hangimiz bu dünyada yaşayacağımız yaşamı seçtik ki? hangimiz alman, türk veya kürt olmak istedik ki. hangimizin annemizi babamizi secme sansimiz vardi. ama geldik dünyaya. , beğendik beğenmedik, sonuçta bu hayati yasamak zorundayiz,. peki bu yüzünden kavga etmek zorunda mıyız? bu bize diğer insanlari öldürme sindirme izni verir mi?. kendi ırkını diğer insanlardan daha üstün olduğunu kabul ettirmek insani bir yaklasim degildir.

0

Beitrag gepostet am 02.06.12, 23:52 @aristores Nr.: 2 Antworten

irkcilik!!
irkcilik kendinden güçsüz olanı ezmektir, ve bunu yaparkende kendisini daha güçlü hissetmektir. yillardir avrupa da çingenelere karşı irkcilik uygulanyor nedense hic bir kimse veya bir kurulus tepki göstermiyor...çingenler sadece çingene oldukları icin naziler tarafindan katliama ugradilar. cingenelerin arkasinda güclü bir yapi olmadigi icin, hep ezilirler. . kimsesiz bir cocugu düsünün, mahalle arkadaşları tarafından dövülmesi ve dışlanması gibi "ne de olsa onu savunacak kimsesi yoktur
0

Beitrag gepostet am 02.06.12, 23:57 @aristores Nr.: 3 Antworten

irkcilik!!
Evet cok dogru yazmissin tskler paylasim icin 

-----
Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil...
0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 00:00 @aristores Nr.: 4 Antworten

irkcilik!!
paylaşım için teşekkürler...
0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 00:04 @aristores Nr.: 5 Antworten

irkcilik!!
ırkçılık, insani ayirmaktır, bölmektir. insanin etnik kökeninee duyulan düşmanlıktır.
bu yüzden asirlardir savaslar cinayetler işlenmemiş midir?? IRKCILIK insan olmayı unutup, milliyetçilik duygulari altında, insanları ezmektir.

BAKIN , gözler hangi renkde olursa olsun, fakat gözyaşlarının rengi hep aynıdır"....bu bir afrika atasözü.

0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 00:06 @gezgin256 Nr.: 6 Antworten

irkcilik!!
ben tsk ederim..
0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 00:07 @akin_nrw Nr.: 7 Antworten

irkcilik!!
sanada tsk ederim akin
0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 00:11 @aristores Nr.: 8 Antworten

irkcilik!!

ben ayni zamanda irkciligi, sömürü dünyasına gidilen yolun kestirmesi olarak görüyorum

irkcilikdan en cok kapitalizim faydalanmistir. irkci insanin beyninde sinif dayanismasida yoktur,

0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 00:24 @beyza Nr.: 9 Antworten

irkcilik!!

bak senin su an yaptiginda irkciligin diger başka bir yüzü olan sovenizim. miliyetcilikde

irkciligin yumusak kesmidir, milliyetciligin, bilimsel bir tarifini yaparmisin??

0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 00:28 @aypen Nr.: 10 Antworten

irkcilik!!
soyların, binlerce yıl boyunca onlarca soyla etkileştiği ni düsünürsek,irkcilik yapmanin ne kadar sacma oldugunu anlariz..

0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 00:35 @aristores Nr.: 11 Antworten

irkcilik!!
bundan yaklaşık 10 yıl önceydi, filistinli bir gence kalp nakli yapıldı; benzer yaşlarda hayatını kaybeden israilli bir gencin kalbi de filistinliye nakledildi. ameliyatı gerçekleştiren doktora, neler hissetiğini sordular vediği cevap suydu aynen: "o anda iki çocuğun da kalbini elimde tutuyordum ve ikisi arasında hiçbir fark yoktu".

0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 00:37 @aypen Nr.: 12 Antworten

irkcilik!!
kendim icin bir sey istemiyorum..
0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 06:58 @aristores Nr.: 13 Antworten

irkcilik!!
cok güzel bir yazi, paylasim icin tesekkürler . 

0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 08:28 @bennybenassi Nr.: 14 Antworten

irkcilik!!

Günaydin. ırkçılık;, kendini beğenmişlikir, tahammülsüzlüktür, her olayda etnik köken arar, irkci insan hakaret eden bile insanlarin etnik kökenlerini kullanır.

örnek verirsek, insan türk olabilir türk kültüründen gelebilir, hatda ile de gururda duyabilir.

ancak sırf türk olduğu için başka ırkları aşağılık görüyorsa baski olarak kullaniyorsa,, yapılan şey türklük filan değil, ucuz, bayat, evrimini tamamlayamamış hastalıklı beyinden fışkıran ırkçılıktır.

iırkçılar ruh hastasıdır sizofrendir, çekinmeden söylememiz lazim.
atatürkün ne mutlu türküm kelimesi. hangi kosullarda söylenmis. buna bakmak lazim.isgal altinda olan yillarda

bence halki motive yapmak icin söylenmisdir bu söz..

0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 08:39 @k-yilmaz Nr.: 15 Antworten

irkcilik!!
günaydin, sende su beyaz türk, kompileksinden bir türlü kurtulamadin, kendiyle övünmelidir bir insanın ırkı değil kendi kişiliği kendi yaptıkları onu değerli kılar.burda tartismak isdedigim olay irkcilik. demogoji yapip konuyu baska yere cekme,

0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 08:49 @sayisiz Nr.: 16 Antworten

irkcilik!!
sayin ablam ben türkler irkcidir demedim. irkcilik bütün toplumlarda vardir, genel olarak irkciligin fasist bir hastalik oldugunu söylüyorum.. ve cag disilikdir..
0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 09:01 @k-yilmaz Nr.: 17 Antworten

irkcilik!!
neden irkinla övünüyorsun?? sorunsal baska bir sey yokmu.ırkımızla övündüğümüz kadar yaptıklarınizi yeriniyormusunuz acaba!ülkemizin şuan için bulunduğu konumu düşündüğümüzde övünebileceksek bir sey olmadigini görürsün. bir ulus irkiyla degil gelismisligiyle övünmeli.. yine yaziyorum. milliyetcilik irkciligin, yumusatilmis halidir,

0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 09:06 @sayisiz Nr.: 18 Antworten

irkcilik!!

su üstün irk, kompileksinden kurtulursaniz dünyanin daha güzel olacagina inanin,

pkk, da irkciligin, bir sonucdur, konumuz bu degil

0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 09:18 @k-yilmaz Nr.: 19 Antworten

irkcilik!!
avrupanin, irkci olmadigini kim söyledi, tabiki avrupadada irkcilik var, onlarin irkci olmasi, seninde irkci olmani gerektirmez.. yasadigimiz ülkede bize karsi her gün ayrimcilik uygulaniyor, bu ayrimcilik yasalarda bile var,, ama türk milliyetciligi yaparak alman milliyetciligini yenemeyiz..
0

Beitrag gepostet am 03.06.12, 09:29 @sayisiz Nr.: 20 Antworten

irkcilik!!
dedimya benim ırkım insandır!

benim dünyaya gelis amacim, yaşama insanca bir anlam katmaktır insanlari bölmek degil, her zaman daha iyisini ya da en iyisini elde etmek iicin calismiyorum, kimseye sadece rengi yüzünden hor davranacakak değilim, din ayrımı yaparak kendi üstünlüğünü dünyaya ispatlamaya çalışacak kadar aciz biride değilim, hic bir din ve irk beni alakadr etmez, demokrasinin manasını bilirim, demokrasiyi kullanarak hiçkimsenin köküne kibrit çakmam, ben insanım sever ve sevilirim. ve ben sosyalistim...

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

irkcilik!!