118 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 27.04.12, 02:43 Nr.: 1 Antworten

Merhaba,ben Kapitalizm..
Ben Kapitalizmim ve para herşeydir!.. 

Sizi, böyle çılgın bir şeye inandırabilmiş olmam ne müthiş bir başarı..

Ahlakınızı o kadar bozdum ki, babanız ölüm döşeğindeyken aklınızdan geçen şey, kardeşlerinizle mirası nasıl bölüşeceğiniz!..

Hepiniz birer yalancısınız çünkü, kendinize istediğiniz şeyi elde edince, mutlu olacağınızı söyleyip duruyorsunuz..

Her yıl, 20 milyon çocuk açlıktan ölürken, siz bir koşu bandının üstünde fazla yediklerinizi eritmek için ter döküyorsunuz!..

Ben Kapitalizmim ve benim yüzümden, dünyada 600 milyon obez ve 1.4 milyar aç insan var!..

Ben Kapitalizmim ve siz yılda, ortalama 100.000 reklamın karşınıza çıktığının farkında mısınız?

Ben Kapitalizmim ve Starbucks için, kahve temin eden bir çiftçinin, oradan bir bardak kahve satın alabilmesi için 3 gün çalışması gerek!..

Ben Kapitalizmim ve sizin bir şeyleri anlamak için, çabalamanız gereksiz, patronun ne diyorsa onu yap sonra da, televizyon izle!..

Ben Kapitalizmim ve PC oyunlarıyla beslediğiniz çocuklarınızın birinin ölümünü duyduğunda, verdikleri tepki şu: 'Sadece tek canı mı varmış?'

Ben Kapitalizmim ve Batı dünyasından her yıl, 3.5 milyon kişi Uzak Doğu'ya seks turlarına gidip çocuklarla ilişkiye giriyorlar!..

Ben Kapitalizmim ve Uzak Doğu'da, 6-12 yaş arası kızlar, 200$ gibi komik bir miktarla, seks kölesi olarak satılıyorlar..

Ben Kapitalizmim ve "serbest piyasa ekonomisi" dünyanın en büyük yalanı..

Ben Kapitalizmim ve ben bile, kendimden tiksiniyorum..

Ben Kapitalizmim ve güzelliğin tanımını da değiştirdim;

En güzel kadın, en iyi göğüs estetiğine sahip olan kadındır..

Ben Kapitalizmim ve sizin emekli olmanıza, ancak bir devrim yapmak için,
 çok yaşlı ve çok yorgun olduğunuzda izin veririm..

Ben Kapitalizmim ve sizler biraz düşünseniz, bir televizyonla bir emzik arasında, hiçbir fark olmadığını anlarsınız..

Kapitalizm'de aslolan burjuvazinin çıkarları olduğu için, [üst sınıfın] kapitalizm doğası gereği bencildir..

Bencillik  beraberinde,korkuyu-kayguyu besler..

Korku stress yaratır..

Bunun sonucu bir çok  biyolojik-psikolojik hastalığın zeminini oluşturur..

Toplum sağlıksızlaşır..

Bütün kapitalist ülkeler de,korku imparatorluğunun yaratılmasının nedeni,daha rahat yönetebilmekten geçer..

Bireylerde ise; her an işini kaybetme,evsiz kalma,aç kalma kaygıları sonucu,korkunç derece de insanları yıpratır ve verimsizleştirir..

Kapitalizm insanları kendinden koparıp,bir meta haline getirir..

Ancak,özel mülkiyettin en şiddetli sonucu olan, kapitalist emperyalizm ortadan kalkmadığı sürece,sağlıklı bireylerin ve toplumun oluşması mümkün değildir!..

Sevgili forumdaşlarım; bu konu herne kadar politika kategorisini oluştursa da,özellikle Kültür ve toplum kategorisinde yer vermek istedim..

Çünkü,kapitalizmin bireyler ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin,insanlararası  ilişkilerine çok fazla olumsuz yansımasını ele almak istedim..

Şimdi yoksulluğu da,çalışmayı da öğrendin,
sevmeyi öğrendiğin gün,hiç bir eksiğin kalmayacak..

En güzel sevgiler ve paylaşımlarla kalın!..

-----
Herkes Ýnsanlýgý Degiþtirmeyi Düþünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0

Beitrag gepostet am 27.04.12, 21:09 @eleanor65 Nr.: 2 Antworten

Merhaba,ben Kapitalizm..
bn ötekileri anlatmakla
onlarin kötüde olsa
reklamini yapmiyormuyum.
kendim neyim,kendi reklamim nerde
Kendimin neresindeyim
kendimi nasil anlatirim diye
kendini anlatan ne garipse
cikmiyor.
Hep ötekiler

-----
sponsorum Ask,acim profesyonel
0

Beitrag gepostet am 27.04.12, 23:29 @eleanor65 Nr.: 3 Antworten

Merhaba,ben Kapitalizm..

selam,kapitalizim??  dünyada yaşayan insanların sadece kader ,kısmet ,şans ,talih adını ne koyarsak koyalım ilk nefeslerini aldıkları noktaya göre hayat standartına sahip bir şekilde yaşamalarına sebep olan ,"ben veya hep ben " demek üzerine kurulmuş sistem.

dünya'yı 10 kişinin yaşadığı bir alan olarak düşünürsek

8 kişi yaşam koşullarının altında yaşamakta,
3 kişi açlık ve susuzluk ölüm tehlikesi ile karşı karşıya
1 kişinin bilgisayarı var
1 kişi ortamdaki yiyecek ve içeceklerin yarısına sahip
2 kişi eğitim öğrenim alabiliyor,

0

Beitrag gepostet am 29.04.12, 12:05 @eleanor65 Nr.: 4 Antworten

Merhaba,ben Kapitalizm..
slm  eleanor  elinize  ve  güzel   yüreginize   saglik                                                                    isveren  ynindan  calistirdigi  iscilerin  bir  bölömünü   veya  tamamini  sigortasiz                         bir sekilde  calistira biliyorsa  onlarin  sosyal haklarinin  bir  kisimin  veya  hepsini  gasp               biliyorsa
0

Beitrag gepostet am 03.05.12, 20:44 @anahita Nr.: 5 Antworten

Merhaba,ben Kapitalizm..
  kapitalizim????insanları içerisine almış döngü. çabuk tüketilen sahte mutluluklar sunuyor insanlara+. insanlar otomatikleşiyor, duyarsızlaşıyor yavaş yavaş. insanlar çalışıyor kazanıyor ve çılgınca tüketiyorlar. kazandıklarından fazla harcayınca da kredi kartıyla falan borçlanıyorlar. sonra o borcu kapamak için daha da çok çalışıyorlar. bu sistemde insanın zerre kadar değeri yok. fakirsen daha da fakirleşiyorsun, zenginsen parana para katıyorsun.

0

Beitrag gepostet am 03.05.12, 21:03 @aristores Nr.: 6 Antworten

Merhaba,ben Kapitalizm..
 Cok  yakinda gazeteden  okumustum haberi,parası olmadığı için yakacak alamayan annenin çocuklarının üşümesine dayanamayıp intihar etmesidir kapitalizm. aslında bir annenin çaresizliğidir.

bir de asalaklar vardır; bu çaresizlikten beslenen. kan emiciler... küçüktürler ama mide bulandırırlar. bir annenin son nefesi olurlar. onlar savunur bu çürümüşlüğü
0

Beitrag gepostet am 03.05.12, 21:41 @aristores Nr.: 7 Antworten

Merhaba,ben Kapitalizm..
merhaba,

ben kapitalizmim ve kızlarınızı barbie'lerle büyüttüm, sizden estetik operasyon için para istiyorlarsa bu şaşılacak bir durum değil

ben kapitalizmim ve çıkarlarım uğruna üstünüze moda endüstrisini saldım! sonuç: 17 yaşındaki kızların %78'i dış görünüşlerinden rahatsız.

ben kapitalizmim ve kadınları ne kadar "şişman" olduklarına öyle bir inandırdım ki, sadece abd'de 10 milyon kadın anoreksi/blumia hastası!

ben kapitalizmim ve bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması kendi vücuduna duyduğu memnuniyetsizliği %50 artırmaya yetiyor!

ben kapitalizmim ve işyerlerinde çalışıyor olmak yerine protesto gösterilerine katılan insanlar beni çıldırtıyorlar!

dünya çapında yükselen anarşi, bu inatçı protestolar da neyin nesi? yeni apple ürünlerini beğenmediniz mi?

0

Beitrag gepostet am 03.05.12, 21:55 @aristores Nr.: 8 Antworten

Merhaba,ben Kapitalizm..
ben kapitalizmim ve ortalama bir insanın günde 5.5 saat tv izlediği bir toplumda alaşağı edilmek gibi bir kaygım yok!
ben kapitalizmim ve "insanlığı" sevip, komşunuzdan nefret etmenizin sebebi benim!

ben kapitalizmim ve siz benden kaçabileceğinizi mi sanıyorsunuz? gördüğünüz reklamların %46'sı caddelerde, sokaklarda, halka açık her yerde!

ben kapitalizmim ve steve jobs tabii ki çok önemli biriydi, ancak %1'inizin ihtiyacı olan makineleri ucuz işçilerle üretmekte çok mahirdi.

elbette bütün kapitalistler birer "aziz" gibi konuşacaklar, tıpkı bill gates gibi, 150 milyon dolarlık 66.000 m2 bir evde yaşayan bir aziz.
0

Beitrag gepostet am 03.05.12, 23:13 @anahita Nr.: 9 Antworten

Merhaba,ben Kapitalizm..

ben kapitalizmim ve güzelliğin tanımını da değiştirdim: en güzel kadın en iyi göğüs estetiğine sahip olan kadındır.

BENDE  SIZE  TSK  EDERIM YORUMLAR  ICIN

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Merhaba,ben Kapitalizm..