Ben Kapitalizmim ve para herşeydir!..
Sizi, böyle çılgın bir şeye inandırabilmiş olmam ne müthiş bir başarı..
Ahlakınızı o kadar bozdum ki, babanız ölüm döşeğindeyken aklınızdan geçen şey, kardeşlerinizle mirası nasıl bölüşeceğiniz!..
Hepiniz birer yalancısınız çünkü, kendinize istediğiniz şeyi elde edince, mutlu olacağınızı söyleyip duruyorsunuz..
Her yıl, 20 milyon çocuk açlıktan ölürken, siz bir koşu bandının üstünde fazla yediklerinizi eritmek için ter döküyorsunuz!..
Ben Kapitalizmim ve benim yüzümden, dünyada 600 milyon obez ve 1.4 milyar aç insan var!..
Ben Kapitalizmim ve siz yılda, ortalama 100.000 reklamın karşınıza çıktığının farkında mısınız?
Ben Kapitalizmim ve Starbucks için, kahve temin eden bir çiftçinin, oradan bir bardak kahve satın alabilmesi için 3 gün çalışması gerek!..
Ben Kapitalizmim ve sizin bir şeyleri anlamak için, çabalamanız gereksiz, patronun ne diyorsa onu yap sonra da, televizyon izle!..
Ben Kapitalizmim ve PC oyunlarıyla beslediğiniz çocuklarınızın birinin ölümünü duyduğunda, verdikleri tepki şu: 'Sadece tek canı mı varmış?'
Ben Kapitalizmim ve Batı dünyasından her yıl, 3.5 milyon kişi Uzak Doğu'ya seks turlarına gidip çocuklarla ilişkiye giriyorlar!..
Ben Kapitalizmim ve Uzak Doğu'da, 6-12 yaş arası kızlar, 200$ gibi komik bir miktarla, seks kölesi olarak satılıyorlar..
Ben Kapitalizmim ve "serbest piyasa ekonomisi" dünyanın en büyük yalanı..
Ben Kapitalizmim ve ben bile, kendimden tiksiniyorum..
Ben Kapitalizmim ve güzelliğin tanımını da değiştirdim;
En güzel kadın, en iyi göğüs estetiğine sahip olan kadındır..
Ben Kapitalizmim ve sizin emekli olmanıza, ancak bir devrim yapmak için,
çok yaşlı ve çok yorgun olduğunuzda izin veririm..
Ben Kapitalizmim ve sizler biraz düşünseniz, bir televizyonla bir emzik arasında, hiçbir fark olmadığını anlarsınız..
Kapitalizm'de aslolan burjuvazinin çıkarları olduğu için, [üst sınıfın] kapitalizm doğası gereği bencildir..
Bencillik beraberinde,korkuyu-kayguyu besler..
Korku stress yaratır..
Bunun sonucu bir çok biyolojik-psikolojik hastalığın zeminini oluşturur..
Toplum sağlıksızlaşır..
Bütün kapitalist ülkeler de,korku imparatorluğunun yaratılmasının nedeni,daha rahat yönetebilmekten geçer..
Bireylerde ise; her an işini kaybetme,evsiz kalma,aç kalma kaygıları sonucu,korkunç derece de insanları yıpratır ve verimsizleştirir..
Kapitalizm insanları kendinden koparıp,bir meta haline getirir..
Ancak,özel mülkiyettin en şiddetli sonucu olan, kapitalist emperyalizm ortadan kalkmadığı sürece,sağlıklı bireylerin ve toplumun oluşması mümkün değildir!..
Sevgili forumdaşlarım; bu konu herne kadar politika kategorisini oluştursa da,özellikle Kültür ve toplum kategorisinde yer vermek istedim..
Çünkü,kapitalizmin bireyler ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin,insanlararası ilişkilerine çok fazla olumsuz yansımasını ele almak istedim..
Şimdi yoksulluğu da,çalışmayı da öğrendin,
sevmeyi öğrendiğin gün,hiç bir eksiğin kalmayacak..
En güzel sevgiler ve paylaşımlarla kalın!..