56 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 11.04.12, 02:30 Nr.: 1 Antworten

Nurlar içinde uyu,güzel insan!..
Bir gün evi düzenlerken fark ettim.. Bir de baktım ki, benden çok Yaman''ın eşyaları var...

Küçük küçük poşetlerle sızmıştı..

Aşk bir sızma halidir...

Yaman o kadar temiz bir adamdı ki ona kızamazdınız..

Bir o kadar da yiğitti. Ben derdim ki; bu adam ne zaman yorulacak!.

Meğer acelesi varmış..

Herşeyi o kadar yoğun, hızlı ve coşkulu yaşıyor ve yaşatıyordu ki büyüleyici bir şeydi bu..

Ben köşeleri çok olan bir insandım.. Yaman beni eğitti...

Aşk kendinden vazgeçme halidir, kendi benliğini ezmeden ''biz'' olabilme halidir...

İnsan egosu denetlenmesi en güç şeydir.. 

Bunu ancak aşk becerebilir, sadece aşk ile üstünden atlayabilirsiniz..
Biz birbirimize karşı çok saygılıydık...

Eee bazen de sıkılırdık, hele üç beş aydır bir aradaysak birbirimizin gözüne bakardık, önce kim gidecek diye, böyle nefes molaları da verirdik... 

Döndüğümüzde yepyeni bir enerji ve hasret bekliyor olurdu bizi... 

Aşk bazen de bir kıyamama halidir...

Şunu çok açık yüreklilikle söyleyebilirim, o benden daha iyi bir insandı...

O kadar bebek, o kadar adam, o kadar temiz, onun kadar beklentisiz, onun kadar temiz yaşamayı öğrenmeye çalıştım..

Buradan bir öğretmen öğrenci ilişkisi anlaşılmasın...

O, o kadar ahlaklı ve temizdi ki, yaşam biçimi ve duruşu karşısında başka türlü olamazdınız.. 

Onun yanında kirli kalamazdınız..

Böyle bir şölen gibi, bir lunapark gibi sevdalık yaşayınca bu görkemi taşımayan her şey bir çadır tiyatrosu gibi geliyor insana...

Bu ateşle yanma hali o kadar derinden, için için yanıyor ki, dönüp bir başka ölümlüyü yakmaya içi elvermiyor insanın...

Yaman’la her günümüz sevgililer günüydü...

Eşine bu kadar çok çiçek getiren bir adamı daha analar doğurmamıştır...

Biz birçok defa sabah uyanıp birlikte gün doğumunu seyreder, ne bileyim çingene vapuruna binip sabah erken boğaz’ı turlardık..

Bugün eksik olan ne?

Bu topraklarda eksik aşk ve mutluluk kutsanmaz, ayrılık ve acı kutsanmıştır... 

Birlikteliklerdeki tutku kutsanmaz da, ayrılıklardaki tutku kutsanır hep...

Yaralarıyla mutlu olmaya daha yatkın bir kültüre sahibiz biz..

Meral Okay

ŞİMAL YILDIZIM

Sen kalbimin
Zarif efendisi
Hayatımın kıymetlisi
Hey uzun yol arkadaşım
Şimal yıldızım, neredesin
Nasıl havalandın
Hasar almadan bu tufandan
Bak ben yaralandım
Kayıtsız şartsız adanmaktan
Nasıl havalandın.
Hasar almadan bu tufandan
Bak ben paralandım
İmkânsıza bağlanmaktan
Git sereyim yoluna yeni serüvenleri
Yakalım gitsin bu nedenleri

Meral Okay

Oyunculuğu,yazarlığı,insancıllığı,insanların beyninde cesareti ile sürekli parlayacak..

Gülen gözleri ve yüreğiyle hiç unutulmayacak!..

Uğurola güzel yürekli kadın..Kimbilir kaç yüzyıl daha, senin gibi Meral'leri bekliyecegiz..

Nurlar içinde uyu, güzel insan!..

-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0

Beitrag gepostet am 11.04.12, 15:12 @eleanor65 Nr.: 2 Antworten

o güzel  insana  allhatan  ramet  diliyorum  mekan  cenet olsun
0

Beitrag gepostet am 11.04.12, 23:03 @eleanor65 Nr.: 3 Antworten

allah mekanini cennet etsin... yakinlarina sabir

-----
Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...!
0

Beitrag gepostet am 14.04.12, 02:03 @eftelya_00 Nr.: 4 Antworten

Selam Eftelya..

Can Dündar'ın bu sistem ve sistemin basın organlarının ,hem Meral Okay'a,hemde insana bakış bakış açısını yine tam yerinde tahlil ederek,bizlerin bakış açılarına ışık tutmuştur..

Bir ülkede, darbeler ve darbeciler yargılanamaz deniliyorsa,her türlü hak ve özgürlükler adına vicdanlar sustutlurulmak istenip,bu anlamda sessiz kalınması isteniyorsa,ülkenin aydını joplanıyor,yazarı,sinemacası,öğrencisi,memuru öldüresiye dayak yiyip,işkenceden geçirtiliyorsa,benim gibi düşünmüyorsan,öyleyse yok olacaksın deniyorsa,bu topluma güzel şeyler sunmak,yalnış öğretilen ezber tarihleri bozmak isteyen sanatçıların ardından "O" kişi öldü diye anılıyorsa,direk olarak ötekileştiriliyorsa,toplum olarak her anlamda kendimize gelip,bunu en iyi şekilde önce kendimizi sorgulayıp, sonrada,bu işin mimarlarından ve  sorumlulardan sonuna kadar, hesap sormamız gerektiğine inanıyorum..

Güzel ve yerinde katkıların için,çok teşekkür ediyorum..
Sevgiyle kal!..

-----
0

Beitrag gepostet am 14.04.12, 02:22 @c-yilmaz Nr.: 5 Antworten

Yeniden Selam..

Önyargılarımız olmadığı sürece,bakış açılarımız aynı olmasa da seninle iyi anlaşacagıma inandım..

Evet belki yaşadığımız toplumsal yaptırımlarına göre aykırı bir istemdi..Yakılmak..

Sonuç da,isteyen kendisiydi,keşke yasalarımız elverseydide,ve biz sözüm ona yazar çizer olarak,,bunu farklı algılamayıp,istediği gibi ölmesine izin verebilseydik..

Ama olmadı..

Oda biliyordu olmayacağını.. 

Ama umut etmekten de, kendisini alıkoyamadı..

Bir kez daha bu güzel insana,nurlar içinde yatmasını,yaşayamadığı umutlarının da, ona hep ışık olmasını diliyorum..

Güzel yorumun için,teşekkür ediyorum..
En güzel sevgilerle kal!.. 

-----
0

Beitrag gepostet am 14.04.12, 02:36 @ahududu Nr.: 6 Antworten

Selam Forumdaşım..

Öncellikle bu güzel iki insanın,günümüzde aşkın varolduğunu,istenirse en güzel şekilde yaşanabileceğini,karşılıklı sevgi ve saygının tınısıyla sürdürülebileceğini,bu şekilde tarif etmeleri,yaşamaları, aşka dair umutlarımızın tamamen yok olmaması yönünde,herkesin yüreğince sevdiği aşkına sahip çıkması ve bu sevgiye çok objektif açılardan bakmaları mesajınıda içermesi bir başka güzel taraf..

Yaman Okay'la yaşanmışlığın olması da,yorumuna ayrı bir güzellik ve gerçeklik katmış..

Güzel emeğine ve yorumuna sağlık sevgili forumdaşım..
İyiki varsın..
En güzel sevgilerle kalman dileklerimle..

-----
0

Beitrag gepostet am 14.04.12, 02:37 @atmarecep Nr.: 7 Antworten

Selam Recep..

Katkın için,sana da teşekkür ediyorum..
Sevgiyle kal!..

-----
0

Beitrag gepostet am 14.04.12, 02:47 @corlulu Nr.: 8 Antworten

Selqam sana Çorlulu..

Aslında her paylaştığım konuyla ilgili gnelde video var,ancak çok denememe rağmen olmuyor..
Konuma görsel açıdan katkı sunmakla,ayrıca bir açıklık getirmiş oldun..

Güzel yüreğine ve katkına teşekkür diyorum..

Ne kötüdür 
İnsanın usu ile yüreği arasında sıkışıp kalması
Ne kötüdür insanın an kadar yakın 
Bir asır kadar uzak olması
Ve bilirmisin ne zordur 
İnsanın bildiğini anlatamaması
"Ben" deyip susması
"Sen" deyip ağlamaklı olması

Hasan KAYA

-----
0

Beitrag gepostet am 14.04.12, 02:55 @-sivasingulu- Nr.: 9 Antworten

Selam Sıvasıngülü..

Evet, o güzel insana bir kez daha,ezber bozan tarihleri aydınlığa çıkarttığı için,aydınlığına,içtenliğine,kararlı duruşuna ve sanatçılık onuru adını en koruyan biri olarak, nurlar içinde uyu diyoruz..

Yeri cennet olsun!..

Katkın için,sana da teşekkür ediyorum..

-----
0

Beitrag gepostet am 14.04.12, 03:32 @can_402 Nr.: 10 Antworten

Selam sana Can..

O söz ettiğin gerçekten zalimin kızımıdır,değilmidir,bunu henüz bilmiyorum..

Bildiğim şey ise; bizler üretmedikçe,emek vermedikçe,yerinde konuşmadıkça,karşımızdaki insan ya da biz, ne dersek diyelim,birbirimizi anlamadıkça,karşılıklı çözümler üretmedikçe,hiç bir şeyin ne anlamını bulacağını,ne de karşılığını bulacağımdan emin olamayacağımızdır..

Evet keşke herkes, Meral  ve Yaman Okay gibi,yaşayabileceği onurlu ve doğru bir aşkı bulabilse..

Biz yinede hep böyle umut edelim,biliyorsun umut etmek de,o işin yarısını kotarmışız anlamına gelir..

En güzel aşkları ve sevgileri yaşaman dileğimle..
Sevgi paylaşımların bol olsun..

-----
0

Beitrag gepostet am 18.04.12, 03:25 @karizmatik_42 Nr.: 11 Antworten

Selam sana Karizma..

Bizler, yani biz insanlık, kişileri inançlarından,dinlerinden,irklarından,renklerinden ve kendi kişisel tercihlerinden dolayı yargılamadığımız için,kimseye de, sen neden böyle gömülmek istiyorsun ya da, ölmek istiyorsun deme hakkına sahip değiliz..

Zaten islam dininde de aynen böyle diyor..

Bu tercih, tamamen kişinin inandığı tanrısı ve kabul gördüğü inancıyla ilgili.. 

Ayrıca desek bile,sence bu değişirmi?

Bu yüzden önemli olan, bizim her tür insana,inancı,dili,ırkı ve rengine saygı göstermek..

Ben istemem,sen istemessin ama, farklı renkler ve dinler hep var,bu yüzden farklı istemlerde hep olacaktır..

Kişisel inanç ve istemlere saygı duymak zorundayız,değilse bizler de, gerçek inanca yönelik olan değer yargılarımızı yok saymış ve kulun kula ettiği zulümü yapmış oluruz..

Bunun da, hiç bir dinde, böyle bir anlayışın olmadığını;inanç ve ibadet anlayışına uymayacağı gibi
başkalarına hükmetme gibi bir hakkımızın olmadığını vurguladığı gibi..

Kendimize ve inançlarımıza ters düşen toplumsal kurallar ve kavramlarımız adına,daha fazla hoş görüye ihtiyacımız olduğuna inanıyorum..

Bu yüzden, herkesin bizim gibi düşünmesini istemek, bizim gibi düşünmesini sağlamak,sence ne kadar doğru? 
Ya da bizim gibi,  düşünmek zorundalar mı?

Öyle olsaydı, sence yaşadığımız dünya da,çelişkiler ve ayrışmalar olabilirmiydi?

Demekki, herkes aynı düşünmek zorunda değil..

'Biz hepimiz bir çömlekçinin elindeki çamuru andırırız; hiç bir çömlekte,çömlekçiye:
'Beni niçin böyle yoğurdun?' diyemez... [örneğinde olduğu gibi...]

Bu yüzden,aydın,onurlu,geleceğe ışık tutan,gerçek insan olma koşullarını ve değerlerini yerine getiren,geçmişten günümüze ezber tarihlerimizi bozduran,her türlü baskıya rağmen ayakta kalmaya çalışan sanatçılarımız,yazarlarımız,aydınlarımız adına,  böylesine  kısır,bağnaz ve geleceğe dönük olmayan bir düşünme biçimiyle,onları karalamayla  yerine getiremeyiz..

Daha doğru kavramlar üzerine tartışmamız,doğru düşünme anlayışının kazandığı, bir başka konuda görüşmek dileğiyle,

Sevgiyle kal!..

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!