57 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 07.04.12, 01:49 Nr.: 1 Antworten

Küçük Şeyler..
Küçük bir beden, çoğu kez büyük bir ruha yataklık edermiş..

Ufak balıklar daha lezzetli olurmuş..

Ateşe küçük odunlar atılırsa alevler artarmış, büyük odunlar alevi söndürebilirmiş..

Her küçük şey mutlaka bir işe yararmış..

Sağanak dediğimiz, küçük damlalardan ibaretmiş..

Ufacık bir yağmur, kocaman bir toz bulutunu yok edebilirmiş..

Muazzam bir aydınlık, küçük bir delikten görünebilirmiş.. 

Küçük bir saman çöpü, rüzgarın yönünü gösterebilirmiş..

Bütün bir hasat, bir kıvılcım yüzünden elden gidebilirmiş.. 

Büyük bir geminin batmasına, küçük bir delik yetermiş..

Çok veren malından, az veren canından verirmiş.. 

Yükte hafif olmak, pahada ağır olmaya engel değilmiş..

Deve büyükmüş ama ot yermiş, şahin küçükmüş ama et yermiş..

İnsan küçük bir adama iyiliği dokunduğu zaman cömertliği öğrenebilirmiş..

Büyük makinaları küçük çarklar çalıştırırmış..

Büyük adamın büyüklüğü devam ediyorsa bunun sebebi; onun küçük adamlara gösterdiği özenmiş..

Bazen büyük bir aşkı başlatan, küçük bir gülümseme imiş..

Büyük yazıları yazmak için küçük noktalar, virgüller gerekirmiş..

Simite lezzetini veren küçük bir susam tanesi imiş..

Ulu bir çınarın veremediği kokuyu, küçük bir papatya verebilirmiş..

Büyük paralara alınan hediyelerin sağlamadığı mutluluğu, küçük bir bakış sağlayabilirmiş.. 

Küçük sevinçleri bilmeyenler, büyük keyifler yaşayamazmış.. 

Öyleyse "küçük" deyip geçmeden önce, ne kadar "büyük" sonuçlara varabileceğini düşünelim..

Küçük bir damlayı, bir gülümsemeyi, noktayı, virgülü, bir ağacın dibinde biten gülü, bir susam tanesini, sevgilinin sesini hafife almayalım.. 

Küçük dediklerimizin aslında ne kadar büyük olabileceklerini, onların yokluğunu beklemeden fark edelim..

Çünkü yanımızdayken değerini bilmediğimizi, bildiğimizde bulamayabiliriz.. 

Çıkınınızda; küçük bir gülümseme, bir yağmur damlası, bir papatyanın kokusu, üç noktanız, unutulmaz küçük bir anınız hep olsun..

Küçük de olsa varsın olsun..

Çünkü o küçük çıkınlar nasılsa bir gün, büyük denkler olacaktır..

Yeter ki,küçük küçük sabretmeyi ve biriktirmeyi bilelim!..

-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0

Beitrag gepostet am 07.04.12, 03:47 @pussycat Nr.: 2 Antworten

Küçük Şeyler..
Selam Pussycatım..

Herkes kendi müziğinin,coşkusuna,büyüsüne kapılarak,kendi içsel duygularını baz alarak yaşar ve beğenir..

Hayatı yaşanır hale getirmenin,yani daha iyi yaşanır kılınmasını sağlama adına,kendimize ayırdığımız zaman azaldıkça,mutluluğun tanımını  kendimizce şişirerek geçiririz..

Dolasıyla şişirdiğimiz mutluluğu ararken de, farkına bile varmadan,sevinçlerimizi,hayata bakış açılarımızı,eskiden mutlu olup da,artık o çok mutlu olduğumuz anlardan,mutlu olamadıklarımızı,yavaş yavaş da, olsa kaybetmenin burukluğuyla,istemesek de yaşayıp gidiyoruz..

Benim hayatım boyunca öğrendiğim tek bir şey var..

Gerçekten en büyük mutlulukların,küçük küçük oluşan,sonuç da, beklemesek de büyük mutluluğa dönüşme halidir.. 

Artı en kötü günümüz de,yani artık ölüyorum,bitiyorum,başka çözümüm kalmadı dediğimiz anların sonucunda,belki çok yakın olmasa da,ama en kısa sürede,bir kapının kapanmasıyla,diğer bir başka güzel kapının açılması..

Bütün bunlar, bizleri hayata bağlamak ve yaşamak istediğimiz mutluluklara götüren yollar olduğunu düşünüyorum..

Şunu da belirtmeden geçemiyecegim; 

başımızdan geçen her şey,bizim için, hayata,başka insanlara,yaşama,çevremizde olup bitene olan, bakış açımızı kısır bir şekilde, görmemizi,  istesek de,bu bunalım halinden uzun süre çıkamayacağımız sürecinin bizleri,daha az düşünmeye,bilgi edinmemeye ve araştırmayaya yöneltiyor..

Yani bizler,  olumsuz bir durum yaşadıysak,hep aynı şeyleri yaşayacagımız düşüncesinin bizlerin bu anlamda beyninin esir alacağı gibi,bundan da, kolay kolay sıyrılamayacağımızı gösteriyor..

Dolasıyla, bir bebeğin sadece sana gülümseyişi,tatil dönüşünde en çok sevdiğin çiçeğin kurumuş olması,ve senin ona yeniden su vermenle hayat bulması,aniden en eski bir arkadaşınızla karşılaşman,en çok sevdiğinin kişinin,seni mutlu edeceği bir şey yapması,çıkmasını beklediğin bir kitabın yayınlanması,güzel bir müzik parçası ya da aceleyle yaptığımız bir yemeğin çok güzel olması,paylaşılması ve beğenilmesi gibi,bir çok bizi mutlu eden küçük şeylerin olduğu gibi..

Yani her şey bizde başlıyor ve bitiyor..

Bütün bu saydıklarımızı her an düşünemesek ve ya yapamasak da,yapabileceğimizi başarmak ve düşünmek de, bu küçük mutlulukların bize olumlu yansıyacakları gibi,bizlere mutluluk kapılarını açabileceğine inanıyorum..

Senin hikayen ve benim paylaştığım konudan yola çıkarak,mutluluk yolunun sentezini sunmaya çalıştım..Bşlangıçlar daima bizleri,hm istediğimiz,hem de istemediğimiz sonuçlara götürür..
Demek ki bura da, anahtar görevi yapan sadece bizleriz..

Önemli olan bu anahtarı,doğru kapılarda,doğru zamanlar da ve doğru kilitlerde kullanmaktır!..

Senin sunduğun hikaye,benim de,konumuzla ilgili vermek istediğim mesaja da,çok uyan bir hikaye oldu..

Birçok kez, bir dokunuşun, bir gülümsemenin, bir kelimenin, dinleyen bir kulağın, içten söylenmiş güzel bir sözün ya da değer veren en ufak bir davranışın gücünü küçümseriz..

Bunların hepsinin hayatımızı değiştirme potansiyeli var..

- Leo Buscaglia -

Güzel yüreğine sağlık,en güzel sevgiler de, seninle olsun Pussycatım!..

-----
0

Beitrag gepostet am 07.04.12, 04:33 @limansizgemi Nr.: 3 Antworten

Küçük Şeyler..
Sana da selam Limansız gemi..

Sence de öyle değilmidir?
Değer verdiklerimiz,veremediklerimiz..

En kötüsü de değer verdiğimiz,uğruna ölümlere gidip geldiğimiz,her türlü yargılandığımız,aşağılandığımız,yok edilmek istendiğimiz,tamamen ötekileştirilmek istendiğimiz,bunun yanın da bizde varız,bizde bu ülke için,her türlü hak ve özgürlükler adına savaşabilecek, ancak her şeyin eşit kılındığı bir sistem ya da, yasalar çerçevesinde zorlada olsa var olma çabası için de olduğumuz değilmidir?  oysaki hayata en güzel bakmaya çalışan insan olduğumuz gerçekçiliğini,yalnış gelişen,yok sayan,kendi düşüncesinden gayrı düşünme biçimini yok sayan,geliştiremeyen bir sistemin parçası ve kölesi olma yolunda,savaşım veren insanlar olduğumuz değilmidir?

Hep bu kısır döngüler ve kıstaslar arasında, yokmuşumuz gibi gösterilmeye çalışdıklarından değilmiyiz?

Ama onlar ne kadar,yok saymaya çalışsa da,ötekileştirseler de, buna karşın,bütün bu yalnış kapitalist sistemlerin insanlar üzerinde oynadığı oyunları, yok etme dayatmaları,bu ülkenin emekçileri,aydınları,kürtleri,işçi sınıfı ve kamu emekçileri anlamında, sonucun da,haksızlığa ve yok sayılmayı kabul etmeyen bir çok insanın olduğunu görmezden gelmeleri,sadece sistemin acizliğini ve çok korktuğunu dile getirebilir.. Başka da bir anlam çıkartılamaz..

Bu ülkenin ne emekçisi,ne kürdü,ne işçi sınıfı,ne de bu sistemden yana tavır almayan,  onurlu davranış gösteren kişilerin ve oluşturdukları toplumu, kimse ne yok sayabilir,ne yok edebilir,ne de ötekileştirebilir inancıyla;

Yaşasın emekçi,aydın,kürt,işçi,kamu emekçisi ve insanlık onurudur diyorum!..

ÇOĞALMAK 

Kalabalıkta kalabalıkça yalnızlık 
Yalnızladıkça birbirimizi 
Haydi çoğalalım 
Çoğaltarak kendimizi 
Bir canım çoğal da bin can ol 
Isıt yaşlıların yalnızlıklarını ilinsin üşümüşlüğü bırakılmışların 
Çoğalın dudaklarım çoğalın sonsuz 
Öpün bütün ağlayan çocukları kimsesiz 
Çoğal gözlerim çoğal 
Gör bütün görmeyenlerde yapayalnız 
Ellerime tutunun ellerime çoğalın 
Okşayın sevecenlikle çocukları 
Hıçkırırlarken uykularında bile

Aziz Nesin

-----
0

Beitrag gepostet am 07.04.12, 04:41 @can_402 Nr.: 4 Antworten

Küçük Şeyler..
Selam Can..

Tamam sen balıkçı olmaya devam et..
Unutmaki balıkçı olmak,emegiğinin ve hakça yaşamın öğretisi demektir..

Eğer sen balıkçı olmasaydın,ne emegin,ne sevginin,ne varoluşunun,ne de yaşamının bir sürekliliği olurdu..

Bende diyorum ki;

iyiki sen kendini balıkçı görüp,her şeyi en altından izleyip,ona göre üst yaşam ve düşünce biçimini segileyip, geliştirebiliyorsun..

Katkın ve yorumun için, teşekkür ederim Can..

-----
0

Beitrag gepostet am 07.04.12, 05:27 @arayanyolco Nr.: 5 Antworten

Küçük Şeyler..
Selam Yolcu..

Vermek istediğim mesajı,senin kanalınla daha da, basitleştirmek istiyorum..

Şöyleki;

Ben seni gördüğüm de,ne senin şuan ki yaşın,ne fiziki görünüşün, ne de güzelliğin benim için,ölçü olmamalıdır..
Öncesini yaşamışsak,ki buna göre birbirimizi kıstas görüyorsak,bu ölçüleri baz almamaız gerekiyor..

Eğer sana en başından inanmışsam,seni sevmişsem,sana güvenmişsem,bu saatten sonra seni bütün bu saydığım kategorilere ayırmadan ve seni olduğu gibi,kabul etmem gerektiğidir...

Bütün bunlara rağmen, eğer seni kabul görmüyorsam,fiziki yapını,bu yapıya bağlı olarak;sakalını,kilonu,giyimini,kuşamını,dışarıya sergilemek istediğin duruşunu görmezden gelip,tamamen yüzeysel ve çok kısır bir döngüde seni sevişim [sözüm ona çok sevişim ]demek ki ben, az şeyle yetinmesini bilemeyen,bir insanın yüreğinin ve insan olmasına dair taşıdığı tavırın beni mutlu edemediği gibi,mutlu olmasını da bilemiyeceğim anlamına taşır..

Mutlu olmak için,her zaman büyük bir şeyin olmasını beklemek,somurtan,kendinden hoşnut olmayan,her ne sıunarsanız sunun,bütün bunlardan hoşnut olmayan,yani doyumsuz,aç, ve kolay kolay doyurulması güç insan modelleriyle uğraştığımız anlamına gelir..

İçinde yaşadığımız yüzyılı farketmek adına;

ağlamak,farketmek,gülmek,bir insanla dialoğ kurmak,sohbet edebilmek,inanmak,hissetmek,kavga edebilmek,düşmek,kalkmak,yiyeceklerdeki tadı almak büyük mutluluktur..

Her birimiz trilyonlarca spermler arasından seçildik..Milyonlarca hastalığa,travmalara rağmen doğabildik,milyonlarca ettkene rağmen halen yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz..

Önemli olan bunu farkedebilmek!..
Yaşam için de ,sürdüğümüz yaşamları,bizim küçük dediğimiz,ama aslında büyük olan şeyleri farkedebilsek,belki somurtan ve hoşnut olmayan insan sayısını azaltabilir, ya da, gülen insanlara uzaydan gelmiş uygulamasını yapmayabiliriz..

Çoğu şeyi kazanırken...
bazı şeyleri kaybedersin....
Hayatta öyle seçimler yapki kazandığın şeyler,
Kaybettiklerine DEĞSİN...!

~Seneca~

Paylasan yüreğine saglık!En güzel sevgilerle kal!..

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Küçük Şeyler..