|
|
|
bahcede yumurta ve bilumum sekerler var. |
ostern, diger adiyla yumurta bayramini yasiyoruz almanyada. (almanyada oldugumuz icin) bahcenizde neler sakladiniz cocuklariniza, esinize, dostunuza, komsunuza? ben bisey saklamadim cünkü benim cocuklar kart. böyle seylerle kandiramiyorum onlari. birde iki gündür yagmur yagiyor, bahceye inmek icin uzun balikci cizmesi giymek gerek.. ayni zamanda bu tatilde ne yapacaksiniz diye de soruyorum.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kutlamiyoruz.... öyle birsey yazmadim. ama yasiyoruz mecburen. iyiki de yasiyoruz. ohhh degme keyfime. bende mutfaktaki ispanakli böreklerin pismesini bekliyorum midemin bayrami icin... ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ispanakli börekler pisti.. buyurunnn
eben sooo frohe ostern.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
afiyet olsun.. ben daha börek yiyorum.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ya bak simdi.. eger tartisma ariyorsan yaparim seninle. hemde alasini yaparim altindan kalkamazsin. bu yüzden sadece bugün tatil ve nasil degerlendirecegini yaz. ama yazmayacaksan da cahilce konusmalar yapma lütfen.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cahillik degilmis seninki.. terbiyesizlikmis. madem yasim basimi almis biraz terbiyeli yazsaydin da en azindan cahil ama terbiyeli derdim.. gocunmadim gocunmam da.. ama nedense ne zaman almanyada yasanan bayramlar anlatilmaya kalkisilsa senin gibi cirtlak agizlilar cikar bir numarali milliyetci ya da bir numarali müslüman kesilirler. oysa bu bayramlar dolayisi ile evde yelleniyorsun basi bos.. daha yazimi okumadan elalemin bayramini ne kutlayim dedin. oysa cocuklari mutlu etmek icin degil hiristiyanin bayramini, yahudinin bayramini da kabul ederim. yeter ki cocuklar sevinsin.. ama nedense senin gibilere yaranmak zorundaymisiz gibi bir yükümlülükle karsilasiyoruz.. senin acmis oldugun sacmaliklarla dolu bir sürü konu var. hangi birine yorum yazdim ki? yilda iki tane konu aciyorum hemen osurup duruyorsun terbiyesiz... osuracaksan da belli yerinden osur.. agzindan degil.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katilimin icin tesekkür ederim..
yani yumurta boyarken türklügünden ve müslümanligindan birsey kaybetmedin degilmi?
yahu anlam veremiyorum neden herseye karsi cikar ki insanlarimiz? ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evet.. hemde deja dan firca da yedim üstüne..  yasli basli adamlar forum konusuda acamazlar diye ögrenmis olduk. ispanakli börekler süper oldu valla. cain cekmesin ama.. sende poacalari yap ve afiyetle ye.. cocuklar kücükken bahceye saklordum sekerleri. ama kocaman oldular artik. bu yüzden bu sene ne yumurta ne de sekerleme aldim.. misafirde yok bu sene. yani misafir cocuklarini eglendirmek icin de yapiyordum. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sen konuyu okumadan yaptigin yorumla zaten saygisizligini belli ettin birde benden saygi bekliyorsun?? bir bayan olarak yazmis oldugun bu yazidan utan biraz.. birde hemserim olacaksin.. terbiyesiz! ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aynen öyle mirim.. hem ispanakli hem peynirli. sadece yumurta yok. günün anlam ve önemini gösterse de bugün yumurta yemedik.  ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
özrün kabul edildi ancak yine de bir bayan olarak yazdiklarini onaylamiyorum.. onun icinde özür dilemelisin. ama herkesten.. sadece benden degil.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yasliyim demek ki.. ancak bana yasli dememis deja. yasim basimi almis demis. ayni sey degil degilmi? yoksa beni kandiriyormu?  yahu keske her ay paskalya bayrami olsa. ne güzel tatil evde oturuyoruz.. sanki müslümanligimizdan birsey mi kaybediyoruz? ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirim seninde cuman hayirli olsun kardesim. valla keske yakin olsaniz.. vallahi ellerimle yedirirdim.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aynen öyle. yani almanlar neredeysbizim bayramlari da tatil ilan edecekler. cocuklarin sevinmeleri icin elimizden ne geliyorsa yapmaliyiz. katildigin icin tesekkürler..  ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yok yahu. kimseye kirilmam ben burda. ama herkes de kendi karakterini sergiler. yani saka olur ama ben sakayi yanlis anlamis olabilirim. ama bunun icin bir bayana yakistirmadigim sekilde mi yazmasi gerekiyor? ben ve kara cahil... ayni kefeye konulabilirmiyiz? cok afedersin ama ne b...klu yazilar okuduk birsey olmadi da osuruktan mi nem alacagiz?? yani bu yazi onun oldugu halde ben özür diliyorum.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hem cocuklar sevindiriyorsun hemde yaslilarla yumurta boyuyorsun. ne güzel iste. alkisi hakediyorsun. yine de tesekkürler.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hatay da yani memleketimde bu bayram kutlanir. yumurtalar haslanir ve tokusturulur. kiran, kirilan yumurtayi alir. ve iki üc gün sürer. cocuklar sevinir. bunu burda da yapiyoruz bazen kahvaltilarda. o günleri anmak icin. ama bizlere hic zarari olmadi. deja ile bir konusmuslugum yok ki küskünlügüm olsun. sadece yazdigi kelimeleri bir bayana yakistirmadigim icin kizdim.. ama kendisi istedigni yazmakta hürdür.. seninle kavgamiz böylemiydi?  ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aynen öyle happy yumurta bayrami. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hahaahaha benim lappy de kafayi yemis. hep eksik yaziyor. yazdigimi tekrar okuyorum da öyle yolluyorum. yoksa yanmisim valla  ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
niyetin iyi ise gerisi önemli degil... herkes hata yapiyor. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!