93 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 27.03.12, 01:31 Nr.: 1 Antworten

Muhteşem Görseller..

Muhteşem manzara ve resimlerle sizleri güzel bir görsel yolculuğa davet ediyorum..
Bugün gözlerimize banyo ettirerek,beyinlerimizi arındıracağız Arkadaşlar..
[konu yok]

Herkese mutlu yolculuklar ve seyirler..

-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0

Beitrag gepostet am 27.03.12, 02:09 @eleanor65 Nr.: 2 Antworten

Muhteşem Görseller..
biri   digerinden  muhtesem.      insanin   resimlerin  icerisine     isinlanasi   geliyor.     

elinize  saglik.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.03.12, 02:37 @ahududu Nr.: 3 Antworten

Muhteşem Görseller..
Selam Ahududu..

Bu gece nedense konu paylaşmak istemedim,biraz da beyin yorgunluğundan..Bu yüzden beynim beni bu muhteşem görselliğe itti..Yaşadığımız süreçte, kendimizi hep bir şeylere endeksleyip, onlarla sanki maratondaymışız gibi, koşturmaya çalışırken,kendimizi unutuyoruz..

Birileri ve bir şeyler adına yaşamayı kendimize görev bildiğimizden,bu arada yaşamak isteyipte, yaşayamadıklarımız arasında kayboluyoruz..

Yukarıda ki, herhangi bir resimde olmayı ve o anı canlı kılmayı hangimiz istemez ki..

Ama canlı kılamıyorsak da, sanalın bize sunduğu bu muhteşem görselliği izleyerek,birazcık da olsa,hem beyinlerimizi dinlendirme,hem de kendimizi mutlu etme adına sunup, sizlerle paylaşmak istedim..

Güzel katkın için,ben teşekkür ederim forumdaşım..

-----
0

Beitrag gepostet am 27.03.12, 02:40 @eses43 Nr.: 4 Antworten

Muhteşem Görseller..
Selam Eses.

Evet en çok hangi resim bile diyemiyorum..Biliyorum ki tek seçenek yok..Ve ben hala bunlar arasında şuanda gezinip duruyorum..Şuan, çok da mutluyum..Sizlerinde keyif alıp,mutlu olması,beni ayrıca sevindirdi..

Katkın için,ben de sana teşekkür ediyorum..

-----
0

Beitrag gepostet am 27.03.12, 02:57 @eleanor65 Nr.: 5 Antworten

Muhteşem Görseller..
selam.   inanin   tekrar,  tekrar  baktim.   her  defasinda   kendimi   daha   zinde  hissettim,    demekki   insanin   ruh  hali'nin    dogayla  olan  iletisimi,   ruhsal  bir  sevisme,   bütünlesme.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 01:36 @testesteron Nr.: 6 Antworten

Muhteşem Görseller..
Selam testesteron..

Güzel katkın için,ben de sana teşekkür ediyorum..

-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 01:47 @can_402 Nr.: 7 Antworten

Muhteşem Görseller..
Selam Can..

Sivrisineklere takılmayıp,tatilin tadını çıkartacaksın..Biliyorsun ki,sivrisinekler bütün bir yaz tenimizi incitmekle meşguller)

Bu muhteşem sahillerde,  güneşin ve doğanın bizlere sunduğu  güzelliklere odaklanalım yeter..

İlkokulda bizlere öğretilen bir şiir vardı anımsarmısın bilmem "gitmesek de,görmesek de,bilmesek de orada bir köy var uzakta" diye..

Biz de bu güzellikleri gidemessek de, sanki oradaymışız gibi,hissedersek, gitmiş kadar olacağız diye düşünüyorum..Düşünsel isteklerimiz ve görsel yolculuklarımızın, bizi her istediğimiz yere götüreceğini unutmayalım..

Yorumun için,teşekkür ederim Arkadaşım..

-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 02:06 @eses43 Nr.: 8 Antworten

Muhteşem Görseller..
Yeniden Selam Eses..

Bu tür muhteşem,ilginç ya da sıradışı da denilebilecek resimleri biriktirmeye çalışıyorum..
Belkide doğaya  ve peyzaja olan ilgimden..

Profösyonel anlamda olmasa da, amatörce de olsa, benimde yağlı boya çalışmalarım var..
Her tür yorgunluğumuzu alabilecek tek alan gibi geliyor bana..

Aslında çok bunaldığımız da,kendimizi o hep koyduğumuz kalıpların bir an olsun dışına çıkmak ve söz ettiğimiz bu görselliklerle, buluşmamız gerektiğini düşünüyorum..

Çok fazla huzur verici..

Ve bizlere de, kesinlikle ruhumuzu dinginleştirecegimiz çok geniş bir alan sunuyor..

Buradan şunu da öneriyorum;

Bizi en çok sıkan konuların üstüne üstüne gitmektense,açıp bu tür muhteşem görsellikleri inceleyelim,oradaymışız gibi düşünelim,keyif alalım ve bizi boğan ve daraltan düşüncelerden arınalım diyorum..

O an,en iyi tedavi yolunun bu olduğunu düşünüyorum ve bunu defalarca da denemişimdir..
Kesinlikle arınıyorsunuz..

Ayrıca en iyi tedavi ve terapinin bir diğer yolu da,düşünce yoluyla tedaviden geçtiğini iddia ediyorum..Buradan herkese de,bunu öneriyorum..

Katkın için,teşekkür ediyorum Eses..

-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 02:35 @eleanor65 Nr.: 9 Antworten

Muhteşem Görseller..
selam.  cok   güzel  ifade  ettiniz.   dogayla  kucaklasip,  bütünlesmek   muhtesem.   izlemek   bile  insanin   ruhunu  beslemekte.  bana  buradan  bir  resim  sec  deseydiniz   cok  zorlanirdim   ama   cizilmis   tual  ve  firca   kara  kalem  gibi  malzemelerin  oldugu  resmi  secerdim.  cünkü  orada  zihinsel  ve  fiziksel  üretkenlik  var.     kendinize  ait  calismalarinizi  görmek  isterdim.   benim de   merakim  vardi  kursa   katildim   özel  nedenlerden  dolayi  biraktim.  tavsiyelerinizi   dikkate  alacagim,   ihtiyacim  var  önemsiyorum.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 02:48 @eleanor65 Nr.: 10 Antworten

Muhteşem Görseller..
vay be resimler güzel  
icimacildi sagolun 

-----
benim icin yanan , bir tek sigaram .
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 03:40 @eses43 Nr.: 11 Antworten

Muhteşem Görseller..
Selam ESES..

Ben kendi ailemi çok aydın ve bu tür konulara hep en açık olan aile diye bildiğim halde,seninkiyle benzer bir durumla karşılaştım..

Mesleğimi oluşturmadan önce,benim için olmazsa olmaz dediğim bir ilkem vardi..

O da kendime ait bir evim olduğun da,bir odasını resime ayıracağımdı..

Ev koşulumu oluşturduğum da,gördüm ki bir değil,bir sürü kişi buna karşı çıktı..

Gerekçeleri ise; resimin bana ve aileme ekonomik getirisinin olmayaşıydı..

Şimdi bunu onlara o an anlatmak öyle zordu ki anlatamam..

Yani ne desem asla anlamayacaklardı..

Sonra ben,elime geçen harçlıklarımı salt bu yönde kullanmaya ve hedef olarak gördüğüm resimi yapmak için kendimi ve o an ki koşullarımı gerçekten zorlayarak,para biriktirmeye başladım..

Önce eskimis resim tahtasından başladım,sonra boyalar,fırçalar ve palet derken gizlice aldım ve sakladım..
Sonra başladım resim yapmaya..Saçma sapan resimlerdi ama bana göre çok güzellerdi..

Herhangi bir sanat kategorisine girmese de benim için büyük resimlerdi..Çünkü zor koşullarda bütün bunlara sahip olmuştum..

Resmimi geliştirdiğimi,çok iyi yapacağıma inandığını söylüyen resim öğretmenimden aldığım zevkle,kocaman bir tuval yapmaya çalışırken, babam içeri girdi..

Ve bana öyle bir tokat vurdu ki,kendi hayatım da çaok fazla iz bırakan bir tokattı bu..Anlatmaya çalışsamda o an anlamadı..

Derkn ben gizli gizli yapmaya devam ettim..

Taa ki ilçemizde kişisel sergi açınya kadar..

İlçede 11 kişinin resimleri arasında ilk 3 e girmiştim..

Ve biz ilk 5 kişi olarak bulunduğumuz ilçede,ilk 5 kişi olarak kişisel sergimizi açmıştık..

Küçük de olsa ödülllendirilmiştik..

Aylar geçtikten sonra,ilçe kaymakamı benim resimim çok beğenmiş ve babamı bu nedenle ziyarete gelmiş.
.
Babamın bütün bunlardan haberi yok tabii ki..

Akşam olunca bama eve geldi ve bana çok fazla kızdı..

Yaptığım resimi istedi..Bende neden istedigimi sorduğum halde,söylemedi..

Kızına karşı sanırım kendisini borçlu hissedeğini ve yalnış yaptığını,kabullenemediği için,söylememişti..

Resmimi alıp gitti..

Bunları neden anlattım;

Eğer bir kişi kendi beyninde yapmak istediklerini bitirip,tamamen uygulamaya karar verdiyse,ne olursa olsun,hiç bir gücün buna engel olmayacagını vurgulamak istedim..

Ve bu anlattıklarımı da, bire bir yaşadım..

Demekki kendimizce belirlediğmiz hedefler ve kararlılıklarımızın önüne kimse geçemez..

Ve bizi olmamız gereken yere taşıyacağından da, hiç bir zaman kuşkum olmadı..
Bunu da burada belirtmek istedim..

Uzun yanıt verdiğimin farkındayım..Benim zaten bu anlamda bir yaram vardı ve sen tam da üstüne bastın Eses..Bu yüzden nedense bunu anlatmak istedim..Seni sıktıysam,bağışla..

Resim gibi, gerçek yaşamlarla kalman dileğimle..
Teşekkür ederim..

-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 03:42 @sirya08 Nr.: 12 Antworten

Muhteşem Görseller..
Selam Sirya..

Yorumun için,ben teşekkür ederim..

-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 05:02 @can_402 Nr.: 13 Antworten

Muhteşem Görseller..
Selam..

Çok doğru..

Bana göre şehirleşme demek aynı zamanda yozlaşma demektir..

Çok basit bir örnek;büyük şehir merkezlerine gidin ve sadece 1 saat kalıp gözlemleyin..

Ne göreceksiniz biliyormusunuz?

Sadece koşuşturma..

Yani birilerinin hep bir yerlere ulaşma çabası..

Bunun dışın dada çok şey görürsünüz ama ağır basan bu koşuşturmadır..

Ben bulunduğum ilin merkezine her gittiğim de bu duygularla geri dönüyorum..

Sürekli bir çaba,sürekli bir kavga ve sürekli bir yerlere ulaşma gibi insan hayatının tamamen kısırlaştığı,nefes alamadığı,ben varım diyememesi dolasıyla da doğrı ifade edememesi gibi halleri..

Bundan daha kötüsü olabilir mi?

Böylesi bir kısı döngü içinde,koşuşturup insanların,özel yaşamları,hayata bakıç açıları,fazlaca yorulmuşlukları sizce ne kadar saglıklı düşünme biçimlerini oluşturabilir? 
Oluşturamadığı için de,varolma ve kaybolma çabası için de gidip gelmektedir..

Yani özünden ayrılması,farklı kültürlülüklerin doğru anlamda yansıyamaması durumu,bu durumunda bizi,edinemediğimiz kültürsüzlüklerle bütün bunlardan soyutlaşma durumu..

Bütün bu karmaşa arasında,ne kadarını doğru başarabiliriz bilmiyorum ama,çaba göstermenin de doğru bir adım olduğunu düşünüyorum..

Güzel yüreğine ve katkına sağlık Arkadaşım..

-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 05:19 @coco21 Nr.: 14 Antworten

Muhteşem Görseller..
Selqam Coco..

Bence, sen de şuan, içindeki bütün birikimleri bir kenara bırakıp,tatilin tadını çıkarmaya çalış..

Eğer bunu inanarak yaparsan,inan bana yarına ve güneşin doğuşuna bir başka merhaba diyeceksin..

Ne dersin yapalım mı?

Birde bunu salt şuan değil,her bunaldığımız da,her nefes alamadığımızı düşündüğümüz de yapalım..

Sonuçlarının bize kesinlikle,  artı olarak döneceğinden emin olabilirsin..

Güzel düşler ve yolculuklarla kalman dileğimle..

-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 05:32 @coco21 Nr.: 15 Antworten

Muhteşem Görseller..
Selam..
Bunu sen, ne zaman istersen,o zaman yapmaya çalış..

Ama unutmaki bunu yapmadığın her geçirdiğin gün,senin aleyhine olacak..

Ben memleketimi çok özlediğimde ne yapıyorum biliyormusun?

O gece memleketimin düşüne yatıyorum..

Orada dolaştığımı,oraya özgü yemekleri yediğimi,havasını,suyunu hatta sinek vızıltısını..

Çünkü gittigim köyüm alabildiğine sessiz bir ortam,kendini dinlemek istediğinde,şehirde hiç duyamadığın sinek seslerini,orada toplu sinek konçertosu gibi dinleyebiliyorsun..

Belki komik gelecek ama, ben kara sineklerin yogun ses çıkardıklarını,memleketimde o sessiz ortamda öğrendim..

Sağlıklı uykular diliyorum..

-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.12, 06:04 @can_402 Nr.: 16 Antworten

Muhteşem Görseller..
Sevgili Can..

Katılımcılarımız ve forumdaşlarım adına öncellikle çok mutlu oldum ve sana çok teşekkür ediyorum..

Bana göre süper bir ezgi..

Senin aracılığınla bizlere gelmesi de,ayrıca beni çok mutlu etti..

O güzel yüreğine ve emeğine sağlık arkadaşım..
İyi ki varsın..

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Muhteşem Görseller..