103 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 19.03.12, 03:14
Nr.: 1
Antworten
eleanor65
Kayınvalide'den güzel bir ders!..
Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine
gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış,
yemek yapıyordu.
Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi..
Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı
bir durumla karşılaştılar…
Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı..
Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti..
Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi..
Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu..
Oğlu ve gelini gittikten sonra,
yaşlı kadına
" Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum..
Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir bildiğin var." dedi..
Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:
- Hayır, hiçbir şeyim yok.. Kasten yaptım..
Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak . . .
-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0
Beitrag gepostet am 19.03.12, 03:50
@_can_402
Nr.: 2
Antworten
eleanor65
Kayınvalide\'den güzel bir ders!..
Kayınvalide [kaynana] olunca araya yetiştirip büyüttüğü kızının eşi [damadı] veya oğlunun eşi [gelini] girince fedakarlık sembolu olan anne "kaynanalık etmeye" başlar..
Türkçe sözlükte:
1-Gelin ve damada kötü davranmak..
2-Bir yakınına, gereğinden fazla karışmak..
anlamında kulanılıyor..
Yani gelin-kaynana anlaşmazlığına dair ilk veriler 4 bin yıl öncsine dayanıyor..
“Bundan 4 bin yıl önce yaşayan genç bir kadın, kocasına gönderdiği çivi yazılı mektupta:
“Annenden çok çekiyorum.. Bir an önce dön ve beni bu kadından kurtar” diye sesleniyor..
İki ezeli rakip olan gelin-kaynana arasındaki anlaşmazlığın 4 bin yıllık bir geçmişi olduğu belgelerle ispatlandı..
Arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan çivi yazılı bir tablette, genç bir kadının kendisinden binlerce kilometre uzaktaki kocasına,
“Gel beni bu annenden kurtar, yoksa öleceğim” diye seslendiği ortaya çıktı..
Yorumların için,teşekkür ederim Can..
-----
0
Beitrag gepostet am 19.03.12, 08:58
@eleanor65
Nr.: 3
Antworten
ebruli2011
Iste örnek bir kayinvalde
...paylasim icin tskler ...
0
Beitrag gepostet am 19.03.12, 23:11
@eleanor65
Nr.: 4
Antworten
ayyildizlixxl
ayni paylasimi ben dün paylasmistim ...
-----
Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun
0
Beitrag gepostet am 20.03.12, 00:33
@ebruli2011
Nr.: 5
Antworten
eleanor65
Ben de sana yorum için,teşekkür ediyorum..
-----
0
Beitrag gepostet am 20.03.12, 00:36
@ayyildizlixxl
Nr.: 6
Antworten
eleanor65
Selam..
Senin paylaştığını görmedim,görseydim özel konular hariç,aynı konunun ikinci kez, paylaşılmamasından yanayım,bu anlamda kusuruma bakma..Seninde emeğine sağlık..
Teşekkür ederim..
-----
0
Beitrag gepostet am 20.03.12, 00:59
@schtark
Nr.: 7
Antworten
eleanor65
Selam schtark..
Aslında,olaya çok mantıklı bakmışsın..Bende o Annenin oğlu ya da kız olsaydım,bilirdim ki,
özellikle o gece,kendi yüreğinde, yeri çok başka olan çocuğunun ve eşinin geleceği bir yemekte,onlara kötü yemekleri sunmayacağını..
Ancak burada,her koşulda [hele de söz konusu çocuğunun mutluluğu ise] Annelliğin verdiği bir iç güdüyle, çoçuğunun her zaman koruyuculuğunu üstlendiğini,kendince çocuklarına doğru davranış biçimini gösterme çabası,birbirlerini daha çok sevip saymanın, öneminin altı çizilmiştir..
Yorumun için,ben teşekkür ederim..
-----
0
Beitrag gepostet am 21.03.12, 00:56
@eftelya_00
Nr.: 8
Antworten
eleanor65
Selam Eftelya..
Buradaki annenin davranış biçimi,elbetteki en doğru davranış biçimi..
Böyle davranması da ,bizi çok mutlu ediyor..Ancak bizler teknoloji bu kadar ilerlemişken,dolasıyla yaşamın en kolaylaştığı zamanlarda yaşıyor olmamıza rağmen,bütün bu doğru davranış biçimlerin daha yeni yeni farkına varıyoruz..
Oysaki annelerimiz, kendi dönemlerinde,gerek dönemin zor koşulları,gerekse özel yaşamları anlamında..
Bir defa, her anlamda çok yoksuldular..
Kayınvalide ve kayınlarla yaşamak zorunda olmaları,yiyecek ekmeklerinin,aşlarının olmayışı,dagdan,dereden topladıklarını, evdekilere pişirip
yedirmekle,eğer üç beş hayvanı varsa,bunların sadece sütünden yapılan, kendince geliştirdikleri yiyecekleri pişirmeyi,hastalıkta ,sağlıkta her türlü hazır olma durumları, söz konusu kendi sağlıkları olduğunda,bunu hiç kimseye söylememeleri,o hastalığın içinde büyümesine,töreler ve gelenekler adına,dönüşü olmayan sağlık sorunu yaşamalarına ve hatta tarlalar da, bağlar da,bahçeler de, kendi doğumlarını kendilerinin yapması,göbek kordonlarını da,taşla kendilerinin kesmesi gibi..
Buna benzer öyle çok örnek gösterebilirizi ki..Saymakla bitmez..
Öyleyse birde kendimize bakalım;
Acaba, onların gösterdikleri bütün bu özverileri, bizler bugün gösterebilirmiyiz? Sanmıyorum...
İnsan bütün bunları gözünün önüne getirdiğinde,diyorum ki;
Annelerimizden çok şey bekliyoruz..
Her anne kendi koşulları döneminde zordur..
Bu yüzden hangi anne ve ya kayınvalide olursa olsun,onları çok fazla eleştirmeden önce,onların birazcık geçmişlerine giderek,neler yaşadıklarına dair onları irdeleyelim..
Eminim ki, çok acı hikayelerle birlikte,dönemlerine rağmen onurlu,çalışkan,dik duran annelleri görürüz..
Yorum için,teşekkür ederim Eftelya...
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!