88 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 10.03.12, 00:30
Nr.: 1
Antworten
eleanor65
Kızınıza Öğretin!..
Kızlarınızı iyi yetiştirin..Kendi kendilerine yetmeyi öğretin..
Namuslu olmanın yürekten geçtiğini öğretin.. Evden çıkar çıkmaz ilk köşede eteğinin boyunu kısaltmasına gerek olmadığını öğretin..
İstediğini giymeyi öğretin.. İnsanın ahlakının sadece kendi beyninde olduğunu öğretin..
Kıskanılmanın sevilmeyle aynı olmadığını öğretin.. Kıskanılmanın güzel, saygısızlığın kötü olduğunu öğretin..
Beni çok kıskanır, dışarı çıkarmaz, şunu bunu giydirmez diyen adamla, gurur duymamayı bunun aslında kendine hakaret olduğunu öğretin..
Arayıp neredesin ; kiminlesin vs. diyen adama seni tanımadan önce, nasıl davranacağımı bilmiyor muydum haddini bil demeyi öğretin..
Eşlerini aldatan erkeklerin yanındaki ikinci kadın olmamayı öğretin..
Oğullarınızı iyi yetiştirin..Karşı cinse saygı duymayı öğretin..
Gece yarısı evine dönen kadının "aranmadığını" öğretin..
Bir kadının omzuna arkadaş olarak da, sarılabileceğini öğretin..
Dokunmaktan korkmamasını öğretin..Sevmenin değer verme olduğunu öğretin..
Sahip çıkmayla sahibi olmanın farklı olduğunu öğretin.
Bulunmaz Hint kumaşı olmadıklarını; olsalar bile, burun silinen mendillerinde kumaştan yapıldığını; hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin..
Ama bunları önce kendi içinizdeki çocuğa öğretin...
-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0
Beitrag gepostet am 10.03.12, 01:02
@-maho-
Nr.: 2
Antworten
eleanor65
Kızınıza Öğretin!..
Selam Maho..
Kimse beyinsiz değildir,sadece beyinlerini doğru şeylerle doldurmak istemeyenler vardır..Çünkü doğrular,doğru davranışıda beraberinde getirir,bu yüzden kaçınılır..Ama biz her fırsatta bu doğruları ve doğru davranış biçimini anlatmak zorundayız..Her ne kadar toplumumuz da ciddi kültür erezyonu olsa da,almak isteyen çok güzel insanlarımız var ve ben bu kitlenin çok olduğunu biliyorum,bunada inanıyorum..
Yorumun için,teşekkür ediyorum..
-----
0
Beitrag gepostet am 10.03.12, 01:03
@tatlibela__84
Nr.: 3
Antworten
eleanor65
Kızınıza Öğretin!..
Ben teşekkür ederim tatlıbela..
-----
0
Beitrag gepostet am 10.03.12, 01:20
@beyza
Nr.: 4
Antworten
eleanor65
Kızınıza Öğretin!..
Selam Beyza..
"kızını dövmüyen,dizini döver" sözüne ve onunla ilgili yaptığın yorumuna katılmıyorum..
Yıllarca bizleri hep o ve benzeri sözlerle eğitmeye çalışmadılar mı?
Bedenin kadının namusu olduğu, erkek sistemin yarattığı ve biz kadınlara da işlenmeye hatta ruhumuza kazıtılmak istenen bir toplumsal gerçekliktir..Toplumsal gerçekçiliğin olması doğru anlamına gelmiyor..Bunu değiştirmeye çalışmak, en azından pekiştirmemek lazım..Yoksa varolmamız mümkün değildir.Kadınların öldürülmesini,cinayet nedeni gösterilen namus anlayışını onaylamak olur bu..
Eğer o dediğin ve ona benzer sözlere bakarsak,o zaman hiç bir bayanın yalnış yapmaması gerekir..
Hala o öğretilere ve söylemlere rağmen,bir çok yalnışlar yapılıyorsa,demekki namusluluk insanın kendi beynindedir,önce beyninde bu olayı bitirip ona göre davranış geliştirmesidir..
Buna, kendi sözlerimden bir örnek vererek açıklıyayım:
"Sen varken,kendinle taşıdığındır BEDEN.kendini varedemediysen o sadece başkalarının gözünden farklı renk,şekil ve ebatlardan oluşan güzel ya da çirkin bir resimdir.."
Yorumların için,teşekkür ederim Beyza..
-----
0
Beitrag gepostet am 10.03.12, 01:21
@schtark
Nr.: 5
Antworten
eleanor65
Kızınıza Öğretin!..
Ben teşekkür ederim Schtark..
-----
0
Beitrag gepostet am 10.03.12, 01:25
@pussycat
Nr.: 6
Antworten
eleanor65
Kızınıza Öğretin!..
Selam pussycat..
Elimizdekilerin değerini iyi bilip,onları koruyup ve bunlarla da mutlu olunmasının gerektiğini,çizgisel de olsa çok güzel dile getirmişsin..
Katkın ve yorumun için,teşekkür ederim..
Emeğine sağlık..
-----
0
Beitrag gepostet am 10.03.12, 02:17
@denizlili_nrw76
Nr.: 7
Antworten
eleanor65
Kızınıza Öğretin!..
Hayır çok doğru söylüyorsun Denizlili..
Ancak önce kadın ve erkeğin eşitliği söz konudur..Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın temsili başlangıcı 8 Mart 1857 yılıdır..
8 Mart 1857; 129 işçi kadın yaşamını verdi ve bize özgür ve eşit yaşamı kazanmak için en büyük bedel olan yaşamımızı koyma zorunluluğunu öğretti.. Kadınlara eşit haklar verilmesinin Dünya barışını güçlendireceğini,kadının özgücü ve yaşamının daha yaşanılası bir hale getirmek içinde en gerekli kazanımdı..Bu toplumda hep yok sayılan,ezilen 2. sınıf vatandaş muammelesi gören kadınlardı,erkekler değildi..Üstüne basa basa erkek egemen sistem diyoruz Denizlili..
Erkek egemen sistemde;kadının özgürleşmesi,söz hakkına sahip olması,üretime girip,katkı sunması,kölleştirilmeye,baskıya,şiddet görmeye ve kadını sadece cinsel bir meta ya da obje gibi görülmemesi içindi bu kazanımlar..Yani bizlerin eşit olması için,önce bu erkek egemen beyinlerin değişmesi gerekiyor ki,kadınlarda onlar gibi aynı haklara sahip olabilsinler..
Yoksa tabiiki de dediğin gibi,eşit olsaydı aynı edep,aynı davranış,aynı yaşam biçimleri,aynı üretkenlikleri ve aynı paylaşımlarla hiç bir sorun olmazdı..
Yorum için,sana da teşekkür ederim Denizlili..
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!