Bizim toplum neden kitap okumaz,aslında bunu araştırmak gerekiyor.
Beğenmediğimiz İran bile bizden fazla okuyor.
Hemen hemen hepimiz kitap okuma oranları yüksek olan toplumların çağımızda daha ileride olduklarının farkındayız.
Çünkü okuma, bilinci geliştirerek,mantıklı sorgulayıcı aklı tetikliyor.
Tetiklenen akıl bilimden,siyasete,eğitimden günlük hayata kadar daha insanca yaşamanın yollarınıda beraberinde getiriyor.
Ve biz bunun farkında olarak neden hala o-k-u-m-u-y-o-r-u-z
Dikkat edersen çok şikayetçi bir toplumuz,hemen her şeyden şikayet ediyoruzda,bu şikayetlerin ortadan kalkması için bireysel olarak hiç bir şey yapmıyoruz.
Şikayetlerin ortadan kalması için bilinçli sorgulayan bir topluma ihtiyacımız var.
Bu bilincin gelişmesi içinde okumaya ihtiyacımız var.
neden hala okuyamadigimizi ögrenmek istiyorsan aslinda konuyu acan arkadasimiz ilk ekledigi resimde cevabini vermis...
biz toplum olarak istedigimiz cevaplari hep büyüklerimizden ögrenmisizdir. hic arastirma yapmamiza gerek kalmadan ya isteyerek ya da birilerinin zoruyla büyüklerimizden (!) ögreniriz..
KISIR kadin careyi üfürükcü hocada buluyorsa, türbelerde sifa araniyorsa..
sakat olan bir insan careyi cinci hocalara gidip hastaligi icin medet umuyorsa ne gerek kaliyor ki okumaya?? bu durumlarda hep birileri imdada yetisir, falanca hoca derdini cözer diye nasihatta bulunur..
evet her evde bulunmasi gereken yüce kitabin duvarda asili durmasi icin bulunmamasi gerekiyor. bari onu okusak diye elimizin altinda bulunmasi gerekiyor.. biz ise o kitabi da putlastirdik..
neyse yahu.. ise gidecegim icin moralimi bozmayayim.
sevgiler hemsom..
rica ederim arkadasim..
kaldiki ben hemsom su hayat arkadasima yazmistim. cünkü yazis tarzimi bilenlerden oldugu icin fazla aciklama geregi duymadan yaziyorum.
kuran-i kerime gelince, ordaki muhabbet senin anladigin sekilde olan muhabbet degil.. evet belki okumamayi kurani kerime baglamisim gibi gözükse de.. biz onu bile okumuyoruz, duvara asip putlastiriyoruz anlaminda bir cümleydi bu.. okumayan cahil olarak tabir ettigimiz halk ise onu basinin ucuna asip onu koruyacagina inanir. yani kisaca hic kitap okumasa da duvara astigi kitap onu koruyacaktir anlaminda bir muhabetti benimki..
sana bir misal vereyim..
kücüktüm ve top oynarken elimin üstüne düstüm. el bilegim Z harfi gibi oldu. yani bilegim cikti anlayacagin..
ben bu Z harfine benzeyen bilegimle iki gün cile cektim.. rahmetli annem beni hocaya götürdü, okuyup üfledi koluma ama nafile.. babam ise beni kirikciya götürdü. o da bilegimi saga sola cekip yerine oturttu. sonra gar sabunu ile yumurtayi karistirip elime sardi.
benim rahmetliler okumalari yazmalari yoktu miroglu.. ama acaip inancli insanlardi. o zamanlar akp de yoktu.
iste su_hayat arkadasima yazdigim yazinin genis özeti..
is saatim yaklasiyor.. sizlere hayirli günler dilerim..