|
|
|
14 Şubat'tan kareler.. |
Bana kendi dilinden bir şarkı söyle kimin adına olursa olsun yeter ki çığlığı senin olsun sesine dökülsün isyanın sesin sel olsun bağırsın Bana bir şeyler söyle ama kendi dilinden olsun belki anlamam dediğini ama senin dilinden olsun Bana kendi dilinden bir şarkı söyle kimin adına olursa olsun yeter ki çığlığı senin olsun sesine dökülsün isyanın sesin sel olsun bağırsın
Bana bir şeyler söyle ama kendi dilinden olsun belki anlamam dediğini ama senin dilinden olsun
Yılmaz Güney 
Unutma: hiçbir şey yakışmıyor kalbime özlemin kadar. - Nihat BEHRAM / Özlemin Kadar -
İnsan Ya hayrandır sana ya düşman Ya hiç yokmuş gibi unutulursun Ya da bir dakka bile çıkmazsın akıldan
- Nazım Hikmat RAN -
- I - Ne tuhaftır şu insanlar kimi zincirler içinde hür Kimi esir olmaktan bahtiyar Kimi de benim gibi bin bir şeyi düşünür Ne tuhaftır şu insanlar Kimini yel alır, su götürür Kiminin çilesi sürer mezara kadar Kimi de gününü gün etmeyi düşünür
- II - İnsan insanın kadrini bilmezmiş meğer Anlaşılamadı gitti mısralarım Çünkü; insanlar benim halime güler Bense onlar için ağlarım
İnsan insanın kadrini bilmezmiş meğer Birimiz gülsek, ağlıyor onumuz Bizden kara değil mi geceler Bari karınlık olmasaydı sonumuz
- Ümit Yaşar OĞUZCAN / İnsanoğlu -  İnsan insanın kadrini bilmezmiş meğer...
 . En mutlu kişiler, herşeyin en iyisine sahip olanlar değildir, Onlar karşılarına çıkan herşeyin değerini en iyi bilenlerdir.!
Sevgiyi serbest bırakmakta kahkaha gibidir... Kahkahanızı salıverirsiniz kısıtlamaz tutmazsınız,gülüş kontrolden çıkmıştır,dökülmüştür...Sonrasında ise rahatsınızdır..sevgi dolusunuzdur.. En son kahkaha attığınız anı kafanızda canlandırın..Ne kadar rahat ve akışta olduğunuzu görün..O an bedeninizden çıkan enerjinizi hissetmeye hatırlamaya çalışın..Neresinde? Yüreğinizde? Tüm hücrelerinizde? Akışkanmı, katı mı, tek parçamı, rengi varmı? yakalamaya çalışın..Peki neden sevgiyi bir güne tıkıştırıp sadece bir günde akmasına izin veriyorsunuz? Siz zaten sevgi varlıklarısınız...Zihninizle duvarlar ördüğünüz öz varlığınızı bugün nasıl salıverdiğinizi gözlemleyerek biraz düşünelim ...Sevginin doğallıkta akışına engel olmayalım ,artık diğer günlerdede aksıın gitsiiinnn ....En yüksek enerjiye SEVGİYE izin verelim!..
----- Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi |
|
|
|
|
|
|
|