89 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 13.02.12, 01:30
Nr.: 1
Antworten
eleanor65
Kim nerede,neyi dilemiş..
Penti (çorap üreten kuruluş
geçtiğimiz yıl bir çalışma yapmış. Ülke genelindeki belli mağazalarında "Dilek Ağacı" uygulaması yapmış müşterilerine yönelik. 120 mağazasında farklı renklerde doksan bin metre kurdele kullandırılmış. 512.000 kişi bu kampanyaya katılmış.
Soru basit; "Siz olsaydınız ülkede, kendiniz, yakınlarınız ve ülke için en çok neyi dilerdiniz?" Kırmızı renk kurdele aşkı, yeşil parayı, mavi sağlığı, mor eğitimi, turuncu işi, gri de barışı simgeliyormuş.
512.000 kişiden yüzde 29'u aşk istemiş. Hemen ardından yüzde 27 ile para dileyenler gelmiş. Sağlık yüzde 21 ile üçüncü sıraya oturmuş. Eğitim yüzde 9,5 ile dördüncü, iş yüzde 8,5 ile beşinci olmuş. Barış dileyenler her zaman olduğu gibi sona kalmış yüzde beş ile...
-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0
Beitrag gepostet am 13.02.12, 01:41
@ahududu
Nr.: 2
Antworten
eleanor65
Ben teşekkür ederim..
-----
0
Beitrag gepostet am 13.02.12, 02:19
@ahududu
Nr.: 3
Antworten
eleanor65
Ben bu konularda çok fazla fikir sahibi değilim ahududu..Ama kısaca şöyle açıklayabilirim;
sevgi,yaşamsal bir enerji,kimine göre gizli bir güç..(belki bilimsel bir bakış açıs ama,pratiği olmayınca)
Bana görede sevgi yaşamsal bir enerji..
Bir düşünceye göre 'sevmeyi öğrenmeye' insanlardan başlanılmaması gerektiği vurgulanıyor. İnsanlar duygu/düşünce dengeliliği olarak en çok çeşitliliğe sahiptir.. Çabuk incinme ve vazgeçme olasılığı var. Bunun yerine nesnelerden, bitkilerden, doğadan, dünyadan, yaşamdan, hayvanlardan başlanabilir. Tabii daha sonra insana da uzanabilmek kaydıyla.. Bir de şu var ki, sevginin kendisini sevmek de mümkün.Örneğin ben 'sevmeyi seviyorum'..Bunu yaşamsal bir enerji çeşidi olarak görüyorum. Sevgi hayata anlam,enerji veren birşey. Öğrenilmesi adına tabii ki bir yaptırım,zorlama yok, yaşamak için yiyecekle beslenmek zorundayız ve kendimizi besliyoruz. Kendini,çevreni,yaşamı,dünyayı da sevgiyle beslemek gerektiğini düşünüyorum. Ve bunun öğrenilebileceğini de.. Öğrenme kısmı, birinin öğretmesinden çok 'şu anda ve burada' bulunuşumuzda, odak noktasının,frekansının 'sevgi'de olup olmadığının farkındalığıyla ilgili.. Yani yaşarken ne kadar 'sevgi'ye ilişkin davranıyoruz, ne kadar bunu anımsıyoruz, kaç sefer odak noktamızın sevgiden uzaklaştığını anımsayıp, tekrar ona dönüyoruz gibi..
Bu açıdan içinde bulunduğumuz dünyaya bakacak olursak, neredeyse her varlık,olay,durum'da büyük bir sevgi açığı var. Bu nedenle de beslenip doygunlaşamıyorlar.. Biz yaşamı düzenlemek, sorunları çözmek için kurallar,kavramlar,yöntemler,düşünceler üretip duruyoruz.. Ama suyu,güneşi olmayan bir bitki için bunların anlamı ne? Sararmış solmuşuz bir defa.. Sorunları anlamak,düzeltmek için yeterince sevgi enerjisi yok etrafta,kendimizde.. Belki de önce bunu anlamak gerek...
Tekrar teşekkürler ahududu..
-----
0
Beitrag gepostet am 13.02.12, 02:43
@-maho-
Nr.: 4
Antworten
eleanor65
Doğru söylüyorsun maho..Ama görünen köy'de kılavuz istemiyor ve bireysel isteklerimiz de geneli kapsamıyor..
Yorumların için teşekkürler..
-----
0
Beitrag gepostet am 13.02.12, 02:44
@_can_402
Nr.: 5
Antworten
eleanor65
Dilek kapıları her zaman açıktır,yeterki biz doğru bir biçimde isteyelim..
Sana da teşekkürler can..
-----
0
Beitrag gepostet am 13.02.12, 03:11
@_can_402
Nr.: 6
Antworten
eleanor65
Aslında ben farklı davranmıyorum,insan olma gereklerini yerine getiren her kişinin böyle davranış göstermesi gerekiyor diye düşünüyorum..Seninle düşünme yapımız,hayata bakışımız farklı olabilir,ama bu sürekli kavga edeceğimiz yada birbirimize saygısız davranacağımız anlamına da gelmiyor..(hatta bazen senin yorumun geç kalınca,acaba bu gece can nerede kaldı diye de bakınıyorum)) ) Saygıyı yitirmediğimiz sürece her şeyi tartışabilir,konuşabilir hatta ortak paydalarda bile buluşabiliriz,her şey insana özgü değil mi can?
Güzel dileklerin için de teşekkür ediyorum..
Herkese sağlıklı uykular diliyorum,sevgiyle kalın!..
-----
0
Beitrag gepostet am 14.02.12, 00:14
@_can_402
Nr.: 7
Antworten
eleanor65
Selam Can ve Toni!..
Benden sonra yaptığınız yorumları gerçekten üzülerek okudum ve düşünmeye başladım;paylaştığım konuda bu ikisini bu denli öfkelendirecek ve kişisel polemiğe dönüştürecek ne yazdım diye..Hep söylüyorum söylüyeceğimde, birbirimize saygımız olmadığ sürece ne yazıkki bu tür konu saptırmalarına ve birbirimize olan öfkemizi kusmaya her zaman mahkum olacağımızdır..Öncellikle kendi içimizde barışık olmamız gerektiğine inanan ve elimden geldiğince,buna çaba göstermeye çalışıyorum..Kendimizle barışık olmadığımız sürece,hiç kimseye bir şey veremeyeceğimiz gibi,doğru olanıda anlatamayız..Bu anlamda,benim konum üzerinden, olayı kişiselleştirdiğiniz ve bunu polemik konusu haline getirdiğiniz için,ikinizi de kınıyorum arkadaşlar..
Ve rica ediyorum;bundan böyle benim konularım üzerinden,olayı kişileştirip,polemik konusuna dönüştürmeyelim..( ikinizin de beni savunmasına rağmen)
Bundan böyle,bu konuda sizin daha duyarlı davranacağınıza inanarak,daha doğru ve güzel paylaşamlara diyorum..
Teşekkürler..
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!