Insan, icinde bulundugi sikintilari degisik sekillerde yansitir, kimi insan öfke, kimi insan stres kimi insan ise gözyaslariyla
Kanaatimce erkek aglar mi aglamaz mi, sorusundan önce bu tür söylemlerin nereden geldigi, kimden türedigi ve kaynaginin ne oldugunun sorgulanmasidir
Toplum olarak bazi kavram ve söylemleri, sorgulamadan kabul ediyor olmamizdir... Insan olan, ki cinsi ne olursa olsun, kalbi, ruhi ve vicdani yapisiyla bir varliktir, duygusal boyutuyla da, cins farki gözetmeden, her tür olusuma hazirdir
Aslinda soruyu, söyle de sormak mümkündür, „aglamayan erkek ne kadar duyarlidir, vicdanidir, duygusaldir?“ seklinde olabilir
Gözyaslari, aslinda icimizde sakladigimiz ve belkide söylemek istedigimiz halde söyleyemediklerimizin , yani ic alemimizde kopan firtinalarin, sicim sicim akan tezahürleridir
ve gözyaslari aslinda dile gelebilse, icimizde var olan asil düsüncelerimizi ifade eder...
selam ve hürmetlerimle...
elbette güzel kardesim...ben severim, hatt o anlarda yasadigim gzellikleri baska zaman yasayamiyorum...insan oldugumu, muhtac olusumu,acziyetimi bildiriyor bana...rabbim her daim aglayabilen gözlerden mahrum kilmasin zira albimin tas kesilmesinden korkarim...
selam ve hürmelerimle...
güzel hocam
gözyaslari aslinda dile gelebilse, icimizde var olan asil düsüncelerimizi ifadeeder.......ben dokunsalar aglayan cinslerdenim ..bir sorum olacak ..diziye bile aglarim bu günah mi ????
Allah razi olsun, tesekkür ederm,ilginiz icine ayrica tesekkür ederim...
Gözyasi insanligini hatirlamak, muhtac olusunu bilmek hasili, gönül tarlamizin henüz kuraklasmamis oldugunu belgelemektedir...
aglamak, sayet Allaha isyan konularinda olursa günaha girer ancak dizide insani bir mesele olursa örnegin acikli bir olay, ayrilik gibi bunlarda bir beis olmaz...ancak sunu da hatirlatmakta yarar vardir...
zaman zaman dizilerde agladigimiz gibi insaALlah günahlarimiz icinde aglayabilelim...
"Vardir bir bildigin" demissin, özür dilerim güldüm...bayan nikiyle bir geliyor, bana sunu yapti bunu yapti, erkek geliyor istihbaratim var, digeri geliyor seyhin müridi, baska bir geliyor din istismarcisi vs diyor, subhanallah...)))
Kendimi derin devlet gibi hissetmeye basladim ))) inanin günlük fikra okumama erek kaliyor, burada hakkimda yazilanlari okumam yetiyor...sagolsunlar gülmemi sagliyor ve böylece günüme gülen bir yüzle baslamami sagliyorlar...)))...
gözyasi yazisina uygun düstü aslinda, aglayin dostlar aglayin...gönül aleminde insan sevgisi kaldiysa, insanlari karalamakla elinize bir sey gectigine inaniliyorsa, insan oldugumuzu unutmadiysak, yapilan her isin ve yazinin burada kalmayacagini IDRAK edebiliyorsak, bir gün bizimde defterimizin dürülüp "Nasil bilirdiniz" sorusuna muhtap olacagimizi bilebiliyorsak, aglayin dostlar aglayin, hep beraber aglayalim...
NOT: Sahsimla ilgili yazilan yazilara , bundan sonra cevap vermeyecegim...herhangi bir iddiada bulunupta ortaya koyamayan, isbat etmeyen insanlara yaziyi okuyanlar sahit olsun, iki elim yakasindadir...Ve en önemlisi hakkimi Rabbime havale ediyorum...O (c.c) nasil muamele edecegini bilir, zira O (c.c) Adildir...bugün olmazsa yarin, bir gün mutlaka...
Rica ederim...insaAllah...aglamak güzel ancak neden agladigimizi da bilmekte yarar vardir...
Gazelle Hanim, tesekkür ederim ancak, inanin gerek yok...benim actigim bir topik yüzünden caninizin sikilmsina firsat vermeyin...
Sabir efendim, sabir...
Can kardesim, maksat üzüm yemekse yenilir; bagciyi dövmekse, dilediginiz kadar yazi velev ki olagan üstüde yazsaniz, insanoglu iste, yapacagini yapmaktan geri durmaz...Haset ve Kin insan kalbini öldüren iki unsurdur...
"115- Dediler ki: "Ey Musa (ilkin) sen mi atmak istersin, yoksa biz mi atalım?"116- (Musa "Siz atın" dedi. (Asalarını atıverince, insanların gözlerini büyüleyiverdiler, onları dehşete düşürdüler ve (ortaya) büyük bir sihir getirmiş oldular.117- Biz de Musa'ya: "Asanı fırlatıver" diye vahyettik. (O da fırlatıverince) bir de baktılar ki, o bütün uydurduklarını derleyip-toparlayıp yutuyor.118- Böylece hak yerini buldu, onların bütün yapmakta oldukları geçersiz kaldı.119- Orada yenilmiş oldular ve küçük düşmüşler olarak tersyüz çevrildiler.
A'raf Suresi...