|
|
|
yılbaşı... |
Müslümanların bu günkü halini şair ne güzel dile getirmiş: Bir elde kadeh! Bir elde Kuran! Ne helâl dır işimiz, ne de haram! Şu yarım yamalak dünyada, Ne tam kâfiriz, ne de tam bir Müslüman! Müslüman’a: “Sen Hıristiyan mısın?” diye sorsan darılır. Amma yılbaşında hindi, kaz; yemesine bayılır… Çam deviren hindici, nasıl mümin sayılır… Bilmiyoruz çoğumuz ne edip yapıyoruz: “Batı, Batı” diyerek, eyvah! Hep batıyoruz! Yaklaşınca her sene, öz yurdumda yılbaşı: Yapılır milletime Frenkçe türlü aşı!.. Buna, ağlar ağacı; hem toprağı, hem taşı: Müslüman’ız (!) onlarla, Noel de yapıyoruz. “Batı, Batı!” diyerek, eyvah! Hep batıyoruz!.. Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: «Kim (kendi isteğiyle) bir topluluğa (millete) benzerse, onlardan olur». |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
Çok güzel söylemiş gerçekten..
“Batı, Batı!” diyerek, eyvah! Hep batıyoruz!..
----- Dünya nüfusu arttıkça insanlar azalıyor .... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
güzel bir siir. ama sana bir soru soracagim.. neden bu siir ve buna benzer siirler sadece yilbasinda yazilir ve halka arz edilir?? yani neden bunu haziran ayinda ya da temmuzda yazmazlar? bu noel ya da yilbasi tartismasi neden hep zamaninda olur?? hic düsündün mü? ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
bende sana sorarım arkadaşım neden mayıs -haziran da yılbaşı dan bahsetmezler gelecek olan yılbaşı dan bahsetmezler ki?? neden haziran yada temmuz da halk a arz edilmez yılbaşı yada noel???? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
sana söyle diyim kardes 2012 deki gs-fb derbisi şimdi konusulmaz do you know? ----- i want to play a game. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
Bütün dünyanin kullandigi Miladi Takvim yerine Hicri Takvimi kulanalim desen, yilbasi kutlamalarina itrazinin kendi icinde bir tutarliligi olur. Eger miladi takvime itraz etmiyorsan birak insanlar senede birgün eglensin! Ayrica Kuran'da Hz. Isa Peygamber olarak kabul ediliyor. Eger öyleyse bir Müslümanin Hz. Isa'nin dogum gününü kutlamasi kötübirsey olmasa gerek |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
yo ben tavuk da yemem hindi de yemiyorum yıl başında her günüm nasılsa o günüm de aynı ben her gün tavuk ta yemiyorum hindi de yemiyorum önemli olan niyet o günkü niyetin niyetini yılbaşı kutlaması olarak yaparsan oda senin düşüncenn kişinin niyetini bilemem ben o güne beni ulaştırığı için rabbime şükrediyorum rabbim beni yıl sonuna uluştırığın için şükerler olsun bana sağlık sıghat bolluk verdiğin için şükürler olsun.. inşallah yeni yıldada rabbim bana aileme komşularıma akrabalarıma vatanıma milletime tüm inananlara islam alemine ezilen müslümanlara hayırlar getirmesi dileyimle... şükretmeyi her gün yapmalıyız çünkü kimse diğer güne çıkacağını garanti edemez.. diyorum da bi ben kendime bakıyorum birde bu çocuğaa ben işte rabbime çokcaaa şükrediyorummmmmmmmm birde sen bakkk profil resmine bak.. birde bu çocuğaaa ........... bakk... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
arrogant_ yılbaşı...ne yani?.....sen yilbasinda ailenle...sevdiklerinle bir araya gelip.... tombala oynamio musun?.....tavuk hindi ET yemio musun?.... ----- iyi gecinmek....aklin yarisidir. tombala çekmek gibi oyunlar ise zaten her zaman caiz değildir yani hiç yapmadığım şeyler o gün neden yapayım ki caiz olmayan şeyleri... Her zaman ne alınıyorsa onları almakta mahzur yoktur. Bu geceye ayrı bir önem vermemelidir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
ben beni yıl sonuna kavuşturduğu için rabbime şükrediyorum beni sağlıklı sihatlı huzurlu bir şeklide yıl sonuna ulaştırdığı için şükrediyorum hep şükür yine şükür acaba bir yıl daha geçti gecen yılda ne yaptık onu muasebe etsek yannışımızla doğrumuzla öyle değil mi ulaşırsak eğer 2012 de ne yapacağız diyorum ki yinede rabbimize şükredelim yeni yıla kavuşacağımız için halimize şükredelim .. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
ayrica tombala oynamakda ne var demişiniz?.. tamam sen tombala nı oyna bende oynamam sen oynayınca iyde ben oynamayınca kötümü yada sen oynayınca kötü de ben oynayınca iyi mi insanda akıl var o senin düşüncen vakit gecirmek miş bende diyorum ki caiz değil diyorum ben diyorum diye oynamana engel değilim ki.. o senin düşüncen tombala oynamak vakit gecirmek zevkine oynamak bu gün tombala oynarsın yarın kağıt oynarsın birde kumar oynarsın vaktinizi gecirirsiniz sanki bu dünya için yaratılmışık gibi tüm vaktimizi bu dünya ya harcıyoruz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
antikakiz yılbaşı...selam abi..
siirin cok güzel...tam isabet olmus. Hersey güzel bir sekilde ifade edilmis...gidisatimiz ayni o siirdeki gibi....
“Batı, Batı!” diyerek, eyvah! Hep batıyoruz!..
ve Hadis-i serifinde tam oturmus...aslinda anlayanin ici ciz etmeli...vicdan azabi cekmeli...ama dedigim gibi anlayan.
Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: «Kim (kendi isteğiyle) bir topluluğa (millete) benzerse, onlardan olur».
bunu okuduktan sonra...hala ---ne olmus yani, iki eglencedemi yapamayiz---gibi ifadeler kullanilirsa...artik gerisini sen düsün.
Allah razı olsun antikakiz... her şey gönlümüz ce olsun.... duaa ile.... sanki bu dünya için mi yaratıldık ta bütün vaktimizi ona harcıyoruz.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
Cumhuriyet’ten sonra Türkiye’de 1926′de “Milâdî Takvim” kabul edilmiş, 1342 Ocak ayının 1. günü, 1926 yılının 1. günü olmuş ve böylece yılbaşı batı ülkelerindeki gibi Ocak ayı başına getirilmiştir. Ülkemizde yılbaşı her yıl Aralık ayının 31. günü öğleden sonra başlayan ve 1 Ocak günü akşamı sona eren resmî tatil günüdür. Bu tatilin ve kutlamasının Hıristiyan dünyasının bayram olarak kabul ettiği Noel’le alâkası yoktur. Hıristiyanlar arasında Noel kutlamaları Hz. İsa’nın doğum tarihi olarak kabul edilen 25 Aralıkta başlar ve bir hafta devam eder. Dinî bir özellik taşır. Bizim için ise yılbaşı sadece bir takvim olayıdır, hiçbir dinî özelliği yoktur.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
Düşüncenin güzel ve doğru olması söz ve davranışlarımızın da yönünün belirleyecektir ben sustum.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
Sen kendi kendine cevap veriyorsun, ben sana direkt yazayim.
Noel, yilbasi, miladi takvim vb. üzerine anlatigin kitabi
bilgileri biliyorum. Ama senin ve buraya yazan bircok kisinin
bilmedigi yada bilipte bilince cikarmadigi sey; yilbasi
kutlamalarinin miladi takvimle alakali oldugudur. Miladi takvimi
kabul edip yilbasi kutlamalarina karsi cikmak celiskidir. Ha itrazin
Cam agacli, Noelbabali kutlamalara ise birsey diyemiyecem. O konuda
sana hakverebilirim. “Yok! Yilbasi kutlamalari dini degerlerimizi
dejenere ediyor” diyorsan, Hicri takvimi savunmalisin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
ben bilseydim sana sormazdim arkadasim.. yani nedense hep bu zamanlarda noel yazilir cizilir.. iste müslüanin noeli kutlamasi yasaktir, haramdir. hindi yi o macla yemememiz gerektigi yazilir cizilir..
yahu sen hic düsündün mü bizim ülkede yasayan hiristiyan vatandaslarimizi? bunlarin komsumuz olabileceklerini düsündün mü? arkadasimiz olabileceklerini ve bizleri davet ettiklerini??
yada cok SIKI arkadaslik bagin olan alman is arkadasina davet edildigini düsündün mü??
bizler bu kadarmi benciliz. yani ben yilbasinda arkadasimla komsumla yeni yila girisimi neseli bir sekilde kutladigim zaman müslümanligim elden mi gidiyor?? bundan ala sacmalik mi var yahu?
haydi din alimleri haziranda, temmuzda fetva versinler ki gelecek sene yilbasi kutlanmayacaktir diye.. neden yil sonunda böyle catlak sesler cikar ki anlamiyorum..
korkma sende eglen o gece. inancin saglam ise korkma. hic bir seycik olmaz. ama 25-26 aralikta gayrimüslüm insanlar gibi kiliseye gitmeni bende istemem. o cok farkli bir sey. ama eski yil sag salim bitirdim allah bana yeni yili gösterdi diye sevirim elbette.. bundan ala birsey varmidir?? ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
sana söyle diyim kardes 2012 deki gs-fb derbisi şimdi konusulmaz do you know? --------------------------------------------------------------------------------------------------- evet haklisin zamanindan önce öten horozu da kesiyorlar memleketimde.. oysa neden ki? ötsün birak yahu... arkadasim aslinda gs-fb derbisini bugün konusalim. konusalim ki önlemleri simdiden yapalim insanlar huzur icinde dostca mac seyretsin diye.. ama biz ne yapariz? yumurta gözükür tavugun icinden, daha sonra kostururuz ve hic bir seyi adam gibi yapamayiz.. konuyu acan arkadasa söyledim. yani önceden yazilsin cizilsin. bu isi yapacak olan insanlar ne yaptiklarini ögrenip, yanlis veya dogru oldugunu ögrensinler. gs-fb- derbisini simdiden konussak tuttugumuz takim elden mi gider yoksa? iste yilbasi da buna benziyor. yani ben yeni yili kutlarsam din elden mi gidecek?? kaldiki yeni yili kutlamadik diyelim. dinen yasaktir diye.. peki mercedes e binilmiyor mu? VW ye binilmiyor mu? BMW ye??? yahu ülkemdeki tüm sekil degistiren esyalar batinin eseri degilmi yahu?? sen mercedese binerken din elden gitmiyorda yilbasini kutladin mi din elden gidiyor öylemi?? neyse yahu. bu konu beni a$ar.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
ne mutlu banadaki yazdigin yazidaki seylerin hic birini yapmiorum  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
abi öyle olmadimi bi ara aksam icip icip sabahta sahura kalkip niyetlenmedimi bazilari zamaninda..ne yazikki oluyor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yılbaşı... |
Seçim bizlerin, ya hanif bir şekilde yüzümüzü Allah'a çevireceğiz ya da kendi dünyamızın içindeki kuruntularla oyalanıp gideceğiz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!