21 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.12.11, 20:25 @--toni--_ Nr.: 21 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Elbette , ben Hangi SAFTA Olduğumu biliyorum,  Saf'ım Belli Kıblem Belli...

Safı ve Kıblesini bilmeyenlerde  kıblesini Bulur İnşallah.

Konuyla ilgili konuşamadık sağlık olsun Umarım başka topiklerde konu üzerinden yorumlar yapabiliriz...

-----
Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür...
0

Beitrag gepostet am 16.12.11, 20:31 @--toni--_ Nr.: 22 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Açıkçası Dün ve bugün seni anlayamadım , vardır bir sebebi

-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.11, 20:34 @hadi_ordan Nr.: 23 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Bu bilgiye ben internet üzerinden ulaşığ resmi ve yazıyı kopy yaptım evet.

İtiraz ettiğiniz halde ilk başta yolladığım Hadis-i Şerifi yollayarak Bahsettiğim konuda mutabık olduk.  Anti tez oluşturamadınki , konuyu pasivize edemedinki , kafa karışıklığı neden  , kafa karışıklığın baştan önyargılı bakmaktı yoksa kafa karıştıracak bişey yok

-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.11, 20:41 @hadi_ordan Nr.: 24 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Espiri anlayışın KARA MİZAH 

İlk Yazdıklarından başla ve sonrakilere bir bak , Kendinle çelişkili olduğunu farkedersin

-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.11, 20:44 @hadi_ordan Nr.: 25 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Araştırıp öyle gelseydin , bu çelişkiyi yaşamazdın , bir tavırla gelirsen önce konu içinde bocalar , sonrada hemfikiriz komplimanı yaparsın.

neyseki  tavır ve davranışını  hemen sezebildim yerinde müdahale edebildim.

-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.11, 20:49 @hadi_ordan Nr.: 26 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Ne konu ekleyeceğimi sana sorayım demi ?

-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.11, 20:55 @hadi_ordan Nr.: 27 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Tutturmuş aynı telden çalıp duruyosunda

orda komple metin için hadis denmiyorki , Hadis ayrı paragrafta bunu  anlamamış olmana şaşırmadım , çünki okumadan yorum yapmışsın.

-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.11, 21:02 @hadi_ordan Nr.: 28 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Kasıtlı bir müdahale içindesin ,  sana cevap verme nezaketinde bulunuyorum , sen başkasını bırak herkes kendini savunur, bu tavır nedir  elbet ortaya çıkar ,  bu kadar tavırlı yaklaşan biri elbette kendinde rahatsızlık yaşayan biridir.

Küstah kelimesini  ise ancak o olguya sahip biri kullanır.

-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.11, 21:08 @hadi_ordan Nr.: 29 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Konu  sizin Mantığınıza göremi yazılmalı , mantığınızın almayacağı daha nice konular çıkarsa hepsine kendi mantığınız kabul edersemi doğrudur diyeceksiniz.

Çok konu vardırki  çok kişinin mantığı kabullenmez ama konu doğrudur.

Şaşkınlık duyduğunn konu mantık dışımıdır.

-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.11, 21:15 @hadi_ordan Nr.: 30 Antworten

Gargat Ağacı ... !

baya ilginc dogrusu ama bana da pek mantikli gelmiyor ...

İlk verdiğin cevapta senin ifaden , şimdide  mantıkla  uzaktan yakından alakası yok diyende sensin , bence yazdıklarını tekrar gözden geçirin.

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 12:48 @mecaz-i Nr.: 31 Antworten

Gargat Ağacı ... !

gecen bunu TNT de hayatin sifreleri (dogru yazdim insallah) diye bir programda izlemistim. ama ben o programi hep zapliyorum. cünkü hic bir sey anlamiyorum. anlayamadigim islenen konu degil, anlayamadigim ordaki prof degerindeki insanlarin hepsinin ayni anda konusmalaridir..

simdi gelelim konuya.. ben hatayliyim, hatayda kestane agaci yoktur mesela. seftali agacida yoktur. ama hemen akdeniz bölgesinin cok yöresinde bu mevcuttur.. bursa da kestane agaci vardir ama turuncgil yoktur. topragin elverisli olma durumu neyi gösteriyorsa o ekilir..

yani sende belirtmissin gargat agacinin israil agaci oldugunu. ama bunu sanirim topragin elverisliligi durumundan dolayi dikmislerdir diye düsünüyorum. yoksa israilin belirttigin gibi korkularindan dolayi dikmis olsalardi bu agaclari, iran a kafa tutmazlardi. yani tahminim bu yazittan haberleri bile yoktur..

-----
"SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN"
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 13:54 @hadi_ordan Nr.: 32 Antworten

Gargat Ağacı ... !

bence de mükemmel bir konu.

ama ben topragin verimliliginden yola cikilarak ekilmis diyorum.. mesela hatayda kestane agaci yetismez örnegini verdim..

yahudiler islamdan korkmus olsaydi iran a saldirmak istemezlerdi diyorumm..

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 14:11 @hadi_ordan Nr.: 33 Antworten

Gargat Ağacı ... !

bence sadece tatmin.

benim yurdumun güzel insani malesef dininin cogunu ya dedesinden ya da imamindan ögrenmistir. imamin dedigini de yaptigini da yapmistir.. bu yüzden bu insanlari bu gibi olaylarla sadece tatmin edebiliriz.

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 14:19 @hadi_ordan Nr.: 34 Antworten

Gargat Ağacı ... !

günümüze uyarlamaya calisiyorum.

yahudiler diktiler bu agaclari.. bir savas sirasinda bu agacin arkasinda saklandilar ve bu agac da bak arkamda bir yahudi yok dedi diyelim..

yahu agaclarin konusmasi hangi olayla baglanabilinir ki?? hangi boyutta olacak bu savas, ve bu agaclarin dillenmesi vs.??

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 14:35 @hadi_ordan Nr.: 35 Antworten

Gargat Ağacı ... !

birde kestane agaci diksinler bakalim olacak mi?

herseyin dogrulugu bir yana dursun, bu ekimler topragin elverisliligindendir.. baska degil..

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 17:35 @berdush Nr.: 36 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Bitki genleri üzerinde en çok oynayan hatta en başında gelen  ülkelerden biri İsraildir.

Coğrafi duruma göre bitkilerin yetişip yetişmeyeceği doğrudur evet   Hatay civarındaki  yetişen ve yetişmeyen bitkileri  p bölgeyi iyi bildiğin için örnek vermişsin. mesela  Zeytin ağacıda her bölgede yetişmez büyüse bile   ürün vermez.  ayrıca birde fındık her bölgede yetişmeyen ağaçlardan biridir.  Gargat ağacının yapısını bilmiyorum  kırmızı bir meyve verdiğini meyvenin yenip yenmediğinide bilmiyorum. hangi coğrafyada yetişebileceğinide araştırmak gerekir.

Konuyu ekledikten sonra önce çıkan bir öge ortaya çıktı  İsrail tevrata inanır  ve  kendilerinden olmayan hiç bişeye inanmaz kabul etmezler  Hrıistiyanlığada , İslamada  fakat  İslam dininin peygamberinin bir hadisine çok önem verdikleri göründü.

Dünyada her şeye şüpeyle bakan ve güvenliklerini her zaman en üst düzeyde tutan tek millettir, tabiri caizse  tırstıkları için herşeyi garantilemek düşüncesindeler.

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 17:56 @berdush Nr.: 37 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Ayrıca  ( Kitabu'l Fiten  ) nedir ne kitabıdır diye  bi kaç araştırma yaptım. Kitabu-l Fiten'in hadis kitabı ve bu kitapta  Buhariden ve hadisleri nakleden çok sahabeden  nakledilmiş hadislerde vardır.

Kitabu-l Fiten :

Asıl itibariyle “deneme, bela, fitne, anarşi” gibi manalara gelen fitne kelimesinin çoğulu olan fıten, cami türü hadis kitaplarında Hz. Peygamber devrinden so a meydana gelmesi muhtemel hadiselere dair hadisleri bir araya getiren ana bölüm başlığının adıdır. Bazı kaynaklarda el-Fiten ve Eşrâtu's-Sâ'a ve el-Fiten ve'1-Melâhim olarak da geçer.

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 17:56 @mecaz-i Nr.: 38 Antworten

Gargat Ağacı ... !

//hadis.wordpress.com/category/sahihi-buhari/kitabul-fiten/

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 18:46 @eray-xx Nr.: 39 Antworten

Gargat Ağacı ... !

İman ne demek olduğundan bi habersin sanırım ?

Kabeyi yıkmaya gelen ebrehenin  fil ordusunun üzerine  ayak ve gagalarında getirdikleri  nohut büyüklüğünde  kızgın  taşları ebrehenin fil ordusunun üzerlerine döküp  fil ordusunu bozguna uğratmadımı

bundan habersizmiş gibisin !

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 20:58 @eray-xx Nr.: 40 Antworten

Gargat Ağacı ... !

Eray sen  ilk mesajını kopy yapıp yollamışsın ve altada eklediğin kendi yazında şunu diyorsun

olylara ral gözle bakalım , adamların topu tüfeği var , savaş teknolijisi olarak üstün seviyedeler , o seviyeyi geçecek bilgi beceri üretelim , bu hayali durumla kendimizi oyalamayalım  diye  özeltliyorsun.

Yanılmıyorum değilmi ?

Bende  bu hayali durumun olmadığını geçmişte onlara örneklerle dolu olduğunu izah ettim.

Tedbir  bizden Taktir Allahtan...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Gargat Ağacı ... !