|
|
|
Az Yemek yemek! |
uzun ve saglıklı yasamak ıcın ne kadar yemek yemelıyız.. bir japon adası olan Okinawa da yasayanların yasam bıcımıne bır bakalım;
* Çok az et tüketmektedirler ve genellikle bu balıktır. * Alkol alma ve
sigara içme yok. * Besinlerinin dörtte üçü bitkiseldir. Günde 10 porsiyon
sebze, meyve, pirinç ve baklagiller (özellikle soya filizleri)
tüketmektedirler. * Çok az yağ ve rafine şeker tüketmektedirler. * Tıka
basa doyana kadar değil, az yemektedirler. * Bedensel hareketli yaşam
biçimleri var. (Yürüme, bahçe işi, dans vb.) * Stresi ilaçla değil,
meditasyon ve sosyal ilişkilerle gidermektedirler.
ya bizler nasıl beslenıyoruz ne kadar yıyoruz? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
dinimizde az yemek yemeyı tavsıye edıyor. Çok yemek ve içmekle kalbimizi öldürmeyiniz. Çünkü kalp ekin gibidir. Ekine
fazla su vermekle bozulur.(hadis) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
Hazreti peygamber(s.a.s.) de ümmetine yemek yemenin edebini öğreterek şöyle
buyurmuştur: “insanoğlu kendi karnından daha kötü bir kap doldurmamıştır. Oysa
ona, bedenini güçlendirip olgunlaştıracak üç beş lokma yeter. Eğer kim karnını
doldurmak isterse üçte birini yemekle doldursun, üçte birini su ile doldursun,
üçte birini de boş bıraksın”, “tokken yemek yemek hastalıktır”, |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
Az yemek, meyveli bir ağaçtır, hasta kalblere ilaçtır. Az yemek, nefsani
arzuları öldürür, kalbe ferahlık verir, ahirette güldürür. Az yemek tembellikten
uzaklaştırır, bilgi kazanmayı kolaylaştırır. Az
yiyenin kalbinde hikmet kapıları açılır, ağzından inci mercan saçılır. Çok yemek akıl için kıtlıktır, zeka
için sakatlıktır. Oburluk insana düşman olur, çok yiyenler pişman olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
Az yemek, insan için nezafettir, zihni açan firâsettir. Çok yemek, çok uyumak,
çok konuşmak, kalbe sıkıntı verir, mide şişer, kalb ölür, acıkınca tekrar
dirilir. Çok yiyen çok uyur, çok uyuyan çok konuşur, çok konuşan nimetten mahrum
olur. Çok yemek mideyi bozar, midesi bozulanın dertleri azar. Bilen bilir, deli
bile acıkınca aklı başına gelir. Az yemek nefse zindan, kalbe gülistandır. Çok
yiyen unutkan olur, yüzü gülmez somurtkan olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
merhaba aktardiginiz yazilar hepside güzel ve yararli. elinize ve yüreginize saglik. biz türkler malesef cogunluk olarak beslenme konusunda dengesisiz. kirmizi eti cok yeriz hamur islerini cok yeriz beyaz ekmegicok yeriz hamur tatlilarini yeriz simdi genc nesil hazir gidaya daha ragbet ediyor hazir gidalarin cok zararli olmasini hic dikkate almiyorlar bizim toplumun sagliksiz beslendigine inaniyorum ben. peygamberimizin beslenmeyle ilgili güzel tavsiyeleri vardir. sofradan ac kalkiniz, yemekten sonra yürüyüs yapiniz, üc beyaz tuz seker ve un'dan uzak durunuz diye. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
ama sanırım bu yadıgınızda eksık bısıler var  sımdı şöyle dusunuyorum volkan kardes,bu son bır kac gun oncesıne kadar kı beslenmenız son gunlerdekınden emınım kı cok cok fazla idi,durum boyle olunca bedenınız alısmıslıgın dısında beslenmıs oluyor ve halıyle bıtkınn kaldıgınızı ıfade edıyorsunuz.. bu yuzden alıstıra alıstıra az yemeye adapte olmak lazım gelır dıye dusunuyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
* hic et tüketmiom * Alkol ve sigaram yok * bitkisel besleniom ot sebze pirinc baklagiller..meyve nadir *yagli pek yemem ama sekerin sekli ilgilendirmez her sekli kabulüm  * tika basa ömrümde hic yemedim galiba..az az ama SIk SIk yemeyi tercih ediom * spor yapmiom ama hareketli biriyim *stresside müzikle atiom sagliklimi besleniom ben simdi  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
guzel sozlerınız ıcın ve ılave yorumlarınız ıcın cok ama cok tsklerrr.
evet ıfadlerınıze sonuna kadar katılıyorum ve bır de ıtıraf bende dıkkat etmıyorum beslenmeme  oylekı ete bayılıyorum beyaz un cok zararlı bıldıgım halde unlu mamullerden gerıde kalmıyorum. ancak böle yazıları ne zaman okudum dıkkat etmeye de calısıyorum.bu yuzden burda belkıde hepımız az cok faydalanabılırz dıye boyle bır konu actım acıkcası. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
tskler  o halde arastırma nın dogrulugunda hemfıkır olmus olduk  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
henuz dıyetısyen olamadım acıkcası sorunuzu bır dıyetısyene sormanız gerktıgını dusunuyorum  işin sakası bır tarafa da bence sekerı de kesersenız ve azcıkda spor yaparsanız sanırım saglık la ılgılı sorununuz uzun yıllar olmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
korktunmu  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
spor hadi neysede..sekeri kesemem..atin ölümü arpadan olsun atalar dogru demis  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
bu arada anlastıgımıza sevındım  ve bır kardes tavsıyesı haddım olmayarak; her zaman duenlı beslenmeye dıkkat edın ama az da yemeye calısın tabıı. yanı işdır ugrastır bıtmez kımse de bıtırememıs dunyanın ıslerını,demek ıstedıgım o ki son bır kac gundekı beslenme seklnızı hos deıl ve sız bıze lazımsınızzz  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
valla atalar ne demıs ne dememıs bılemem de  sızın seker alıskanlıgınızın zararlı bır alıskanlık oldugude bır gercek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
su an zarari yokta ilerde olabilir..genetik seker hastaligi var..aslinda dikkat etmeli |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
bu sızın efendılıgınız,ve bende en az sızın kadar onur duyarım arkadaslıgınızdan. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
bizler nasil mi besleniyoruz..?? cek ordan bol etli bir kuru 2 porsiyon olsun.. yaninada bol acili tursuyla pilavda ver..  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
ALLAH korusun sızıde tum ınsanlarıda her turlu hastalıklardan.. ama ne var kı ıste hıc bırımız dıkkat etmıyoruz yasantımıza  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Yemek yemek! |
evet malesef |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!