|
|
|
Kurban Bayrami. |
yarin kurban bayrami, bu gün arife. arife günü türkiyede mezarlar ziyaret edilip dualar yapilir, dua etmek icin mezara gitmeye gerek yok tabiki. yüce allah tan hala yasattiklarina ve kendine döndürdüklerine merhamet ve rahmet etsin. kainattaki bütün canlilara huzur, saglik ve sevgi ihsan etsin. : KURBAN: yarin avrupanin degisik ülkelerinde kurbanlar kesilecek. simdi birisne sorsak nicin kurban kesiyorsun diye cevabi inancim geregi olacaktir. kurban kesmekte amac sizlerinde bildigi gibi sosyal paylasim. ben 37 senedir almanyadayim cevremdeki pek cok insan kurban keser kestikleri kurban eve gelince körler, sagirlar birbirini agirlar misali komsulara dostlara dagitilir bir süre sonra onlardan da size gelir sizde bir güzel dograr (KÜLTÜR) derin dondurucuya stoklarsiniz önünüzdeki 6 aylik et ihtiyaciniz hazirdir. bu durumda dinimizin ihtiyaci olanla paylas emri ne oluyor? kitlik varmis gibi et stoklayip bayatlatip yerken, dünyanin cesitli bölgelerinde insanlarin acliktan öldügü aklimiza geliyormu acaba, o etleri stoklarken? sizler ne düsünüyorsunuz bu konuda? simdiden herkesin bayramini kutlar saglikli, huzurlu, paylasimci bir yasam dilerim. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
slm kardes vallahi bizim bu tarafda senin dedigin gibi eskisisi gibi derin dondurucuya koyuluyor diye ve asil amaci yerine gelmiyor diye cogu aileler kesmiyor kurbani burda türkiyede veya ihtiyaci olanlara kestiriyorlar ve daha güzel oluyor biz bile yillardir öyle cocuk esirgeme kurumuna veya akrabalar bizim kurbani trde kesip fakir ve yoksullara dagiltim yapiyorlar ve böylecede icimiz rahat eskidendi o senin dedigin cok nadir aile var sanirim daha almanyada kurban kesen. paylasim icin tsk ederim iyi günler ----- Deliyi ADAM edemem... ama ADAMI Deli ederim !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
ilginize tesekkür ederim umarim bütün din kardeslerimiz böyle düsünür. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
bende bu konuda hassas davrananlardanim kesinlikle Türkiyede kesilmesi yada diger fakir ülkelerde kesilmesi taraftariyim avrupada kesen insanlara anlam veremiyorum aklima tek gelen sey etobur olduklari ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
gurbetteki insanlar bu konuda biraz bilinclendi.arkadasin dedigi gibi kurbanlar cok nadir kesiliyor.ben cami araciligiyla muhtac olan müslüman ülkelere gönderiyorum kurban bedelini...komsusu acken kendisi tok yatan bizden degildir....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
merhaba. ilginize tesekkürler,  etobur) sözünüze katiliyorum. proteyn ihtiyacimizi daha degisik gidalardan alabiliriz. amacimiz dünyadaki sosyal dengesizliklere yönelik olmali. paylasmak bir sorumluluktur. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
duyarliliginiza tesekkürler. ne güzel iytiyaci olanlari düsünmek. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
aynen cok dogru zaten maksat sadece kurbani kesmek degil kestikten sonraki 3 te birini kendin 3te 2sinide dagitman gerekiyor zaten bunu yapanlar icin iyi ama avrupada her ne sekilde olursa olsun kesilmesine ben karsiyim millet bahcelerinde gril yapmak icin kesiyor gibi geliyor bana ben yinede kimsenin günahini almayim ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
Aleyküm Selam hos geldin
simdi sanirim siz benim dedigimi tamamen yanlis algiladiniz
ben kurban kesimini etoburlukla bagdastirmiyorum benim demek istedigim Türkiyede o kadar muhtac varken somalisi afrikasi bosnasi daha nice islam ülkeisnde o kadar din kardeslerimiz et yüzünü göremezken burda yani avrupada et kesimine karsiyim yani burdaki kesen insanlarin etobur olduklarini düsüngümü söyledim yoksa dinimizin emrine hasa kesinlikle öyle nitelemedim.. Saygilar... ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
Kurban eti üce taksim edilir.Bir parcasi kendi ailesine nafaka, ikinci parcasi dost ve ahbaba ziyafet,ücüncü parcasida fakirlere sadaka olarak verilir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
ben sana tesekkür ederim, cünkü güzel aciklama getirdin. susuzluk ve aclik cekenleri hatirlamak bizim sorumlulugumuz madem inancimiz geregi kurban kesiyorsak kurban yerini bulmali ihtiyaci olanlar bundan faydalanmali. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
merhaba hanimefendi kurban kesen herkes taksimatin nasil yapacagini bilir benim derdim kurbanin islamin sosyal yönünden en güzeli olmasina ragmen bunu amacin uygun yapilmamasi avrupa ülkelerinde yasayan herkes yeterli et yiyebilir, bundan yoksun olan insanlari kurbanlarimizla hatirlamaliyiz diyorum. derin dondurucuya stok yapmiyalim diyorum sözümde yapanlara. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
haklisin elbette yaptigimiz yardimin nereye gittigine dikkat etmeliyiz. örnegin kizilay somali icin cok güzel calismalar yapiyor gida yardimi, okul, kadinlara meslek ögrenme kurslari gibi calismalari var, yardim yaparken bu tür organizasyonlari dikkate almaliyiz. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
Resullullah
(SAV) buyurdularki Müminler arasinda imanca en kamil olan,ahlakca en
güzel olanidir,en hayirlinizda Ailesine hayirli olandir. Müminler bir aile iseler, tüm kardeslerimin bayramini kutlar,hepsine huzur dolu , sevgiyle percinlesmis, dayanisma ve paylasim icinde güzel bir Bayram gecirmelerini dilerim. Tüm Türk - Islam aleminin Bayrami mübarek olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban Bayrami. |
güzel temenni'lerinize kalpten katiliyor, bayraminizi kutluyorum. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!