88 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.11.11, 10:02 Nr.: 1 Antworten

Kurban Bayrami.

yarin    kurban   bayrami,   bu  gün   arife.    arife   günü   türkiyede   mezarlar   ziyaret   edilip   dualar  yapilir,   dua  etmek  icin   mezara   gitmeye  gerek  yok  tabiki.      yüce   allah tan   hala   yasattiklarina   ve   kendine  döndürdüklerine    merhamet  ve   rahmet  etsin.    kainattaki   bütün   canlilara    huzur,  saglik   ve   sevgi  ihsan  etsin.

: KURBAN:

yarin   avrupanin   degisik    ülkelerinde    kurbanlar  kesilecek.     simdi   birisne   sorsak  nicin   kurban   kesiyorsun   diye  cevabi   inancim  geregi   olacaktir.   kurban   kesmekte   amac  sizlerinde   bildigi   gibi   sosyal    paylasim.   ben   37   senedir   almanyadayim   cevremdeki   pek  cok   insan  kurban  keser   kestikleri   kurban   eve  gelince   körler,   sagirlar    birbirini   agirlar  misali    komsulara   dostlara  dagitilir   bir   süre   sonra   onlardan da  size  gelir   sizde  bir   güzel  dograr   (KÜLTÜR)    derin   dondurucuya   stoklarsiniz   önünüzdeki   6   aylik   et   ihtiyaciniz    hazirdir.      bu    durumda   dinimizin    ihtiyaci  olanla  paylas   emri   ne  oluyor?     kitlik   varmis  gibi   et  stoklayip    bayatlatip   yerken,    dünyanin  cesitli   bölgelerinde  insanlarin   acliktan   öldügü    aklimiza   geliyormu  acaba,    o     etleri   stoklarken?

sizler  ne    düsünüyorsunuz    bu  konuda?

simdiden   herkesin   bayramini   kutlar    saglikli,   huzurlu,    paylasimci    bir   yasam  dilerim.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 10:09 @eses43 Nr.: 2 Antworten

Kurban Bayrami.

slm kardes vallahi bizim bu tarafda senin dedigin gibi eskisisi gibi derin dondurucuya koyuluyor diye ve asil amaci yerine gelmiyor diye  cogu aileler kesmiyor kurbani burda türkiyede veya ihtiyaci olanlara kestiriyorlar ve daha güzel oluyor biz bile yillardir öyle cocuk esirgeme kurumuna veya akrabalar bizim kurbani trde kesip fakir ve yoksullara dagiltim yapiyorlar ve böylecede  icimiz rahat eskidendi o senin dedigin cok nadir aile var sanirim daha almanyada kurban kesen.

paylasim icin tsk  ederim  iyi günler

-----
Deliyi ADAM edemem... ama ADAMI Deli ederim !!!
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 10:15 @sushi Nr.: 3 Antworten

Kurban Bayrami.
ilginize   tesekkür  ederim   umarim   bütün   din    kardeslerimiz    böyle  düsünür.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 10:58 @eses43 Nr.: 4 Antworten

Kurban Bayrami.
bende bu konuda hassas davrananlardanim kesinlikle Türkiyede kesilmesi yada diger fakir ülkelerde kesilmesi taraftariyim avrupada kesen insanlara anlam veremiyorum aklima tek gelen sey etobur olduklari
-----
Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil...
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 11:01 @eses43 Nr.: 5 Antworten

Kurban Bayrami.
gurbetteki insanlar bu konuda biraz bilinclendi.arkadasin dedigi gibi kurbanlar cok nadir kesiliyor.ben cami araciligiyla muhtac olan müslüman ülkelere gönderiyorum kurban bedelini...komsusu acken kendisi tok yatan bizden degildir....
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 11:04 @akin_nrw Nr.: 6 Antworten

Kurban Bayrami.
merhaba.   ilginize   tesekkürler,     etobur)  sözünüze   katiliyorum.   proteyn   ihtiyacimizi   daha   degisik   gidalardan   alabiliriz.   amacimiz   dünyadaki   sosyal   dengesizliklere   yönelik  olmali.     paylasmak  bir  sorumluluktur.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 11:07 @harman Nr.: 7 Antworten

Kurban Bayrami.
duyarliliginiza   tesekkürler.    ne   güzel   iytiyaci  olanlari  düsünmek.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 11:16 @eses43 Nr.: 8 Antworten

Kurban Bayrami.
aynen cok dogru zaten maksat sadece kurbani kesmek degil kestikten sonraki 3 te birini kendin 3te 2sinide dagitman gerekiyor zaten bunu yapanlar icin iyi ama avrupada her ne sekilde olursa olsun kesilmesine ben karsiyim millet bahcelerinde gril yapmak icin kesiyor gibi geliyor bana ben yinede kimsenin günahini almayim
-----
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 11:19 @sil_bastan10 Nr.: 9 Antworten

Kurban Bayrami.
Aleyküm Selam hos geldin

simdi sanirim siz benim dedigimi tamamen yanlis algiladiniz

ben kurban kesimini etoburlukla bagdastirmiyorum benim demek istedigim Türkiyede o kadar muhtac varken somalisi afrikasi bosnasi daha nice islam ülkeisnde o kadar din kardeslerimiz et yüzünü göremezken burda yani avrupada et kesimine karsiyim yani burdaki kesen insanlarin etobur olduklarini düsüngümü söyledim yoksa dinimizin emrine hasa kesinlikle öyle nitelemedim..
Saygilar...

-----
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 11:20 @eses43 Nr.: 10 Antworten

Kurban Bayrami.

Kurban eti üce taksim edilir.Bir parcasi kendi ailesine nafaka, ikinci parcasi dost ve ahbaba ziyafet,ücüncü parcasida fakirlere sadaka olarak verilir. 

0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 13:10 @beyza Nr.: 11 Antworten

Kurban Bayrami.
ben  sana  tesekkür  ederim,   cünkü   güzel  aciklama  getirdin.   susuzluk  ve  aclik  cekenleri   hatirlamak   bizim  sorumlulugumuz    madem   inancimiz   geregi  kurban  kesiyorsak   kurban  yerini  bulmali   ihtiyaci  olanlar  bundan  faydalanmali.  
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 13:16 @sevdamm34 Nr.: 12 Antworten

Kurban Bayrami.
merhaba  hanimefendi   kurban   kesen   herkes   taksimatin  nasil  yapacagini   bilir    benim   derdim   kurbanin   islamin  sosyal   yönünden  en  güzeli  olmasina   ragmen   bunu   amacin   uygun  yapilmamasi   avrupa  ülkelerinde  yasayan   herkes   yeterli   et  yiyebilir,   bundan  yoksun  olan   insanlari   kurbanlarimizla   hatirlamaliyiz  diyorum.   derin  dondurucuya  stok  yapmiyalim   diyorum  sözümde  yapanlara.  
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 13:27 @beyza Nr.: 13 Antworten

Kurban Bayrami.
haklisin  elbette   yaptigimiz   yardimin  nereye  gittigine   dikkat  etmeliyiz.    örnegin   kizilay    somali  icin   cok  güzel   calismalar  yapiyor    gida  yardimi,    okul,    kadinlara   meslek   ögrenme  kurslari  gibi   calismalari  var,   yardim  yaparken  bu  tür   organizasyonlari   dikkate  almaliyiz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.11.11, 20:37 @eses43 Nr.: 14 Antworten

Kurban Bayrami.
Resullullah
(SAV) buyurdularki Müminler arasinda imanca en kamil olan,ahlakca en
güzel olanidir,en hayirlinizda Ailesine hayirli olandir.
 Müminler bir aile iseler, tüm kardeslerimin bayramini kutlar,hepsine  huzur dolu , sevgiyle percinlesmis,   dayanisma ve paylasim icinde güzel bir Bayram gecirmelerini dilerim.

Tüm Türk -  Islam aleminin Bayrami mübarek olsun.
0

Beitrag gepostet am 06.11.11, 02:16 @korcan Nr.: 15 Antworten

Kurban Bayrami.
güzel  temenni'lerinize    kalpten  katiliyor,   bayraminizi   kutluyorum.
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Kurban Bayrami.