|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
Afrikada insanlar en cokda cocuklar acliktan ölüyor..
Duyarli olalim, ramazan arefesindeyiz yardimimizi esirgemeyelim arkadaslar...
Afrika'nın doğusunda kıtlık nedeniyle 12 milyona yakın insan acil yardım bekliyor. Kıtlık ve ölümlerden kaçan onbinlerce Somalili, komşu ülkeler Kenya ve Etiyopya'ya kaçıyor. Birleşmiş Milletler, kuraklıktan ağır etkilenen Somali'nin bazı bölgelerinde "kıtlık" yaşandığını resmen ilan etti.
----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |

Açlık ve ölümden kaçan Somaliler'in en çok sığındıkları ülkelerin başında Kenya geliyor. Kenya'nın kuzeyindeki Somali sınırında yer alan Dadaab mülteci kamplarına her gün yaklaşık bin 500 kişi kabul ediliyor. Ancak, kendisi de kuraklıktan etkilenen Kenya'da artık yeni gelenlerin sığınabilecekleri kamplar bulunmuyor. Kamp görevlisi BM yetkilileri dünyaya yardım çağrısında bulunuyor. Yetkililer Somalilerin kaçtığı Kenya ve Etiyopya'nın da zaten zor durumda olduğunu söyleyerek gıda, giyecek, barınak yardımı istiyor. Kenyalı yetkililer, mülteci kamplarının dolmasının ardından, ülkenin yeni gelen Somalilere sınırlarını kapatabileceği uyarısında bulunuyor. Dadaab mülteci kampı 5 bin hektarlık bir alana kurulu. Mülteci sayısının ise 370 bin olduğu bunun da dünya tarihinin en büyük mülteci kampı olduğu söyleniyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |

BM Genel Sekreteri Ban ki-Moon Roma'da düzenlenen toplantıda, gıda yardımı yapacak ülkelerden 1,6 milyar dolar daha fazla kaynak ayırmalarını istemişti. Ban Ki-Moon, Körfez ülkelerinin liderlerine de Afrika'nın doğusundaki kıtlıktan etkilenen milyonlarca kişiye yapılan yardımı artırmaları çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri; Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin liderleriyle yaptığı görüşmelerde, BM'nin acil yardım fonu talebine cevap vermelerini istedi. ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |

Diyanet'ten Afrika'ya yardım kampanyası Diyanet İşleri Başkanlığı, “Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika’ya” kampanyası ile Afrika’da yaşayan insanlara yardım kampanyası başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Başkanlığımızın Türk Diyanet Vakfı ile ortaklaşa başlattığı “Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika’ya” adlı bu kampanya ile Ramazan’ın bereketini kardeşlerimizle paylaşmış, fitrelerimizin en azından bir tanesini bir kişilik iftarın masrafını göndermek suretiyle Afrika’da açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan kardeşlerimize bir lokma ekmek, bir yudum su ikram etmiş olacağız" dedi.
Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi’de etkisini gösteren kuraklık başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ediyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
bu resmi cogumuz görmüsüzdür demi arkadaslar???
bu resmi ceken bir amerikali, resim cekildikten sonra bu akbaba acliktan dermansiz kalmis cocugu amerikalinin gözünün önünde alip götürüyor yemeye, ve o amerikali bunu doganin normal dengesi olarak görüyor, afrikalilar insan degilya nasil olsa..
fakat resmi tüm dünyada yanki bulduktan sonra gercekleri görüp vicdan azabina dayanamayip intihar etmistir.. ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
benim iznim yok, onuncu ayda askerim baskada iznim yok
allah yardimcin olsun
keske imkan olsada bende gelebilsem böylesi bir yardim kampanyasina ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
nasil olacakki niyetlensem bile???
isteyen gidebiliyormu??? ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
tamam götür
severim ben hayir islerini ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
yok kardes sen git, sevabina engel olmayayim
seneye nasil gidildigini anlat bana yeter, ben yirtik biriyim her ortama uyum saglarim
dagda tepede bile yatarim
hic gocunmam ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
dodi iyi biseyler cikarirsan bizede haber et
ben nereye nasil yardim verilir bilmiyorum
sonucta param gitsin istiyorum ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
kardes sacmalama
simdi gitmediginin günahida benim boynuma asilacak
sen git yav ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
deniz feneri talanina dönmesinde bizim mangirlar ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
ilginc....
konuya uzun bi yazi yaziyordum, sayfa birden tilt oldu... sebep: für 2 std. gebanned....
----- #define QUESTION (bb || !bb) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
arastirirsan bende memnun olurum, bende bagis yapmayi düsünüyorum ama güvenecegim bir kuruma. Ön ayak olursan bu konuda sevabina sevinirim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
ya cok yardim etmek istiyorum ama güvenemedigim icin etmiyorum. millet yardim diye topladigi paralarla villa,yat,kat,altlarina son model araba aliyor. dayanamiyorum bunlari görünce,nasil bu insanlarin haklarini yiyorlar anlamiyorum. icler acisi. ----- Ayagini üyelik seviyene göre uzat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
Duyarlı olmanız çok güzel Gönül isterki tüm açlar doysun,tüm evsizler yuvalansın İnsanlar helede çocuklar,açlıktan, mümkünse diğer insanların imkanlarıyla düzeltilebilecek hiçbir sebepten ölmesinler. Sadece Ramazan Ayında yardım etmek acılarını biraz öteler Ötelemede gerçek çözüm değildir Çözüm, gelişmiş denen ülkelerin silahları değilde Kara Afrika'nın ve diğer geri kalmış ülkelerin kendi kendilerine yeterli duruma gelecek seviyeye gelmelerine yardımcı olacak buluşlara imza atmalarıdır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
admine basvur, ben bisey yapmadim ben sucsuzum gardas ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
amin memocan amin
aslinda ne sansli insanlarmisiz diye düsünüyorum bunlari gördükce
bunlari geri unutuncada ne sanssiz insanim diye yakinip duruyorum hep
nereye versek yardimlarimizi? senin bildigin güvenilir bir kurulus varmi? ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
cok haklisin arkadasim, hepimiz ayni dertden yaniyoruz
adamlar allah kitap kuran diyor
güveniyorsun, paralar birikipde büyük rakamlar cikinca imanini unutup saldiriyor talan ediyor ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklar ölmesin!!! |
cok güzel seyler yazmissin
ama o bahsettigin batili gelismis ülkelerin demokrasi insan haklari sosyal yardimlari sadece kendi insanlari icin
zaten onlarin silahlariyla afrika bu hale geldi ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!