|
|
|
En güzel türkiye belgeseli |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ups yanlislik olmus sorry eilk bölüm burda
----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakani turkbase in radyosuna eklemistim millet dinlesin diye
sonra bu konuyu acarken linki kopyalamamisim o sebepten hakan cikmis yaw ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çanakkale İçinde - Kastamonu yöresi
Çanakkale, I. Dünya Savaşı'nda İtilaf Devletleri ile Osmanlı Devleti'nin savaştığı cephelerden sadece bir tanesiydi. Ancak Çanakkale Savaşı'nın taşıdığı önem bunun çok ötesindedir. Çanakkale Savaşı, tarihi bir dönüm noktası, Dünya tarihini etkileyen önemli gelişmelerden birisidir. Bütün olumsuz şartlara rağmen burada kazanılan zafer, bir savunma savaşının kapsamını aşan, sadece savunulan bölge ve ülke itibariyle değil, dünya dengelerini sarsan ve değiştiren bir çerçeveye ulaşmıştır.
Bu zaferin belkide bizim için en önemli yanı, Milli Mücadele ruhunun ilk meşalelerinin burada yakılmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk temel taşlarını atan Türk Milleti'ne Mustafa Kemal Atatürk'ü kazandırmış olmasıdır.
Bunun yanı sıra Çanakkale zaferi, hastalanmış, hatta ölmüş gözü ile bakılan Türk Milleti'ne şan, şeref ve güven kazandırmış, özbenliğini yeniden kazanmasına yardımcı olmuştur. Ayrıca, Türk Milleti'nin askerlik kabiliyetini, fedakârlık ruhunu, vatan ve millet sevgisini, manevi gücünü bir defa daha dünyaya göstermiştir.
Bu türkü de Çanakkale savaşlarında şehit olan askerlerimiz için yakılmıştır.
Çanakkale İçinde - Kastamonu yöresi
Çanakkale içinde aynalı çarşı Ana ben gidiyom düşmana karşı Of gençliğim eyvah
Çanakkale içinde bir uzun selvi Kimimiz nişanlı kimimiz evli Of gençliğim eyvah
Çanakkale üstünü duman bürüdü On üçüncü fırka harbe yürüdü Of gençliğim eyvah
Çanakkale içinde toplar kuruldu Vay bizim uşaklar orda vuruldu Of gençliğim eyvah
Çanakkale içinde bir dolu testi Analar babalar umudu kesti Of gençliğim eyvah
Anonim
----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DERYALAR
Kırcaliyle Arda Arası Saat Sekiz Sırası Yusuf Um Saat Sekiz Sırası Ardalılar Ağlıyor (Yusufum) Yoktur Çaresi Aman Bre Deryalar Kanlıca Deryalar Biz Nişanlıyız İkimizde Bir Boydayız Biz Delikanlıyız
Çıkar Aba Poturunu Dalgalar Artacak Demedim Mi Ben Sana Yusufum Kayığımız Batacak
Kırcaliyle Arda Boylarında Kimler Gidecek Civanda Yusufumun Garip Annesine Kimler Haber Verecek
Yusuf ile Feride birbirlerini çok severler ancak aileleri bir türlü evlenmelerine razı gelmez. Yusuf bir gün kafasında bir plan yapar Arda Nehrini sevdiğiyle geçerek izlerini kaybettirip yeni bir hayat kurmayı düşler. Bu durumu ferideye anlatır. Feride Arda ' ya bizim kayıklar dayanmaz gitmeyelim der ama nafiledir. Feride Yusuf un ısrarlarına dayanamaz ve Ardayı aşmayı kabul eder. Ancak şans yüzlerine gülmez ve daldalar kayığı devirir. Yusuf ta boğularak ölür. feride bir şekilde kurtulmayı başarır ancak Yusufun ölümü O' nu çok yaralar ve bu türküyü söyleyerek ağıt yakar...
----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türkülerimizin Hikayeleride var , her türküde ayrı bir acı veya sevinç vardır başlığına hikayeleriyle katkıda bulunmak istedim. Levent Yükselden dinlediğimde bu türküyü o kadar beğendimki başkalarından bu kadar sevmemiştim.çoktanıdr dinlememiştim Deryaları Levent yüksel'in yorumuyla dinlemenizi isterim. ----- Sükût gibi Münzevî, Çığlık gibi Hür... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aklim uykudaydi, agirlik basmistida dalmaya baslamistim
uykum acilsin diye burada ugerasirken kaza oldu iste ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nasil olsa seni yakalayinca dövecemya, buralardan ignelemelerini borc hesabina yaziyorum, istedigin kadar ignele yav nolcak 
gü´nde 4saat uykuya vücut cuma günü iflas ediyorum diyerek cevap veriyor  ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
korkmuyorum dedi
korktu ve kacti
lach  ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakani yanlislikla eklemisim ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baska ne ekleyebilirdimki yanlislikla??
ben uslu biriyim yaramaz seylerle ugrasmiyorum
yanlislikla ekleyecegim ancak öyle bisey olur  ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ich sage es doch nur
fesat degilim  ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!