|
|
|
Hic düsündünüzmü.? Ne olur..? |
Ben sizin yorumunuza katiliyorum. Cogumuz mutsuzda olsak yinede gidemiyoruz.Yok emekliligimiz,yok yuva kurmak,yok okul veya is durumu,meslek egitimi derken,sadece tatildeki 2-3 haftayla bütün sene avunuyoruz. Saygilar,güzel yorumunuza tsk.ler. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam arkadasim. Evet aynen öyle basladi almanya maceramiz. Burada söz sahibi oldukca cekilmez oluyoruz.Dünyada 5 euro saat ücretine takla atan coook olunca,kiymetimiz kalmiyor.Tü kaka yapiyorlar bize.. Degerli yorumuna tsk.ettim.. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yok arkadasim,gayet seviyeli idi. Kendi fikirlerini samimce paylastin,katilimina ben tsk.ederim. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sanmiyorum.. Din ayni olabilir ( hos ne kadar genclerimiz dini yasiyorsa ) Kültür ???? Dediginiz gibi Burda dogup büyüyen ve senede 1 ayligina TR de izin yapan bir gencimiz KÜLTÜRÜMÜZÜ nerden, kimden ögrenecek ki ?? Baba iste Anne iste Cocuk okuldan eve gelince evde kimse yok....!!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam arkadasim. Güzel ve samimi yazmissin. Mutlulugu buldugun yerde yasamani dilerim. Türkiyedekilerin cin gibi oldugu dogruda... Buradaki bizler aptal degil,sadece cabuk kanan saf insanlariz. Yorumuna tsk.ler. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rica ben güzel yorumunuz zevkle okudum. Susma...Sustukca sira sana gelecek diye bir deyim var. Varsa paylasmak istedigin,biz okumaya haziriz. Saygilarimla. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Almanyada sabahlara kadar discolarda gezen gencler algilamis oldugu ortamin ( kültürün ) aynisinida orda bekler ve yaratmaya calisir.. Keske Sabahlari ezani duyupta imana gelip en kisa yoldan dönseler.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadasimin cok zor günler gecirdigi kesin. Ama sizin tabirinizce,maymunun zamanla gözü aciliyor,gercekleri ayna gibi görüyor..Cektikleride yanina kar kaliyor.Bu durumda olanlari kullanan,aldatan utansin arkadasim.Saygilar. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Özür dilerim ben anne baba derken genelleme yaptim kimseyi suclamadim.. 38 sene ??? eh sen benden biraz daha kidemliymisin.. sonucta ayni fikirleri paylasiyoruz galiba.. farkli kelimeler kullansakta.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam aybiice Haklisin,vatanimizin yerini hic bir ülke tutamaz.Burasi sadece karnimizi doyuran,gecimimizi sagladigimiz bir ülkede degil ama..degilmi..?Buraya kök saldik kac jenerasyondir.Almanya biz gidince biraz sallanir ama,tekrar toparlanir,yani yikilmaz diye tahmin ediyorum. Ben 2. vatanimiz kelimesini yanlis bulmuyorum. Ülkemizde yasamak insallah her isteyen arkadasima nasip olur. Clanimizi ziyaret etmeni tavsiye ederim.Sira 68.de bu hafta, ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saygiyi hakeden güzel yorum ve cevaplarinizla sizsiniz. Susma hakkiniza saygi benden olsun. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amin keske her ebeveyn bu kadar duyarli olsa... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Begendim arkadasim.ellerine saglik..Güzel bir yorum oguzdan. Tren kacmis artik..Son pismanlik fayda etmiyor. Tesekkürler. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hey memo bu konuda simdiye kadar söylenenlerden senin ne sonuc cikardigini ögrenebilirmiyim? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evet,öyle olmasak zaten bizi veya daha dogrusu büyüklerimizi tutarmiydilar burada. Temennine ilk ben amin diyorum. Kötü resim icin özür,yarin telafi eder,büyük ve güzel bir resim daha eklerim..I am sorry..too sorry. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rica ederim arkadasim ne demek. Burasi bir paylasim sitesi ve,onun icin buradayiz.Bilhassa ben. Tebrikler.siz elinizden geleni yapmis ve yikilmamissiniz.Evlatlarinizi allah size ve ailenize bagislasin. Bu isi beceremeyenlerede allah akil fikir versin derim. Ne kafa sismesi,samimi yorumlarinizla topice degerli katkilariniz oldu. Sizde ailenizle saglikli ve esen kaliniz. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elbette arkadasim. Bazi arkadaslarim deyimiyle alman ekonomisi cöker,bazilari icinse birsey olmaz. Kimi arkadaslarim tr.de iyi karsilanacagimizi ve uyum sagliyacagimizi tahmin ederken,kimiside zorluk cekecegimizi savundu.TR,e faydali olacagimizi savunanlar cogunlukta. Benim sahsi fikrim ise,Almanya ekonomisi ciddi bir sarsinti gecirir,Japonya depremi gibi... Ama,bunuda firsata cevirirler ve,isci acigini bütce acigini cabuk karsilarlar. Türkiyeyi hepimiz seviyor ve özlüyoruz.Ama Türkiyeye alismakta cogumuzun zorluk cekecegini,Almanyayi bir cok konuda arayacagimizi tahmin ediyorum. Yani sadece ezan sesi,suyu ve havasi ile olmayacak islerde var degilmi.? Eski gurbetciler,alamancilar,yine bir uyum sorunu ile karsilasacaklardir.Cok olmasada. Umarim izah edebilmisimdir. Saygilar. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam hemso Ya haklisin,o konuyu bende yukaridaki sayfalarda paylastim.Alman ekonomisi cok sarsilir. Ama yikilmaz. Belki giden isadamlarin yerine gelen baskalari daha iyi ticaret yapabilir. 500 bini gecen issizlik yardimi sosyal yardim alanlar gidince o yük kalkacak. Calisan nüfus gittiginde,yerine arbeitsamttan maas alanlar gelerek buda pozitive cevrilebilinecek.Maasa alip vergi ödeyen konumuna dönecekler. Tek emeklilik kasasi ve bankalarda olan birikim basini agritir almanyanin. Birde az-cok uyum saglamis olan bizlerin yerine kimlerin gelecegi,polonyalisimi hintlisimi..?onlarin uyum sorunu baslar. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Biz cabuk ve kolay mutlu olan bir toplumuz arkadasim. Dedigin gibi,bir küllah cekirdek,bir bardak cay,iki teneke tikirtisi bize yeter. Ama bu zaten mutlu olmaya hazir olanlar icindir..Derdi olan,problemi olan almanyada daha kolay care bulur diye biliyorum.. Herkesin kültür anlayisi farkli.Ölcme seklide. Bu okunan kitap sayisi ile müze ve güzel sanatlarla ugrasma ile ölcülür sanirim. Affedersin,osuranlar ,burnunu gürültülü sekilde temizleyen,sarhos olan almanlari ve,bizde oldugu gibi mahrem yerlerini toplum icinde kasiyan insanlari bu sinifa dahil edemeyiz. Iyi muhabbetler arkadasim. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nankörlük etmezler,bundan emin ol arkadasim.Aldiklari terbiye bunu engeller umarim. Onlarin sayende iyi yetisecegi ve iyi birer birey olacaklarina eminim. sende esen kal. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!