|
|
|
Hic düsündünüzmü.? Ne olur..? |
Ben yorumunu anliyamadim.Özür dilerim. Neyi kapatirdik..? Merkelin etegi ne alaka..? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evet,yani gelenlerle tüketim artacagi icin ,üretimde artacaktir. Ve gelenlerde Is ve para birikimlerini ekonomiye yansitabilirse bayagi güzel atlatiriz.TR.e yük olmadan. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hepimiz zararli cikariz yani.. Ben söyle bir hesap yaptim kafamda.. Alman emeklilik kasasi bizim haklarimizi giderken vermesi lazim ya.O zaman emeklilerine ödeme yapmasi bile zorlasir diye düsünüyorum. TR. nicin zararli cikar sence.. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam hopdeduk Arkadasim emek vermis bende iyice okudum. Yani 4 sene sonra herseyimiz neredeyse ikiye katlanacak. Peki iflas edenler,schufadan kurtulamayanlar,her ay degisen market veya dönerci dükkanlari. Issizligimizden cok..lman ekonomisinde söz sahibiyiz sizce. Istatikler yalan söylemez.. Peki yinede gitmek zorunda olursak,TR.e katkimiz ne olur.Yoksa zararimizmi olur.? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yani,varligi olanlar olmayanlari dengeler diyorsunuz. Peki.Türkiye ekonomisi yaklasik 2milyon kisiyi nasil kazanacak.Birde sosyal yönünden biz hazirmiyiz,Almanyadan daha kolay integre olacagimizdan eminim ama ülkemiz hazirmi.? Acaba ne kadar alamanci kalacagiz..? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aman olmasin. Buraya kök salmis sayiliriz.Isteyen kalir,istemiyen gider,bu hürriyetimiz bize sakli. Bilenlerde olacaktir ama haklisin bilmeyenler ve egal diyenlerde cogunlukta. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hey memo sence ne yapmamiz gerek? simdi isin aslini konusmak gerekirse. gidelimmi yoksa burda kalip mücadelemi verelim? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saygilarini iletecegim sevilll. Bosverdim bile.. Mutlaka seninde güzel bir yorumun olacagini ümit etmistim..Her zamanki gibi ümitte kaldi.. Bendende sana saygilar. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam gul_beyaz. Almanya ya birsey olmaz,bizede birsey olmaz. Böyle birsey olmadanda gidilmezmi ülkemize arkadasim..? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1- Almanya ekonimisi ikinci dünya savasi öncesinden daha beter olur.. 2- Bizim halimiz derken ???? Genclerimiz baya bir zorlanir,sosyal acidan kendilerini bir ucurumun önünde bulurlar.. Eger yardim edilmezse bu genclere kentlerde ve kasabalarda GETTO sistemi cetelesmeler olusur.. 3-Türkiyede iki sinif toplum anlayisi daha belirgin bir sekilde göze batar.. Almanyadan gelenler ekonomiye ne kadar katki sagliyor olacaksa bir o kadarda zarari olur,bunuda ekonomik ve toplum olarak ( sosyal ) olagan hala getirilmesi seneleri bulur.. Benim fikrim.. Kim nerdeyse orda kalsin.. Digerlerinin faydasi acisindan.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milka arkadasim.. Öyle degil .Benim bildigim sehirlerde oturanlarin cogu kirada.Konut sayisi elbette ilk etapta yetmeyebilir.Ama bu sorun halledilir.Seninde dedigin gibi,yolsuzluklar cogalir.Orada ev almaya calisan,isyeri acmaya calisan alamancilar dolandirabilinir. Bende öyle bir durum karsisinda ülkeler ne yapar ve nasil yapar.Biri 1milyon is gücü kaybediyor..Öbürü 1milyon issizmi..? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fri arkadasim. Elbette buradayiz ve kovan yok,git diyen yok. Ama öyle bir durum karsisinda,Alman ekonomisi ne duruma düser,bundan Türkiyemiz faydalanabilirmi merak ettim.Sen ve ddiger degerli arkadaslarimin samimi yorumlariyla bayagi aydinlandim.Tsk.ler. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Benim bir beklentim veya duyumum yok. Mesela dan yola cikarak degerli yorumunuza basvurdum. Oyle birsey olsada gitsek yorumunuza,olmadanda gidilemezmi yanitini verdim. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam harun arkadasim.hsg. Güzel ve detayli yorumlamissin. 1.yorumunda almanya iflas eder gibi algiladim. 2.yorumuna katiliyorum,büyüklerimiz belki cabuk alisir ama okul caginda ve yeni nesiller bayagi zorlanirlar..Türkiyemiz bize yardim edebilirmi bu durumda,,,süpheli..Gettolasmak olurmu bilemem. 3.yorumunda katki saglariz ama uyum,biz onlara onlar bize alisincaya kadar seneler gidecer diyorsun sanirim., Güzel ve degere alinacak yorumlar.. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yani öyle durumlarda var.. Ben köy yerinde yasadigim icin pek rastlamiyorum o tür olaylara. Ama elbette,o rahatligi TR.de bulmasi zor.Hele sozialamt durumu olanlar,maalesef calismadan TR.de para yok.Onlar mutlaka zorluk cekeceklerdir. Yorumun konunun bir parcasi,ben saygiyle karsiliyorum.Mutlaka arkadaslarimda anlayis gösterirler. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben ikinci vatandas muamelesi görürüz demedim.. Biz burda ne kadar hos görüyle karsilaniyorsak ordada ayni sekilde karsilanabilecegimiz itham ettim.. Gettolasmak sadece ayni düsüncelerden olusan insanlarin toplulugudur.. Mekanlari veya gelis yerleri önemsizdir.. En son yazdigina cevap veremiyecegim sadece benim yazdiklarimi tekrar okumani tavsiye ederim.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam gemini. Almanyanin gidisinde söz sahibiyiz,bizsiz yikilirlar diyorsunuz anladigim kadariyla. Ülkemizdede zorluk cekmeyiz.Hayatimizi sürdürürüz.. Bu kadar basit gelmedi bana. Belki oradada karsilasacagimiz yeni sorunlarimiz olacaktir.Ülkemiz bizi nasil kazanacak ne gibi bir sans verecek merak ediyorum. Almanyada kayip isgücünü kolay telafi edecegini saniyorum. Sahsi fikrim.Sizin fikrinizde akla yatkin.Kolay bir cözüm gibi gelsede. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Biraz kaba bir yorum oldu ama anlayisin icin ben tsk ederim... Detaylara girmeye kalkarsak sabaha kadar sayfalar yetmez... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam vecihi.. Yani deneyimli diyorsun.. Onlar atlatirlarda,biz ve hükümetimiz bu konuda karli cikarmiyiz.? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insallah dedigin gibi olur.. Sen hakli ben haksiz cikarim.. Bu konuda haksiz cikmaya cok sevinirim.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!