|
|
|
Hic düsündünüzmü.? Ne olur..? |
Selam arkadaslarima 50 yildir Almanya topraklarinda yasiyoruz,cogumuz burada dünyaya geldi.Burasini 2. vatanimiz olarak gören arkadaslarimiz var. Sorum su, 1-Biz Türkler aniden hepimiz Almanyayi terkedersek,Almanyanin hali ne olur.? 2-Bizim halimiz ne olur.? 3-Türkiyeye dönünce Türkiyenin hali ne olur.? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Böyle bir ihtimal yok,mümkün degil  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Simdi Almanya ekonomisi ne hale gelir gezgin.Vergilerde azalma,bombos evler. Almanya bunun altindan kalkabilirmi.Kayip is gücünü karsilayabilirmi..? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
güzel soru tebrikler. birinci sorunun cevabi basit: 2 milyon türk ha gitmis ha gitmemis, zaten yüzde 40 ya emekli ya issiz. yüzde 20 side ögrenci. bu iki milyonu hemen uzak dogudan ve hindistandan telafi ederler. ikinci soru: bizim halimiz söyle olur, almanlara yalakalik yapanlar burda kalabilir. asimile olanalr burda kalabilir. gitmek isteyenlerde türkiyede perisan bir sekilde hayatlarini sürdürmeye calisacaklardir. ücüncü soru: türkiye kültür bakimindan biraz zenginlessede, ekonomik olarak da az sikintiya girer cünkü türkiyeye dönenlerin dövizi az yardim eder. uzun vadede ama yine türkiye kazanir cünkü gelismekte olan türkiyeye her zaman icin is gücü lazim olacaktir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam hizma. Öyle cabuk gelisirki,hic anliyamazsin.2 ülkenin arasinda bir husumet girer,Almanya TC vatandaslarini bir sekilde bir süre sonra gönderebilir.Veya Türk hükümeti vatandaslarini geri cagirir. Veya oldugunu farzetsen arkadasim.Kim karli cikar...?Kim zarar eder...? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam volkan. Yine güzel ve samimi yorumlamissin. Yani almanya is gücü kaybini cabuk telafi eder,Bizde Tr.e cabuk alisiriz.Tr.de Bize alisirmi..? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eftal arkadasim. Almanya sendeler ama yikilmaz diyorsun.Bunuda Halki ile bagdastiriyorsun. Son nesil vatandaslarimiz türkiyeye uyum saglayamaz diyorsun..Neden acaba..? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben alman vatandasiyim atamazlar  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam fri.. O konuda haklisin..Kimimiz emekli veya issizlik sigortsindan veya sozialamttan yasiyorlar.Genc neslimiz cok masallah.okuyanimizda. Yani Alman ekonomisi kurtulur bizdenmi demek istiyorsun.?Faydamizdan cok zararimizmi var.. Benmi yanlis yorumladim. Asimile veya entegre olanlar burada kalabilir ve olamayanlkartda tr.de rezil olur diyorsun. 3.cevabinia bende katiliyorum.Uzun vadede meslek sahibi elemanlarin Tr.üretimine katkisi olacagi düsüncesindeyim.Tsk.ettim.Güzel yorumlamis arkadasim. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elbette,bunuda hesap etmek gerekir. Bu 3 milyon kisiden yarisi ekonomiye katkisi varsa,vergi ödüyordur.Borclari olanlar oldugu gibi,Birikimi olanda vardir. Almanyayi en cok ne etkiler..Kayip is gücümü..? Vergi azalimimi,birikimlerin bankalardan kacmalarimi..Enaz 5yüz bin bosalan konutmu..? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bizi suan,döviz makinasi olarak gören hükümetler,insaatcilar,turizmcilerde bizi o zamanda bagrina basarmi.? Cok optimist gördüm arkadasimi.Alamanci olmayacagiz o zaman demek. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam sevil. Bizde mesela öyle bir durum olsa,Biz ne yapardik.Almanya acigimizi nasil kapatirdi..Türkiye bize kollarini nasil acardi. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
memo gercekci olmamiz lazim türk milletinin alman milletinden kültürel bakimdan vde en önemlisi din bakimindan cok farki var, eskisi gibi is gücünü yakinlarda telafi etmeye gerekde yok, almanlar demezmi yani bizim kültürümüze bizim toplumumuza ayak uyduramyaynlar gitsin bizde hindistandan getiririz diye. alman ekonomisi bizden kurtulmadan ziyade , alman toplumu bizden kurtulma olarak görülmelidir. is gücü hindistandan alinir. zaten birde islamofobi var. bizim insanlarimizdada dayanma gücü az, afedersin koyun gibi dolaniyolar ortada kurt gibi görünselerde. tr de rezil olmayiz ama perisan olma durumumuz var |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alman vatandaslarini atamazlar elbette. Siz isin kolayina kaciyorsunuz. Olmasaydiniz,veya olanlarin siz alman hükümetine zarari ne olurdu..?Faydasi ne olurdu..? Türkiye karli cikarmiydi bu dönen vatandaslarindan..Cevaplamak istermisiniz.? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Konu anlasildi eftal.. Biz alisincaya kadar zorluk ceker,gerektigindede kaziklaniriz. Burada insaatlarda tl ile 4-5 bin tl kazanan,orada bin tl e calismasi gücünede gider yani. Harika yorumladin.kisa ve öz. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam karakuzu Yani sonradan kiymetimiz anlasilir diyorsun..Etkimiz o kadarmi büyük Almanyaya.Bizsiz olmazmi sence..? Yerimiz dolduramazmi..? Peki biz zararli cikarmiyiz..? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Desene 50 yildir Alman toplumunun sevgisini kazanamamisiz. Is yerimizi kolay doldururlar,zaten 3.5 milyon issizleri var. Bizde zorda olsa alisiriz diyorsun..saygi duydum yorumuna..Haklisin. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yani genclerimiz cok zorluk ceker. Verdigin örnegi anladim,bende ayni meslegi yapanlarin burada ve oradaki kazanclarini kiyaslamaya calistim. Eftal,sagolasin arkadasim.Aydinlattin bizi. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam yarenguel arkadasim. Elbette Almanya kisa vadede cözüm bulamaz.Hele bazi vatandaslarimizin calistigi islerde kolay isci bulamaz. Ama 3.5 milyon issizin yarisi is bulur ve Arbeitsamt kasasini rahatlatir.Yeni EG ülkelerinden isci takviyeside uzun süre almaz diye düsünüyorum. Ben sizin kadar optimist degilim.Burada hic birikimi olmayanlar var aramizda.Öylelerini TC.kucaklarmi.Dönüs parasi bile olmayan insanlar var cevremizde.. Tabi Doktorlarimiz,saygin is adamlarimiz,ve sizin gibi degerli ögretmenlerimiz,Isinde usta olmus vatandaslarimizda var.. Sizce Bizmi karli cikariz bu isten..? ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yani,kiymetimizi bilseler bile göstermezler duygularini..Bir nevi takviye ederler.Ama gururlu davranirlar demek istiyorsun.Ben öyle anladim..Tsk.ler gezgin kardesime. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!