Jose Mauro Vasconelo'un bütün kitaplarını kızıma okuttum bu arada bende okudum çaktırmadan.
Bir ergene tavsiye edebileceğimiz en iyilerinden biri Şeker Portakalı
Devamıda geldimi kimse tutamaz gençleri
Güneşi Uyandıralım
Delifişek
Kayığım Rosinha ve diğerleri...
ve doğayla barışık yaşamak isteyen gençler ve biz büyükler için
Forrest Carter'den Küçük Ağaç'ın Eğitimi
Hepsini yazabilirsiniz.
Olaki birileri buraya yazılan kitap isimlerini bir yerlerde görür ve tavsiye ettiğiniz içinde okumasına vesile olabilirsiniz.
Ne demiş Hz.Ali ''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum''
Günümüze uyarlarsak biri sayemizde bir kitap okursa, birlikte daha ileriye ulaşabiliriz diye çevrilebilir.
Bu saydıklarınız içinde kişisel gelişim üzerine yazan Dale Carnegie'nin bir kaç kitabını okumuşluğum var bu türle ilgilenenlere bende tavsiye edebilirim.
Diğer önerilerinizide dikkate alıp okumaya çalışacağım.
Piisst sessiz ol duyacaklardı neredeyse.
Benden sır çıkmaz korkma!!!
Bütün sırlarını bana verebilirsin saklarım sırtımdaki sandığımın içinde, kilidi beynimde olarak.
İyi taşırım emanetlerimi kimseye ezilmeden ve ezdirmeden.
iyi geceler,
Turgut Özakman; dan iki kitap önerebilirim:
Su cilgin Türkler
Dirilis
Okunmasi gerekli oldugunu dusundugum yararli kitaplardan sadece ikisi.Cok dogru bir konu secmissiniz tebrik ederim.
Duyarlılığınız takdire şayan.
Kitapların tamamı nettenmi yayınlanıyor, yoksa kitabı nettenmi ısmarlıyorsunuz anlayamadım.Kitabın tümünü nette yayınlayan bir site varsa haber verirseniz memnun oluruz.
Kitapseverlerin ve sizinde hoşuna gidebileceğini düşündüğüm aynı zamanda filmleride yapılmış iki kitap önerebilirim:
Yeşil Yol Stephen King
Esaretin Bedeli Steve Mc.Quenn
Bu dünyaya geliş amacımızı bulabilenlerimiz çok azdır.
Siz kendinize göre bulmuşsunuz gibi gözüküyor.
Eğerki gerçekten gittiğiniz yol size huzur verip mutlu ediyorsa, yolunuz, sizin doğru yolunuzdur.
Bu virgüllü hayat yolunda ışık sizinle olsun,o ışık sadece önünüzü değil gözünüzün görebileceği ve aklınızın kaldıracağı her yeri aydınlatsın.Deli olmaya gerek yok mutlu olun yeter.Bizler bunun için burdayız.
Alain de Botton'nun Felsefenin Tesellisi adlı eserini öneririm size ve felsefe severlere
Sağolun buda benim sizelere önerim
Can Yücel
Ataol Behramoğlu
Aşık Veysel
Cahit Sıtkı Tarancı
Nazım Hikmet
Ahmet Hamdi Tanpınar
Ömer Hayyam
ve burda saymadığım bir çok değerli şairlerimizi okumanızı tavsiye ederim.
Şiir gönül dünyamızın en ince teline dokunup ondan muhteşem notalar çaldırır.
Evet bir ulusun kurtuluş tarihini roman diliyle anlatmış akıcı kitaplar.
Bunların yanındada
Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'unu
okurlarsa kitapsever dostlarımız Kurtuluş Savaşımızı ve verilen emekleri ve bugünlere nasıl geldiğimizi daha iyi anlayacaklardır.