|
|
|
Kitaplık |
Yeni kitap okumaya başlayacak olan birine kitap okumayı sevdirmek için hangi kitabı hediye edersiniz? Ve okumayı sevene hangi kitapları okumasını tavsiye edersiniz? Beraber bir kitaplık oluşturmaya ne dersiniz? İlk kitaplar benden... Kur'an-ı Kerim Sofie'nin Dünyası yazarı Jostein Gaarder Vatandaş Abuzer '' Yücel Sarpdere Göçebe '' Stephenie Meyer Tarihi Yargılıyorum '' Gündüz Vassaf Sizlerinde değerli katkılarını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Teşekkürler bende Livaneli'yi sever ve okurum ve ondan bir kitap daha gelsin kütüphanemize. Sevdalım Hayat Zülfü Livaneli Yine okumayanların heyecanla okuyacağını düşündüğüm bir kitap daha armağan ediyorum Olasılıksız Adam Fawer |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Eğer istiyorsanız, hiçbir şey için geç olmadığı gibi, hele hele kitap okumak için hiç geç değildir. Kitap okumamak en büyük kayıplardan bidir.Kaybınızı telafi etmeye bakın. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Katılımınız için teşekkürler bir kitabımız daha oldu. Ama maalesef galiba henüz Türkçe çevrimi yok. Çıkar çıkmaz okuyacağım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Yok rica ederim kesinlikle böyle bir şey demedim. Kayıp olan okuma zevkidir.Bu zevkten kimsenin mahrum olmasını istemem. Bunun bir tadına varsanız bırakamayacağınıza garanti edebilirim. Özelliklede başlangıç olarak size Vatandaş Abuzer adlı kitabı tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Evet, Sevgili Türkiye'de yaşıyorum büyük bir mutlulukla. Tavsiye ettiğiniz kitap ne türde acaba? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Okumak; yeterki bir yerlerinden tutun varsın gazete dergi olsun yeterki okuyarak zihninizi diri tutun. Ama size hoş bir kitabı tavsiye edebilirim AŞK Elif Şafak'tan laf aramızda çok hoşunuza gidecek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Tek içimde nasıl sigara bağımlılık yapmazsa buda böyle...Sigarayı tavsiye etmem ama bu bağımlılığa bağlanmayı size canı gönülden tavsiye ediyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Ne mutlu güldürebildiysem. Bana göre en büyük kayıplardan birisi ne yapabilirim. Başka türlü bunu ifade edemiyorum. Varsa size göre zihni diri tutma adına başka kayıplar,anlatın paylaşın bizde öğrenelim birlikte. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Teşekkür ederim, Türkçe basımlı mı kitap |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Teşekkürler tavsiyeniz için Suç ve Ceza okunması gereken klasiklerden Artık Das Kapital'de klasiklerden sayabiliriz sanırım ama onu okumakta biraz zorlanabiliriz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Ne diyebilirim sizin tercihiniz.Ama yanlış bağımlılık. Doğru bağımlılık KİTAP |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Onlardsa bir yol,doğru. Yanlış olan,kitap okumak zaman öldürmez,zamanı size doğru kazandırır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Ben önce tarihten başalmalı derim...Tarih bilinci insana çok şey katar...bu bağlamda kitap seçmeksizin güvenilir yazarlar önerebilirim Yavuz Bahadıroğlu, Mustafa Armağan,Vehbi Vakkasoğlu ----- Laf ola kese savaşı,laf ola kestire başı... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Sanırım zor kitaplarla başlamışsınız buda sizi yıldırmış. Kitabın her sahnesini canlandırmak zorunda değilsinizki. Takıldığınız yerde durmayın kitabı sonuna kadar okuyun,bütünden görünce takıldığınız yerleride anlayabileceksiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Güzeldi.Kitabı okumayanlar için bir ön okuma oldu.Bu tür konulardan hoşlananlar bunu okuyabilir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Evet olabilir.Ama herkesin genel kültür seviyesi ve zevkleri farklı. Okuma alışkanlığına direk tarihle başlamak sıkıcı olabilir bazyları için. Tarih severler için İskender Pala'dan Şah ve Sultan'ı tavsiye edebilirim. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
yok doğru kitaplar seçildiğinde aksine çok daha sürükleyici olur..Doğru bildiği pekçok bilginin aslında öyle olmadığını öğrendikçe insan daha çok dalıyor tarihin içine..Zamanla kendi fikrinizi kazanıyorsunuz yorumlama yeteneği artıyor...okuma alışkanlığından çok daha önemli özellikler katıyor kişiye..çünkü aynı olay farklı fikirdeki tarihçiler tarafından onlarca farklı görüşte sunuluyor size ve zamanla öyle doluyorsunuz ki; bu onlarca fikrin arasından ayrıca kendinize ait bir fikriniz ortaya çıkıyor.. ----- Laf ola kese savaşı,laf ola kestire başı... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Asıl bu devir okuma devri. Okumayan milletlerin hali belli. En uç noktadan örnek vereyim 1 Japon yılda 25 1 Amerikan yılda 14 1 Fransız ve İngiliz yılda 12 kitap okuyor 1 Türk'e 10 yılda 1 kitap düşüyor. Varın gerisini siz söyleyin. Biz niye geriyiz diye. Kimsenin kitap okumaya param yok diyemeyeceği zamanlar, istenirse kütüphanelerden temin edinebilinir.Boş zamanım yok diye yakınanlar harhangi bir sıra beklerken, otobüs beklerken,otobüsteyken bile okuyabilir. Yinede size teşekkür ederim.Asıl güzel olan, zor olanı başarmak,kolay olan kolaycılara kalsın. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitaplık |
Ama tarih öyle bir olguki herkes kendine göre yorumlarsa biz o tarihi yaşamayanlar nasıl doğrusunu öğrenecek.Tarihte yorum olmamalı, tarih anlatıcı tarafsız olmalı, yoksa nasıl olaylar doğru bir şekilde aktarılabilirki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!