31 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.01.11, 15:14 Nr.: 1 Antworten

Töre cinayetleri
Yine Igdirda bir kürt kizi töre cinayetine kurban gitti.
Bunun nedeni cehaletmidir yoksa kürtlerin töre olgusunu beyinlerinden atamamasimi??
Ayni olaylar Almanyada yasayan cahil olmadigini düsündügüm kürtlerde de yasaniyor.
0

Beitrag gepostet am 04.01.11, 15:32 @nartallo Nr.: 2 Antworten

Töre cinayetleri
Iğdırdaki  töre cinayetini kürtlere mal etme bence.Türkiyenin birçok bölgesinde töre cinayetleri oluyor.Benim bir arkadaşım var düzcede akrabası kocaya kaçmış töre diye öldürmüşler.Kürt değil koyu islamcılar.Yanlış yoldasın nartallo.Töre cinayetlerini iyice araştır öyle konu aç derim
0

Beitrag gepostet am 04.01.11, 15:39 @jetback Nr.: 3 Antworten

Töre cinayetleri
egitmek lazim o zaman...

Kürtlerle sinirlmayayim diyosunuzda baska yerde neden olmuyo töre cinayetleri?? dalgami geciyosunuz siz? Berlinde yapanda Kürttü igdirdakide Kürt ankarada diri diri topraga gömende kürt..
yalanmi? inkarmi ediyosunuz?
0

Beitrag gepostet am 04.01.11, 15:42 @nartallo Nr.: 4 Antworten

Töre cinayetleri
   töre geneleğinin kürtlerle,türklerle,lazlarla, çerkezlerle alakası yok yetiştirilme tarzından vedeeğitimsizlikten kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum
0

Beitrag gepostet am 04.01.11, 16:01 @dunkin_donuts Nr.: 5 Antworten

Töre cinayetleri
Neden Bu KAdar Kürtleri Koruyorsunuz daha Düne Kadar PKK ASKERLERİMİZİ Vururken KAHROLSUN PKK demiyomudunuz Niye Şimdi Arkasındasınız Bu Töre Cinayeti SAdece Kürtlerde Vardır Türklerde Değil Onlar Değilmiydi Türk Kürt AYrıdır Ozaman Burda Onları SAvunmuyacksınız MEzarda Yatan Şehitlerimizin Kemikleri Sızlar Sonra.
0

Beitrag gepostet am 04.01.11, 16:21 @dunkin_donuts Nr.: 6 Antworten

Töre cinayetleri
Şehit Ve Kürtleri Bi ARada Tutamam Ama Bazılarını Ben Her Gün PKK LEhine Slogan aTmalar Benim İçin Yeterlidir Bu Töre Cinayiti İşleyenler VE PKK Bir Tutuyorum Ve Diyorumki Bu Töre Cinayetini İşleyenler Ve Pkk Arasındaki FArk Aynı O Anlamda Yazmak İstedim VE siz Kürtleri Çok SAvununca Bende Sinirlendim BEn Hergün Haberleri AÇtığımda Küçücük Çocuklar Hep Polislere Taş Atıyolar Kimisi DAğa KAçıyor SÖZDE ÖZGÜRLÜK İÇİN BEnde Diyorumki Bu KAdar Kürtleri Savunmayın DEĞMEZ..

Ve Şunuda Belirtim ŞEHİTler VE Kürtleri Bir Tutmak Dağdaki Bütün PKK'Lılar Kürt Ondan Ola Bilirmis Sizce Bi Düşünün Derim.
0

Beitrag gepostet am 04.01.11, 16:32 @dunkin_donuts Nr.: 7 Antworten

Töre cinayetleri

Zaten Kürdü - Türke Düşman Etmedilermi ? Kürt Türke Düşman olmasaydı DAğa Çıkarmıydı ?
HEr Özgürlük İsten DAğamı Çıkmalı ?

0

Beitrag gepostet am 04.01.11, 16:33 @jetback Nr.: 8 Antworten

Töre cinayetleri
hakaret etmesen diyorum sabun köpügü sakizdan cikma falan.. ben burda düsüncemi paylasiyorum örneklerlede desteklerim bu tezimi. Kürtlerim töre cinayetleri gibi bir sorunlari var. yanlismiyim?
ceza yemesin diye 15 yasindaki cocugun eline silahi verip kanimiz lekemizi temizle diye onca cinayet islenmiyormu arkadasim bunu yapanlarda genelde kürtler degilmi?
Ne özür dileyecegim kürtlerden??

BİTLİS'te, yasak aşk sonucu hamile kalınca İstanbul'a kaçan 22
yaşındaki Gül Dünya Tören, kardeşleri tarafından
önce yol ortasında, ölmeyince kaldırıldığı Bakırköy
Devlet Hastanesi'nde ilk olaydan 13 saat sonra kurşun yağmuruna tutuldu.Bitlis'te toplanan aile meclisi, töre gereği Gül Dünya
Tören'in öldürülmesine karar verdi.
Öldürme görevi de 24 yaşındaki ağabeyi İrfan ve 20
yaşındaki kardeşi Ferit Tören'e verildi.

04.01.2011
Iğdır'da, evinden kaçtıktan sonra evlendirilme
vaadiyle ailesi tarafından geri çağrılan 17 yaşındaki
genç kız, 21 yerinden bıçaklanarak
öldürüldü. 25 günlük hamile olduğu
belirlenen genç kızın katili ise 14 yaşındaki kardeşi
çıktı.
21.12.2010
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, 9 aylık evli olan 22
yaşındaki Lütfiye Bakachan, evinde kafasına tabanca ile ateş
edilerek öldürüldü. Cansız bedeni kocası tarafından
bulunan ve kaçarak evlendiği saptanan Bakachan'ın töre cinayetine gitme kuşkusu üzerine polis genç kadının babasını gözaltına aldı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dedesi ve babası tarafından canlı canlı
evin bahçesindeki kümese gömülen Medine Memi (16) cinayetiyle ilgili 2.
duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi isteğiyle ertelendi.

20.10.2010
Gaziantep'te kızları kaçırılan aşiret üyelerinin misillemesi ağır
oldu. Aşiret kızı kaçıran gencin kızkardeşini kaçırdı. Ve genç kadın
minibüse bindirilirken kucağındaki çocuğunu düşürünce, 3 yaşındaki
çocuk annesini kaçıran minibüsün altında kaldı, hayatını kaybetti.

13.09.2010
Şanlıurfa'da 20 yaşıdaki bir genç kız daha töre
cinayetinin kurbanı oldu. Evden kaçan genç kız, uğradığı silahlı
saldırı sonucu öldü. Katil zanlısı 17 yaşındaki kardeşi ve babası.

24.08.2010
Türkiye'de bir kız çocuğu daha, töre adına vahşi bir şekilde katledildi. Diyarbakır'da 2 ay önce toprağa gömülü halde bulunan 15 yaşındaki kızın ağabeyi tarafından öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Mardin'e yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alan ve coğrafi
güzelliğiyle bölgedeki diğer köylere göre farklılık gösteren Bilge
köyü, geçen yıl 4 Mayıs akşamı Sevgi Çelebi ile Habip Arı'nın nişan
töreni için biraya gelenlerin bulunduğu köy muhtarı Hacı Halim
Çelebi'nin evine uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonucu
adeta kan gölüne döndü.

Saldırıda, 7'si çocuk, köy muhtarı Hacı
Halim Çelebi ile imam Hacı Kazım Ozan'ın da aralarında bulunduğu 44
kişi öldü. Bu vahim olay bir anda Türkiye'nin yanı sıra dünya basının
gündemine oturdu.

27.04.2010
Ağrı'da töre
cinayetine kurban giden 22 yaşındaki Esra Kaya'nın ölüm kararının aile
meclisinde verildiği ortaya çıktı. Genç kadının katil zanlısı olan
kardeşi ifadesinde ölüm emrini ağabeyinden aldığını söyledi.

16.03.2010
Hakkari'de 17 yaşında bir genç kızın kendisinden 33 yaş büyük
birine, "kavgalı iki ailenin barış bedeli" olarak verildiği iddia
edildi.

24.01.2010
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde istemediği halde dayısının oğlu ile
evlendirilmek istendiği iddia edilen 21 yaşındaki ikiz kız kardeşten
biri, 5. kattan atlayarak intihar etti. Kardeşinin peşinden atlayan
diğer kız da yaşamını yitirdi.

23.01.2010
14 yaşındaki kızını 15 bin lira başlık parası karşılığında 27
yaşındaki sağır ve dilsiz adamla evlendiren babaya mahkeme başkanından
tepki geldi. Kızının isteyerek evlendiğini söyleyen babaya hakim,
''Aşka saygılıysanız, töre diye niye kızları öldürüyorsunuz?'' dedi.
18.01.2010
Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde ilköğretim okulu 5'inci sınıf
öğrencisi M.S.'nin, derste bir arkadaşına yazdığı 'Seni seviyorum'
notunun, öğretmeninin eline geçerek korucu babasına verilmesi üzerine
'korkudan' intihar ettiği öne sürüldü. M.S.'nin babası Muzaffer Sökmen
ise "Şimdi mektup diyorlar, aşk diyorlar ama benim bir şeyden haberim
yok" dedi

Öte yandan, 4'ü kız 8 çocuk babası korucu M.S.'nin
'N.' adındaki kızının da, 1997 yılında kendisini asarak yaşamına son
verdiği belirtildi

Hohe Strafen für den "Ehrenmord" an Gülsüm S.: Der Vater der
20-jährigen Kurdin ist vom Landgericht Kleve zu lebenslanger Haft
verurteilt worden. Obwohl er die Tat nicht selbst ausführte, gilt er
als Drahtzieher des Komplotts. Totgeprügelt wurde Gülsüm von ihrem
Bruder, der eine Jugendstrafe erhielt.

Hatun Aynur Sürücü (* 17. Januar 1982 in Berlin; † 7. Februar 2005 ebenda) war eine Deutsche kurdischer Herkunft, die einem sogenannten Ehrenmord zum Opfer fiel. Sie wurde an einer Bushaltestelle in Berlin-Tempelhof durch mehrere Kopfschüsse getötet. Ihr Tod sorgte bundesweit für Entsetzen und löste eine Debatte über Zwangsehen und Wertvorstellungen von in Deutschland lebenden muslimischen Familien aus.

Hakkari'de ailesi tarafından öldürüldükten sonra gölete atıldığı
iddia edilen genç kızla ilgili yürütülen soruşturmada 7 kişi tutuklandı.

Türkiye'den İngiltere'ye
göç eden Kürt kökenli bir ailenin kızı olan Tülay Gören, 7 Ocak 1999
tarihinde kendisinden yaşlı olan Kürt kökenli Türk vatandaşı Halil
Ünal'a aşık olup birlikte yaşamak için evden kaçtıktan sonra öldürüldü.

Diyarbakır'da koca dayağından kaçıp devlete sığınan, ancak
yerleştiği kadın sığınma evinden, daha sonra kendi isteğiyle ayrıldığı
belirtilen 4 çocuk annesi 30 yaşındaki Seher Haşimoğlu, başına ve
göğüsüne sıkılan 2 kurşunla öldürüldü. Seher'i, aile meclisi kararıyla
kendisinin öldürdüğünü itiraf eden eşi Veysi Haşimoğlu polise teslim
oldu.

yeter sanirim bu kadar kaynak.. bu olaylarin cogu son 1 yilda yasananlar...

0

Beitrag gepostet am 04.01.11, 16:54 @klaus Nr.: 9 Antworten

Töre cinayetleri
Almanyada egitim görmüs akli basinda adamda öldürüyo töre diye... ne cehaletinden bahsediyosun.. az önce bakarsan bir cok örnek verdim sana...
töre nedir.. Aile meclisi karar aliyor öldürülecek diyor cocugun eline veriyor ve öldürtüyorlar...
aile icinde islenen diger cinayetler genelde bir anlik öfkeyle yada cikar amacli yapiliyor.. aradaki farki anlayabilecegini düsünüyorum.
 ac kalmis susuz kalmis.. bu adam hayvanmi bilmiyomu cocugun öldürülmeyecegini bu kadarmi geri zekali?? hayvanlar bile yavrularini öldürmüyo kardesim..
0

Beitrag gepostet am 04.01.11, 18:32 @klaus Nr.: 10 Antworten

Töre cinayetleri
kaynak ver bak ben bir sürü kaynak paylastim.. iskembeden sallamakla olmuyo öyle.
0

Beitrag gepostet am 05.01.11, 07:45 @nartallo Nr.: 11 Antworten

Töre cinayetleri

evet töre cinayetleri oluyor, ama beni en cok sinir eden baskalari, yani mesela almanlar bundan bahs edince "türkler" diyorlar cünkü kürt ve türkü ayirt edemiyorlar maalesef!

saygilar

0

Beitrag gepostet am 06.01.11, 06:46 @nartallo Nr.: 12 Antworten

Töre cinayetleri
3-4 tane örnek verip bak burda bular oluyo diyemezsiniz...
Kürtlerin töre diyerek masum kizlari öldürdügünü onlarca örnekle gösterdim..

Kürtlerin böyle bir sorunu vardir..Kurtulmalari gerekir.
Onlarin bu sorunu yüzünden biz Türklerin isimlerinin lekelenmesi dogru degildir.

0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 07:29 @nartallo Nr.: 13 Antworten

Töre cinayetleri
Yozgat'ta evlerinde ölü bulunan anne ve 3 aylık bebeğinin töre cinayetine kurban gitmiş olabileceği öne sürüldü.

Ankara'da kaynakçı olarak çalışan S.A., eşinin telefonlara cevap vermemesi üzerine şüphelenerek yakınlarından Sorgun ilçesindeki evlerini kontrol etmelerini istedi. Yakınları eve gittiklerinde anne Hacer A. (20) ve 3 aylık bebeği B.A.'nın cansız bedenleri ile karşılaştı. Olay sonrası durum Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Yapılan incelemede bebeğin tülbentle boğulduğu belirlenirken, annenin de boğularak öldürülmüş olabileceği iddia edildi. Hacer A.'nın 2009 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden

kaçarak S.A. ile evlendiği, bu sebeple anne ve bebeğinin töre cinayetine kurban gitmiş olabileceği ileri sürüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Hacer A. ve bebeğinin ölüm sebebi adli tıp kurumundan gelecek raporla kesinleşecek
0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 10:54 @cicikiz29 Nr.: 14 Antworten

Töre cinayetleri
fare öncelikle hakaret etmeden yazmanin bir fareye zor gelebilecegini bize gösterdigin icin sagol.. Sonucta faredir..bir kedilik isi var...

Olay sudurki.. Cinayet ile Töre arasinda incede olsa fark vardir...
Cinayetler degisik sebeplerle islenir ve genelde katillerin beyindeki loblarin bozuldugu ve saglikli düsünemedikleri bilimsel olarak gözlemlenmistir.
Töre ise bir nevi KANUNdur asiretlerde veya oradaki ailelerde...
Bunu yaparsan öldürürüz derler... O eylem gerceklesincede aile meclisi toplanir karar alini, en kücügün eline silah verilir yada baska sekillerde cezalandirilacak kisi öldürülür..
Siz kabul etsenizde etmesenizde Töre cinayetleri Kürt toplumunun bir sorunudur.
Ayri devlet kuracagiz diye ugrasacaklarina oradaki sivil toplum örgütleri bunlari engellemek icin ugrasmalidir.

Istanbuldaki izmirdeki herhangi bir cinayetle Töre cinayetleri bir tutulamaz...

Daha dün "5 milyar vermezseniz kanini dökecegiz!" diyen bir anne baba kardesten bahsediyoruz.. Ve o kadin 5 milyari ödeyemedigi icin büyük ihtimalle kendi ailesi tarafindan katledildi, hemde 40 günlük cocuguyla beraber..

Töre cinayetleri Kürt toplumunun kurtulmasi gereken bir illettir, bir an önce kurtulmasi gerekir bu illetten..
Devlet yetersiz kaliyosa bile orada artik yeteri kadar STÖ var.. BDP liler örgütlenip bu soruna egilebilirler, hersey özerklik degil,  devlet yetisemiyorsa madem kendi evinin önünü sen temizle..
0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 11:02 @cicikiz29 Nr.: 15 Antworten

Töre cinayetleri
hakaret etmeden dogru düzgün yazi yazmayan birini muhattab alacak kadar seviyemi düsüremem.
0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 12:09 @piskopatfare Nr.: 16 Antworten

Töre cinayetleri
Töre cinayetleri Kürt toplumunun sorunumudur degilmidir?
0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 12:37 @piskopatfare Nr.: 17 Antworten

Töre cinayetleri
Töre cinayetleri Türkiyede cogunlukla hangi toplumda görülmekte?
0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 13:52 @aksiyon Nr.: 18 Antworten

Töre cinayetleri
her zamanki gibi konu disina sapiyosun..

Konumuz töre cinayetleri, Töre cinayetleri Kürt toplumunun bir yarasidir... Türk toplumunda Türk kültüründe böyle bir uygulama yoktur..
Islamci kesimde olabilir buda o ailenin koyu islamci duruma dönüsmesinden seriatci olmasindan dolayidirki bu genelde Kürtlerde olandan daha azdir.

Ben burda toplumsal bir yardan bahsederken siz bana Kürtleri asagiliyosun diyemezsiniz. Olani göstermek asagilamak degildir..

aksiyon esin baskasiyla kacsa ona cazasini o anlik öfleyle vermek istersin ve vurursun ama onu "KURAL BUDUR BU KADIN ONU YAPARSA BENDE ONU VURURUM BU BÖYLEDIR!" ile bagdaslastirmazsin.. Ya o anlik öfkeyle yaparsin yapincada pismanim dersin ki hayatin mahvolmustur.
Ama Töre cinayetleri aile karari alinarak yapilir vs. tekrarlamak istemiyorum simdi bunu.
Senin 20 yasindaki kizin sevdigi adamla kacip evlense vururmusun kizini?
Yada kizina tecavüz etseler Allah korusun kizin hamile kaldi diyelim eline urgan verip as kendini dermisin?
Bu yasananlar heryerde olmuyor, genelde Kürt insaninin kültüründe var bu. Almanyada yasayan bir ailede cehaletten uzak yasadigi halde bunu yapabiliyor...

0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 14:25 @aksiyon Nr.: 19 Antworten

Töre cinayetleri
o dami onay alkis istiyo diyosun

bak sende kabul ettin beyinlerinden atamadiklarini,böyle bir sorunsalin varligini... Devlet diyosun sahip cikmadi zamaninda egilmedi bu konuya.. haklisin...
Ama görülüyorki Kürtlerde de bir sürü okumus insan profesör siyasetci var pekala bunlar bu konuya egilip insanlari yönlendirebilir...
Ama bdp pkk gibi insanlarin cahil kalip koyun gibi istedikleri yöne götürmek derdinde sanirim..uzak kaliyolar bu konuya...

Burasi tartisma platformu degilmi?? E tartisiyoruz sen fikrini ben fikrimi savunuyorum.
Sen bana cesitli sekillerde sunuyosun olayi ben kendi yönümden ele aliyorum..
E tartisma bu degilmidir zaten? Illaki birbirimizin söylediklerini kabul etmek zorunda da degiliz.
Hakli oldugun konularda haklisin dedigimi sende benim gibi iyi biliyosun..

0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 22:10 @aybiice Nr.: 20 Antworten

Töre cinayetleri
Bak canım benim yazımdaki maksat islamı kötülemek değil.Haşaa.Ben töre cinayetinin sadece kürtlerde olmadığını belirtmek istedim.Sen cımbızla bir sözü alıp buraya yazmışsın.Yazdıklarımı tekrar oku anlarsın
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Töre cinayetleri