31 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 23.12.10, 18:25 Nr.: 1 Antworten

Hayvanlar bizden daha mi Medeni..?

Medeniyet; sehirli kültürü diye tercüme edilen bu kavram bir cok seyi icinde barindiriyor ancak günümüzde bu kavrama yüklenen anlamlar cok enteresan...

Cagdas olmak, (ne demekse) aydin olmak, cagi yakalamak vs...hmm...garip bunlar nasil oluyor ?

Gerici olmayacaksin, ortacag fikirlerini benimsemeyeksin, mürteci kalmayacaksin...sahi bunlar ne demek oluyor..?

Yani Allaha inanmak, namaz kilmak, icki icmemek, kumar oynamamak, hirsizlik yapmamak, calip cirpmamak, zina etmemek vs mi acaba..? gericilik bu ise ben sevdim bunu...

Nerede sabah orada aksam, icki icmek, kumar oynamak, calip cirpmak, acilip sacilmak, (özür diliyorum) soyunmak, her tarafini bakislara acmak medenilikse, cagdasliksa pardon ben almayayim...bakiyorum bu noktada, yani acilip sacilmak, hoplamak, ziplamak, kafana göre takilmak, hic bir seyi takmamak vs bunlar medenilikse, soruyorum acaba hayvanlar bizden daha mi medeni diye...

Yilbasi geliyor, cagdaslik ve medeniyet sahnelerini görecegiz...sabahlara kadar hoplamak, ziplamak, onun bunun ickili agiz kokusunu cekmek, sehvetle (özür) baldir bacak seyretmek, nefsi ve hevayi tatmin etmek, ahirlari andiran tepinmeler, gülmeler, sarhosluklar sonrasinda ne varsa bosaltmalar....harika sahneler...insanligin medeniyet adina, cagdaslik adina bes para etmezler yüzünden ayaklar alinisi ve sözüm ona akilliyim diyen insanlarin bunu savunmasi...destur ki ne destur...zehi gaflet...

Papaz pazar ayininden sonra cikmis disari söyle gerine gerine gökyüzüne bakarken kusun biri süzüle süzüle gelmis kilisenin giris kapisinin üstündeki meryem ana haccinin üstüne yerlesmis...yerlesmis yerlesmesine de pisligini de akitmis tabi...papaz seyréderken dayanamamis...

- Be hey kuscagiz yaptigini begendin mi, söyle bana Hristiyan isen neden bunu yaptin, yok degil müslümansan bizim aramizda isin ne..?

Anlayana..?

selam ve hürmetlerimle...

-----
Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi...
0

Beitrag gepostet am 07.01.11, 02:47 @gazelle Nr.: 2 Antworten

medeniyet kisinin özündedir, ahlakidir, sosyal toplumdaki yerini gösterir davranislariyla.. hareketleriyle.. ilk önce medeni insanin kendisine saygisi olan insandir.

medeniyet kisinin kendisinden ne yaptigina bakar, insanin ta kendisidir medeni!

ha sen cagdasligi ve aydinligi okadar fuzuli buluyosan mümkünse git arabani sat at arabasina veya essek arabasina bin. caga ayak uydurmaya ne gerek var.. essekler ve atlar asfaltin üstündede giderler.. en basit misali bu.

bir örnek uygulama okuduk...elinize saglik...

-----
0

Beitrag gepostet am 07.01.11, 02:57 @gazelle Nr.: 3 Antworten

Bizim yaptiklarimiza sizin hayaliniz dahi ulasamaz...Medeniyetin ne demek oldugunu dahi bilemeyen kendi kafasina göre yorumlayan bir anlayis...Batili hayranligi icinde Emile Durkheim mantigini kabul etmenin size bir yarari olmaz...

Sosyolojik bir yapiyi, etik bir anlayis olarak tanimlamakta moda oldu...

Medeni, Bedevi, Mevali...önce bunlari bir ögrenin sonra dersimize devam ederiz...

-----
0

Beitrag gepostet am 07.01.11, 02:59 @kararsiz-esmer Nr.: 4 Antworten

Aman dikkat esmer hanim, ciplak ayak falan demeyin...bakiniz yazilara burada cok aydin ve medeni insanlar var ))) sonra ne deler size...

At arabasi, essek arabasi falan..))) okuyun bir yazilari...demedi demeyin...

-----
0

Beitrag gepostet am 11.01.11, 04:11 @gazelle Nr.: 5 Antworten

Terbiyenizi takinin lutfen, siz baska ereklere cik, cak, cigim, cugum diyebilirsiniz ancak bana degil...

Sizin cagdas ve modern dediklerinizi hergün günü+birlik olarak seyretme, izleme, yasam ve tecrübe edinme imkanina sahibim...sizin ne hayaliniz ne de yasam felsefeniz bunlari anlamaya müsit degil...

"yosufcugum" modern ve cagdas olmanin getirilerinden herhalde...biz hayatini mutfak ile (özür) tuvalet arasina sikistirmis, sözüm ona, entel budala olmaktan uzagiz...cagdas ve modern, bu sekliyle !!! yok kalsin efendim ben almayayim...size mubarek olsun...ayrica babaniza da hurmetlerimi sunarim...

-----
0

Beitrag gepostet am 12.01.11, 16:12 @yusufbahri Nr.: 6 Antworten

soruya cevap hayvanlar bizden daha medeni...çünkü duygularını,düşüncelerini ifade edemezler..insanlarda öyle değil..ters düşünceye hemen saldırganlık oluyor..saygı kalmadııı
0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 04:02 @abdi Nr.: 7 Antworten

Abdi kardesim, yazimizda neyin ne oldugu belirtilmeye calisiliyor...bakin yazilan cevaplara, siz ne derseniz deyiniz millet bildigini okuyor...

-----
0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 04:05 @ceset13 Nr.: 8 Antworten

Bu hep böyledir güzel kardesim...özür diliyorum kaba bir tabir ile ifade etmek istiyorum...Her türlü isi ! yap ondan sonra "benim kalbim temiz" mantigina sigin...mubarekler her gün deterjanla yikiyorlar kalplerini...

Para ile imanin kimde oldugu belli olmazmis...yok efendim onu bir adim öte geciniz...paraninda imanin da kimde oldugu, yasami ile belli olur...

-----
0

Beitrag gepostet am 13.01.11, 04:07 @kardelen_34 Nr.: 9 Antworten

haklisiniz, ters düdünce ve fikirlere karsi olan, hiddet ve siidet icerikli yazilardan bunu anlamak mümkündür...

kaldi ki, insan bir konuda düsüncesini belirtir biter...zorla kimseye bir sey kabul ettirilemez...ancak öyle olmuyor maalesef...bir sey yaziyorsunuz, hemen sizi bir kaliba sokuyorlar, sonra "medeni ve modern" degilsiniz ya!, sizi güzel bir yontmaya calisiyorlar...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!