86 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.12.10, 10:45 Nr.: 1 Antworten

Erkegin karisi üzerindeki haklari!!

Peygamber'imiz zamaninda adamin biri bir yolculuga çikarken karisina evin üst katindan alt katina inmemesini tembih eder. Kadinin babasi alt katta oturmaktadir. Adam hastalanir. Kadin birini Peygamber'imize göndererek evin alt katina inip babasini görmeye izin ister. Peygamber'imiz «Kocanin emrine uy» diye haber gönderir. Bu orada kadinin babasi ölür. Kadin yine alt kata inmek için Peygamberimizden izin ister. Peygamber'imiz tekrar «Kocanin emrine uy» diye haber gönderir. Kadinin babasi topraga verildikten sonra Peygamber'imiz ona, kocasinin emrine uydugu için Allah'in, babasini afvettiginî bildirir.

buyrun hanimlar yorumlarinizi bekliyorum hadi bakalim

0

Beitrag gepostet am 15.12.10, 21:19 @batikan77 Nr.: 2 Antworten

Konu güzel ancak biraz taraflı yaklaşım olmuş.Erkeğin kadını üzerinde hakları olduğu gibi kadının da erkeğin üzerinde hakları vardır.Evela,paylaştığınız kıssasın kaynak'ı nedir araştırmak lazım.Sahih (doğru,sağlam)mi değil mi bunu bilmek gerekiyor.Bu konularda dini ölçü olarak görmek ve ele almak çok güzel,çünkü islam herşeyin en güzelini ve en doğrusunu emreder.Fakat biz kullar durumdan vazife çıkarırcasına ölçüleri değerlendirirsek sıkıntı yaşarız.

Objektif olarak bakılacak olursa bi erkeğin belkide tam istediği gibi bir kıssa,ama mesele o kadar kolay ve basit değil.

Bir kadın eşine hakkını helal etmesinde,hadi bakalım o erkek yani koca cennete gidebilsin ! helal etmesede ben giderim diyebilecek erkek var mı?   varsada havasını alır boşuna kendini kandırmasın..

..

Evet kadının erkeğine itimat'ı , sadakati çok önemlidir,olmasıda gerekir.Ancak erkeğinde kadınına olan sadakati çok önemlidir.Olması gerekir.Birbirlerinin rızası olmayan işleri yapamazlar.Bunu tek taraflı gelmez cehalettir.

0

Beitrag gepostet am 15.12.10, 22:16 @batikan77 Nr.: 3 Antworten

Kocaya ItaaT...

Bir Hadis-i Seriflerde ;

Bir Kadin bes vakit namazini kilar, Ramazan orucunu tutar namusunu korur
ve kocasina itaat ederse,Rabbinin Cennetine girer. *ve* .." Ben bir
kimsenin diger kimseye secde etmesini  emredecek olsaydim, - kocanlarin
hanimlari üzerindeki 

haklarindan dolayi- Kadinlarin kocalarina SECDE etmelerini emrederdim ".

buyurulmustur...

Artik koca hakkinin nekadar büyük oldugunu düsünün  

islamiyet hanimlarin kocasina itaatine o kadar önem vermistir ki, bir
kadin Nafile olarak oruc tutmak istese , kocasindan izin almak
mecburiyetinde dir.

Sadece komsuya , carsi pazara giderken degil, CAMIYE bile giderken kocasindan izin almak lazimdir.

bir Hadisi Serifte Peygamberimiz..s.a.v ;" kocasindan izinsiz carsiya
cikan kadina, eve dönünceye kadar Melekler laanet eder " buyurmustur.

0

Beitrag gepostet am 16.12.10, 07:26 @batikan77 Nr.: 4 Antworten

Koca  veya   kadin   hakki  diye  birsey   yoktur   insan   hakki   vardir.     üstünlük   sadece   takvadadir.    malesef   erkekler    kadinlar   üzerinde  desbotlugunu   sürdürebilmek  icin   islamida  kullanmaktadirlar   bahsettikleri  hadislerin   coguda   uydurmadir.    eger   birisinin   hak  talep   etmesi  gerekiyorsa   bence   kadin  olmali.   cünkü   kadinin   tahammül ü  ve   cefakarligi    sadakati   malesef   erkeklerde   yoktur.
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!