51 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 25.11.10, 07:38 Nr.: 1 Antworten

Gönül Mahzenimden.....yürek esintileri.....

Suclu Kim..?

"Zaman degisiyor deniliyor". Degisen zaman mi, insan mi? Nedendir bu soruyu fazla irdelem geregi hissetmiyoruz. Insan olarak yaptigimiz yanlis ve hatalri, masum olan zamana yüklemek insaflilik midir? Zamanin akli ve dili olsa bize belki cevap verebilirdi ancak yine de zaman icinde gelisen olaylarla bize yine "anlam yüklü" mesajlar mevcut.

Mesele "anlam" noktasinda "manayi" kavramaktan aciz olan biz insanin bir cikmaszi diye düsünüyorum. Kavram kargasasi icinde dövünüp duruyoruz, Icinden cikamadigimiz meselelerde kolayciliga kacarak, sorunlari zamana yüklemenin vermis oldugu teselli!!! ile yetiniyoruz.

Gercekten öyle midir? Sorunlarin üstesinden gelemeyen bicareciligin klasiklesmis kacamaklari icinde, "sorun varsa cözülmelidir" prensibinden uzak, her erteledigimiz sorunun, biriken sorunlar karsisinda yumaklasmasina ve icinden cikilmaz bir hal almasina vesile olurken, sonunda patlama derecesinde, zamana karsi bir düsmanlik, kadere karsi ise suclayici psikolojisine bürünebiliyoruz...

selam ve hürmetlerimle...

-----
Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi...
0

Beitrag gepostet am 11.01.11, 04:20 @antikakiz Nr.: 2 Antworten

Gönül Mahzenimden.....yürek esintileri.....

Tesekkür ediyorum...

Her seyden önce sunu tasvip etmiyorum...zaman bir mefhumdur...nasil ki kurum, tesis ve nesnelerin sucu olmadigi gibi insanin kendi elinden cikan olaylarin sucunu zamana veya kurumlara yüklemekte hatadir...

Bu aslinda bir kacamaktir...yani insanin kendi isledigi suclara karsi bir teselli arayisi...insanin fitratinda var olan kendini hakli cikarma veya kendinden olumsuzluklari uzaklastirma meyli...her ne olursa olsun, insan kendi yaptigindan sorumludur...dolayisiyla baskalarina yüklenmekle gecici bir rahatlama elde edebilir ancak, ruhen ve vicdanen rahat olmayacagi ve bir gün bu gerceklerin kendisini yakalayaciginida unutmamak gerekir.

selam ve hürmetlerimle...

-----
Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi...
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Gönül Mahzenimden.....yürek esintileri....