75 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 22.11.10, 10:51 Nr.: 1 Antworten

Siz olsaydiniz ne yapardiniz..?

Yasanilan bir kac gercek hikaye ile günümüzün aci olan bir kac olayini aktarmak istiyorum...

1. Dört cocuk sahibi bir kisi, esine iftira atiliyor, tabi bu ilk basta bilinmiyor, sehir kayniyor, kadincagizin ismi bes kisi ile cikmis. Maksat kentde sevilen esinin haysiyetini düsürmek. Sebeb: Yabancilar meclisinde var olan farkli düsünce, karsisinda 17 kisi olmasina ragmen yaptigi muazzam konusma ile Yabancilar Meclisini kendi görüsünde destek alma...Bizimkiler okul görmemis, bu arkadas retorik ustasi (hitabet) her ne konu olursa olsun üstün geliyor...bir tanesinin canina tak diyor ve esinin bir gün karsisina cikarak tehditte bulunuyor...bu arada diger bir kimse uzaktan cep telefonuyla kayit yapiyor. Bunu bildigi icin sahis kadina sarkintilik yapiyor ve kadincagiza iftira atiliyor. Bizim millet her habere daldigi gibi buna da daliyor. Esi ise maalesef bu oyuna geliyor ve hanimini bosuyor. Yillar sonra bu vatandaslarin tek tek basina gelmedik kalmiyor. Bir tanesi dilinden oluyor. Pismanlik icinde sehiri terk ediyor ve arkasinda iftira attigina dair mektup birakiyor...Simdi siz ne yapardiniz ?

2. Ic Anadoludan yeni gelmis bir delikanli, gelmesinden 6 ay sonra bir hemsehrisi olan kiza vuruluyor, evlenmek istiyorlar ancak ailesi ilticaci diye vermek istemiyor. Delikanli kizi kaciriyor. Alman vatandasi olan kiz esine oturum aliyor. Ancak kayinpeder olayi bir türlü hazmedemiyor. Genci takip ediyor. Dil kursu icin gittigi okulda konustugu bayanlarla resimliyor. Kizina olmadik seyler anlatiyor. Delikanli her ne kadar ugrassada kiz babasinin tarafini tutuyor. Benimle burada kalmak icin mi evlendin, kacirdin falan. Ayrilik gerceklesiyor. Delikanli beddua ediyor. Aradan uzun zaman sonra ki, su an halen yatiyor, kayinpeder yüz ve gögüs felci geciriyor. Bin pisman delikanlidan helallik istiyor. Delikanli ettigi bedduadan dolayi pisman oluyor ancak is isten gecmis oluyor. Simdilerde kizcagiz esine yalvariyor...Siz olsaniz ne yapardiniz..?

3. Gencin biri (2006) askere gidiyor. Henüz 7 aylik evli. Gitmesine gidiyor ancak giderken pasaportunda alman oturumunun bittigini fark etmiyor. Geri dönüste sinirdan geri ceviriliyor. Türkiyede oturum almasi 3,5 ay sürüyor. Bu arada esi arkadaslari ile sürekli bir araya geliyor. Sohbetler, kahvaltilar derken bosanmis genc bayanlarla tanisiyor. Henüz 25-28 arasinda olan bu bayanlarin serbestlikleri, arabalari, evleri ister istemez etkiliyor genc kizi. "Genc evlenmisiz, Allahdan kurtulduk, hayatimiz zindan olacakti" gibi söylemler. Bulusmalar arttikca genc kizin düsünceleride kaymaya basliyor. Bir gün gidilen bir kahvalti toplantisindan sonra eve gelen bu genc kiz, 2-3 aydir gelemeyen esine telefon aciyor. Burada beni yalniz biraktin kendin Tr de keyif sürüyorsun vs. Genc elinde olmayan, bir hatadan dolayi baslarina gelen bu durumdan dolayi özür diliyor ancak dinleyen kim. Bir dahaki kahvalti toplantisinda (Pazar sabahi) bosanmis bayanlardan biri, "dün gece" diye basladigi (Cumartesi gecesi) konusmasinda Türkü Bara giderek eglendigini, muhtesem oldugunu, cok keyif aldigini vs anlatiyor. Bir dahaki gidisine onlarinda gelmesini istiyor ancak genc kiz önce istememesine ragmen daha sonra kendisini rahat birakmayan arkadaslari "ne olacak canim sanki kocan seni mi görecek, o su anda Tr de keyif sürüyor" diye kendisini ikna ediyorlar. Uzatmayayim, genc kiz oraya gidiyor ve tabi olan oluyor. Ertesi gün kendine gelmis bin pisman aksama kadar agliyor. Öyle pisman ki, Tr de esine telefon acarak konumu bildiriyor. Yani bir delikanli ile iliski disinda her türlü pisligi yaptigini acikca itiraf ediyor. Bunu duyan genc delikanli Tr bosanma davasi aciyor. Aradan 4 yil sonra genc delikanli pisman olmus bir vaziyette, kizin kapisina dayaniyor. Kiz hayir diyor, delikanli suclu olmasina ragmen yine de ailesini kurtarmak adina simdilerde ugrasiyor...Sizce kim hakli ve siz olsaydiniz ne yapardiniz...

selam ve hürmetlerimle...

-----
Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi...
0

Beitrag gepostet am 22.11.10, 11:09 @yusufbahri Nr.: 2 Antworten

Öyle tahmin ediyorum ki, buraya katilan arkadaslarimin dahi bunlara benzer anlatabilecekleri nice gercek hikayeler vardir...

-----
Namuslu olmak söz ile olsaydi, dünyada namussuz kalmazdi...
0

Beitrag gepostet am 05.02.14, 14:20 @yusufbahri Nr.: 3 Antworten

Ne yapardiniz !

-----
Her bakan göremez, her gören mutlaka bakmistir...
0

Beitrag gepostet am 07.02.14, 18:52 @west Nr.: 4 Antworten

Zaten bu tür olaylara olan inancimizi kaybettigimiz icin belki duyarsizlasiyoruz...inandirici olmayabilir lakin yasanmis gercek olaylar...

-----
0

Beitrag gepostet am 07.02.14, 18:56 @bakma Nr.: 5 Antworten

Selam Bakma hanim...

katiliyorum efendim...insanin yasamdigi olay karsisinda yorum yapmasi veya söyle ya da böyle yapardim demesi zordur...

Sizi bilemem, ancak bendeniz bazen kendimi hayalen böyle olaylarin icne yerlestiriyorum ve kendimce cözümler üretmeye calisiyorum ama dogrsunu söylememem gerekirse, hayali oldugu icin neticeyi her zaman alamiyorum...

her ne kadar bizler yasamiyor olsak dahi, cevremizde yasandigi bir gercek ve bizlerinde bu konuda en azindan fikir bazinda hazirlikli olmamiz ve gerektiginde tavsiyelerde bulunabilmemiz erekir diye düsünüyorum...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!