124 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 21.04.10, 17:00 Nr.: 1 Antworten

Baris manco ve müthis cevabi
Barış Manço Fransa'da bir televizyon kanalının canlı yayınına konuktur...
Küstah bir sunucu vardır ve Barış Manço ile dalga geçmektedir...
Sürekli ''İşte Türk,yani barbar,vahşi vs...'' Barış Manço dayanamaz ve sunucuya ''yanınızda kağıt para var mı? '' diye sorar! Bu soruya spiker şaşırır ve '' evet var ama ne olacak?''der.

Barış Manço ısrar edince cebindeki kağıt paraları çıkarır...
Bu olaydan az önce Barış Manço canlı yayında ''Anahtar''adlı şarkısınısöylemiştir.
Bu şarkının bir bölümü şöyledir: ''Beş Akif_bir saat kulesi, iki kule-bir Fatih,beş Fatih-bir Mevlana,iki Mevlana - bir Sinan'' Bu şarkı bir matematik sorusudur ve şarkıda adı geçen kişiler o dönemdeki türk parası olan banknotların arkasındaki fotoğrafı olan kişilerdir...

Barış Manço sunucuya sorar: ''Bu paranızda fotoğrafı olan kişi kim? ''

Sunucu: '' General ....'' Barış Manço diğer paralardaki fotoğrafları olan kişileri de sorar ,sunucunun verdiği cevaplar hep aynıdır. '' General, Amiral, Komutan... '' Sunucunun bu cevabından sonra , bu sefer de Barış Manço cebinden Türk paraları çıkarır...

Sunucuya der ki:
* Bu parada fotoğrafı olan kişi Mehmet Akif Ersoy 'dur .Şairdir.
* Bu fotoğraf Mevlana 'dır. Düşünürdür...
* Bu Fatih Sultan Mehmet' tir.Adaletin sembolüdür...
* Bu Atatürk 'tür.'' yurtta barış, dünyada barış '' diyen kişidir...
Bizim paralarımız bunlar. Biz Türkler ince ruhlu, kibar, medeni insanlar olduğumuuz için,
paralarımızın arkasına şairlerimizin, düşünürlerimizin, bilim adamlarımızın fotoğraflarını bastık...
Siz Fransızlar barbar , vahşi olduğunuz için hep savaş adamlarınızın fotoğraflarını basmışsınız! ''der.

Barış Manço nun bu müthiş cevabından sonra televizyon yöneticileri canlı yayını keser ve sunucuyu yayından alırlar,başka bir sunucu gelir ve canlı yayın yeniden başlar, yeni sunucu Barış Manço dan özür diler, programa böylece devam edilir...
0

Beitrag gepostet am 21.04.10, 23:00 @marshmellow54 Nr.: 2 Antworten

Allah rahmet etsin

rahmetli cok güzel cevap vermis ve adami yerin dibine sokmus.

Vatansever bir insandi Baris Manco ve gittigi her ülkede Memleketimizi en güzel sekilde temsil ediyordu.

-----
"KIYAMET GELSEDE KOPSAK"
0

Beitrag gepostet am 18.07.12, 20:01 @marshmellow54 Nr.: 3 Antworten

7 den 70 e herkezin sevdigi bir insandi,

Elbette ici ve disi bir olanlardandi,

Hep ismi gibi hayata baglananlardandi...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile kondu Sela ile bitecek
0

Beitrag gepostet am 18.07.12, 20:04 @schwarz Nr.: 4 Antworten

Bu ne ya simdi oyle olsa dahi zararli bir seymis gibi gostermenin bir âlemi yok...

-----
0

Beitrag gepostet am 18.07.12, 20:28 @schwarz Nr.: 5 Antworten

Eger ki dunyanin bir cogu ulkesinde Fettulah Gulen in okullari sayesinde Turkce konusulabiliyorsa,

Saydi duyarim,

Bir ikincisi ordan burdan soylemler ile hayata bakmam,

Ve Turkiyede her inanan insanlara barika olusturmak istediklerini iyi bilirim,

Bundan dolayi ozurlu dusuncelerden olusan aglarda dolasmam,

Gercek hayatin ta kendisine bakar ve saadece ALLAH i ziikir etiklerinden dolayi yargilandiklarini soyleyebilirim,

Sonra Ben bu Fettullah a karsi olanlara bir sey sormak isiyorum kac defa okullarini gorduler,

Yoksa gozu kapali iftira isin basit yonu...

-----
0

Beitrag gepostet am 18.07.12, 20:45 @schwarz Nr.: 6 Antworten

Hee dogru soyledin ve kisilik karekterimi sanal medyumculuk ile cozdugun icin tebrik ederim,haha,

Siyonist isin kolay tarafi Ben kac defa okullarini yada ordan yetisen ogrencilerle yaptigin soylesiyi sormustum ama neysse Sanal âlem iste ana sartel i yokki indiresin...

-----
0

Beitrag gepostet am 19.07.12, 00:00 @schwarz Nr.: 7 Antworten

baris manco japonyada konser verdiginde de orda baya üyesi olan  bir tarikata üye oldugu dillendirilmisti saniyorum moon tarikati olmasi lazim..izleyenler hatirlar japon basbakani dahil bütün katilanlarin ellerinde bayraklar ve sarkilara eslik etmeleri günlerce tv.lerde gösterildi ve bu organizasyonu tarikatin düzenlendigi söylendi...yine yanlis hatirlamiyorsam baris manco bu dedikodular soruldugunda ne hayir ne evet demisti..öylecede dedikodu olarak unutuldu gitti..

cem karaca ile baris manconun aslinda kardes oldugu dillendirildi günlerce yazildi cizildi ben bile kardes olduklarina nerdeyse inanmaya baslamistim..olabilirde benim icin sorun yok..ama oda dedikodu olarak unutuldu gitti..

ikisinin dünya görüsleri birbirine zit olsada her ikiside sevilen sayilan hala sarkilari dinlenen sanatcilardi..

ikiside yasamiyor artik,her ikisinide saygi ile aniyorum..

ama Türkiyede insanlar nurcu cemaatina dolayisiyla fetullah gülene gönül bagi olduklarini saklamiyorki..misyonlari ne olursa olsun ,o ayri bir konu..

ben sadece merak ettim hem cem karacanin hem baris manconun fetullah gülen cemaati ile nasil bir bagi oldugunu ve senin bu yargiya nasil vardigini..
ben böyle birseyi ne okudum ne duydum simdiye kadar,varsa böyle dedikodu disinda ciddi bir bulgu faydalanmak isterim..

0

Beitrag gepostet am 19.07.12, 00:51 @k-yilmaz Nr.: 8 Antworten

evet dogrudur Yilmaz,
biz sanatindan önce sanatciyi biryerlere yamariz,sanatindan  cok sanatciyi sever veya yereriz..

buda arabesk bir toplum olup cikmamizdan ileri geliyor..sanatin toplum icin yapildigini tamamen kavrayabilisek sanatcinin yaptigi sanatin da hakkini verebilirz..

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!