126 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.05.09, 19:21 Nr.: 1 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Öyle bir toplum oldukki

Sevgi, Saygi ve Hosşgörü hic kalmadi.

Anneye, babaya , kardeslerimize, ailemize , birbirimize icten tutkulu bir sevgiyle baglı degiliz. Saygısız bir toplum olduk. Gergin, kaba birbirine tahammül edemeyen insanlar olduk.

Hoşgörü kalmadı. En ufak bir hataya tahammül edemez olduk. Neredeyse birbirimizi yok edecegiz.

Neden hemen Küfüre basvurulur namusa dil uzatilir? insan önce kendinde hatasini aramazmi?

Sonuc olarak söylemek gerekirse insana , hayvana, dogaya, acimasizca davranan bir toplum olup ciktik.

Acaba;

Teknolojimi bizi bu hale getirdi ?

Ekonomik zorluklarmı bu hale getirdi ?

Her soruna neden olarak gösterilmeye baslanan küresel isinmami bu hale getirdi?

Artan nüfüsmu bu hale getirdi ?

Bence bu konuda neden düsünülmemeliP

Ne olursa olsun.

Siyasetcilere ragmen,

Tüm zorluklara ragmen,

Kötülüklere ragmen,

Birbirimizi

İçten sevmeliyiz

Hosgörülü olmalıyız

Ve gercekten birbirimize saygili olmaliyiz.

Türk toplumu daima böyle olmuştur böyle olmalıdır .

Not : (Elbette sevgi, saygi ve hosgörülü olan istisna insanlar hala mevcut)
0

Beitrag gepostet am 12.05.09, 19:35 @isabella Nr.: 2 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Zitat:
Anneye, babaya , kardeslerimize, ailemize , birbirimize icten tutkulu bir sevgiyle baglı degiliz.
Asla..Bizim ailede öyle sey yok...Bizim en kücügümüzu 27 yasinda, ben kazik kadar kari, ona karsi bile saygim var...O benim kücügüm, salla gitsin diye bir düsünem bile yok...

Saygilar sevgiler ben deniz illusion75
-----
Süslü mü olsun yoksa sade mi anlatayim..
0

Beitrag gepostet am 12.05.09, 19:37 @illusion75 Nr.: 3 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
yakisir
0

Beitrag gepostet am 12.05.09, 21:44 @batuu Nr.: 4 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
ben buraya bakarak yazdims aber hast recht es trifft nicht immer zu generation asamasi var
0

Beitrag gepostet am 03.10.18, 09:34 @isabella Nr.: 5 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Neredeyse 10 yıl geçmiş ama o zamanda böyle düşünüyormuşum  yeni konu yok çekmeceden çıkanlar ile idare edin
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 03.10.18, 12:09 @_remix_ Nr.: 6 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Bende şöyle bir göz attım da bir çoğunun nicki gitmiş bea demekki onlarda hoşgörü mağduru olmuş
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 03.10.18, 14:02 @isabella Nr.: 7 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
toplum öyle olmuski ne büyügünü biliyor ne kücügünü biliyir hepsi basini almis gidiyor ne zorlugu bilir ne darligi ne gecimi heyati tos pembe görür gibi yasar o da yasantiysa

-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 03.10.18, 14:38 @isabella Nr.: 8 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
merhaba.  yaratilmis  her  sey  ziddi  ile  kaimdir.   yani   iyi   ve  kötü    hep  vardi,   var  olmayada  devam  edecek.  ne  zamanki   denge  birinin  aleyhine  bozuluyor   O'  zaman  bununda  bir  bedeli   oluyor  pozitif   yada  negatif.   yetiskin,  karekteri  oturmus  insanlar  bile  cevresel  olaylardan,  gelismelerden  mutlaka  etkilenir.   birde   cocuklari  düsünelim.   cocuklar  ebeveyn   ve  toplumun  aynasidir.   cocuklarin,  yani  ergenlik  dönemini  tamamlamamis  cocuklara  bakarak   kendimizi    görebiliriz.  

NOT: Zaman   ve  nefes  insana  verilmis  cok  önemli   degerdir.    Artik  kimsenin    zamani   yok.  cocuklarina,  arkadaslarina,  topluma,   ortak  degerler  icin  ayiracak  zamani  yok.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.10.18, 20:04 @massmavi Nr.: 9 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
A.slm massmavi doğru yazdıkların suskunluk soylu bir meydan okumadır lakin.. soysuz insanlara işlemez  
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 03.10.18, 20:05 @mehriban Nr.: 10 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Galiba yaş ilerledikçe oturuyor bu işler
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 03.10.18, 20:08 @lenaa Nr.: 11 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
A.slm lenaa bencede aileye saygı başta gelir ne olursa olsun. Cevremizede baktığımızda saygı çok önemli, tabiki saygısızlık görüyorsak kendimize olan saygıdan uzaklaşmak daha iyi olur galiba
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 03.10.18, 20:14 @eses43 Nr.: 12 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Merhaba eses, haklısın herzaman iyi ve kötü olacaktır. Saygı konusunda ebeveynlere tabiki büyük görevler düşüyor bu konuda ama onlarda acaba daha sıkı yönetim gördükleri içinmi çocukları daha rahat bırakıyorlar diye düşünüyorum bazen. Ayrıca iyi yaşamak için kısa bir süre yeterince uzundur  
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 04.10.18, 10:53 @_remix_ Nr.: 13 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
akilli cocuksun vesselam.....ama keske korkmasaydin,acsaydin da basina gelecek olan sadece  meraktan gelseydi yaaa   
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 04.10.18, 13:15 @sunguroglu_ Nr.: 14 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Hayırlısı olsun arkadaşın için  Almanya’nın bürokrasisi gerçekten bezdiriyor insanları ama bildiğim kadarıyla Avustralya’da bu konuda geri kalmıyor üstelik çalışma ve saglik sistemi buradan da kötü
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 04.10.18, 13:17 @nemesis Nr.: 15 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Volkskrankheit adhs
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 04.10.18, 13:36 @niluferim Nr.: 16 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Aslm niluferim iyiki istisnalar var  TSK yorumun icin
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 04.10.18, 13:39 @niluferim Nr.: 17 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Sağolasın sanada hayırlı günler
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 04.10.18, 21:41 @isabella Nr.: 18 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
slm..bence o saygisizlik terbiyesizlik küfürler sanal dünyasinda..realde sanmiyorumm veya ben karsilasmadim bukadar saygisizca insanlarla..
-----
Erkegin adam oldugu yerde...Kadin her zaman HANIMEFENDIR:)
0

Beitrag gepostet am 06.10.18, 10:21 @sunguroglu_ Nr.: 19 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
Tabi bildiklerim kadar paylaşayım olumlu, olumsuz yönleri.Almanya’ya nazaran daha az suç unsurları olması yanı güvenlik açısından gayet iyi. Daha çok genç kişinin olması da avantajlı, malum Almanya git gide daha çok emekliler ülkesi olma yolunda ve bu nedenle emekliliğin ödenmesi ileride büyük bir sorun olacak. Avustralya’da da kurallar biraz farklı, her ay emeklilik sigortan senin için kişisel olan bir hesabına yatıyor ve başkalarına dağılmayacak, bir nevi kumbara gibi düşünülebilir bu. Ayrıca % olarak da  sosyal güvenlik için maaşından daha az kesintin oluyor.  Eğitim açısından tüm gün okul ve üniforma zorunluluğu olmasına rağmen, bir çoğunun yüksek lisansı var, ayrıca dünyaca yapılan pisa da da Avustralya  baya bir önde görünmekte. Avustralyalılar bağımsız yaşamayı sever, bu nedenle genelde ev ve araba satın alırlar, lakin nem oranı yüzünden çabuk arıza ve defo yaşadıkları icin sürekli yenileme yapmak zorundalar, bu da doğa güzelliklerini olumsuz etkiliyor ve hava kirliliğine yol açıyor. Sağlığa gelince en son model, modern cihazlara sahipler ama sadece hükümetin belirlediği gerekli olan müdahaleleri uygularlar, kısa yolu seçerler, misal dişin agrıyorsa  tedavi yollarını anlatmadan önce kredi kartın, maddi imkanın varmı diye sorarlar, eğer yoksa en kısa yoldan çekerler dişi olur biter. Diğer tedaviler ve İlaç da öyle herseyi kendin ödemek zorundasın Almanya da da bu var ama bir çok meditkasyon için sadece reçete ücretiyle bu sınırlıdır. Bir diğer manko bana göre oradaki irkçilik, insanları çok içten ve sıcak kanlı denilsede, bir çok değişik ülkeden göç olmasına rağmen yabancı düşmanlığı bir hayli fazla, yasalarında  da bununla ilgili bir önlem Yok, yanı  Almanya daki gibi ( Grundgesetz ) bulamazsın, bu yüzdende insan haklarının bir çok kez ihlal edildiğini duyuyoruz ve istatistiklerle de belirlidir, monarşi bir ülke olduğu içinde değişeceğini düşünüyorum. Öyleki eğerki düzgün bir işin yoksa ve devlete ödeyeceğin vergilerle verimli olamazsan ,seni zaten o ülkeye sokmazlar. Kısacası iyi bir mesleğin ve bolca paran varsa sorun yaşamazsın Avustralya da. Eğer arkadaşın daha önce hiç orada bulunmadıysa ona “ work & travel” yapmasını tavsiye ederim hem vize konusunda sıkıntı yaşamaz hem ülkeyi yakından tanıma fırsatını elde edebilir. Baya uzun oldu bea pardon  
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 06.10.18, 10:24 @neden67 Nr.: 20 Antworten

SAYGI VE HOSGÖRÜ
A.slm ne mutlu sana  sanalda haddinden fazla sma gerçek hayattada çok gözlemliyorum mesela kasa sıralarında, toplu taşımalarda, havaalanında vs. İnsanlar hep bir stress ve gecikme kaygısı içerisinde pek hoşgörülü davranmıyor
-----
Dum spiro, spero
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

SAYGI VE HOSGÖRÜ