22 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 23.05.11, 10:27 Nr.: 1 Antworten

sampiyonluk hakkindaki söylemler..

selam herkese..

aslinda felsefe bölümüne yazlmasi gereken bir yazi olmali cünkü psikolojik bir durumu anlatacagim.

bilmem kacimizi ilgilendirir bu konu ama yine de yazmak istedim.. okursaniz sevinirim..

türkiyemizde, hic bir basari yoktur ki pesinden söylemler cikmasin.. ama bu artik karakter meselesi olmus. söylemlerden bir kaci..

fenerbahce günahkarlarin takimi.. neden?

fenerbahce oyunu masa basinda kazaniyor.

sivas neden kapilari fenerlilere acti..

emenike neden fenere karsi oynamadi...

hakem neden penalti verdi...

vs vs.

aslina bakarsaniz. her iki takim icin hem haksizliklar hemde kayirmalar olmutsur. ama bunlarin isteyerek olduguna inanmiyorum.. yüce allah öyle bir sekilde cevap veriyor ki bu söylemlere herkes sasiriyor. kayseri kalecisi iki hata yapiyor fenere karsi ve trabzon tarafi bu hatalari bizde isteriz diyor. iki hafta sonra bu hatalar tekerrür ediyor ama insanlar mutlu degil.

kocaman bir milletvekili cikip bazi söylemlerde bulunuyor. ancak elinde delili yok. ayni sokaktaki normal vatandasin yaptigi komplo teorisine benzer söylemlerde bulunuyor. oysa kocaman milletvekili kendileri. desteksiz atmamali.

trabzon istanbulda belediye ye karsi 75 bin kisiye oynarken kimse neden "en az %5" olayini dile getirmiyordu. hatta trabzonlular o gün bir slogan ürettiler.. "BIZE HER YER TRABZON" diye. keza tüm maclari öyleydi.

fenerbahceliler oyunculari ayarliyor da öyle kazaniyor deniliyor. öte yandan diger takimlardaki 61 sirt numarali oyuncularin verdikleri demecleri kimse dikkate almiyor.

son macta ise trabzon tarafindan korkulanin aksine nerde ise bir travma daha yasanacakti. oysa öyle olmadi ama yine bir sey bulundu. bir hakem hatasini dile getirdiler. offside olan bir pozisyonu kesmis hakem. yoksa fener sampiyon mu olurdu??

ama atilmasi atamamaktan daha kolay nice gol pozisyonlarin oldugunu 8 yasindaki kücük ibo bile biliyor. ama nedense konusulur..

ne olacak simdi?

herkesi mahkemeye mi verelim? verelimde rezilligimiz mi ortaya ciksin yoksa bu karakterimizin ne kadar cirkin oldugu mu??

kime hizmet ediyoruz arkadaslar? neden bu futbolu bir show mus gibi seyretmesini ögrenemedik? fifa dahi demez mi ki futbol hata oyunudur diye. hata olacak ki taraflar kazansin. yoksa neler düsünülmüyor ki.. kamerlar konsun deniliyor. nerdeyse oyuncu basina bir hakem konacak.. ama yine de konusulacak hersey.

bunlari yapmayalim ve bu oyunu bu sekilde seyredelim..

saygilar..

-----
"SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN"
0

Beitrag gepostet am 23.05.11, 10:44 @berdush Nr.: 2 Antworten

Günaydın

Öncelikle tüm Fenerbahçe camiasının şampiyonluğunu kutlarım

Darısı diğer Anadolu takımlarının başına

Bilirsiniz yurdumuzda kaybedenler kendi hataları ve zayıflıkları yüzünden değilde

Karşısındakide oyununu düzgün oynadığından değilde 

Karşındakinin dalaveresinden,ayak oyunlarından kaybetmiştir

Bizde mantık böyle işler

Özeleştiri yapamayız

O kültüre sahip değiliz ne yazık ki...

0

Beitrag gepostet am 23.05.11, 10:55 @su_hayat Nr.: 3 Antworten

elestiri acik bir millet degilizde ondandir.

ancak hep elestiririz bu eksikligimize ragmen. oysa dedigin gibi özelestiriyi kendimize yapsak, ve nerede hata yaptim diye sorsak sanirim daha iyi neticeler alacagiz. toplum olarak degismeliyiz. bu sadece sporda degil, tüm yasantimizda olmali. her basariyi kiskanir olduk. ve bu basariyi gölgeleyecek demecler veriyoruz.

öte yandan ben bir taraftar olarak bir dostumla ya da bir karsi takimi tutan bir arkadasimla bu gibi seyleri konusabilirim. cünkü ben devletin en kücük bir bireyiyim. benim söylemlerimi halka yansitacak bir merci yok. bunu yemek masasinda ya da arkadas toplulugunda söylersem kimse bundan cekinmez ve kimseye zarar vermez. cünkü sohbetten ileri gitmez.. ancak devletin yöneticilerinin hicbir delile dayanmaksizin beyanatlar vermesi halki bozar. ben bir taraftarim ve benim tuttugum takim sayet bu sözedilen yollarla sampiyon oluyorsa gercekten ben üzülürüm. ve hatta bu takimi tutmaktan vazgecerim. ama karsimda saglam bir delil gösterilmeli. sadece mahallede insanlarin söylemlerine benzer sekilde cikip birseyler söylenirse buda beni üzer. sanirim herkesi üzüyordur bu durum..

terzinin yaptigini yapmaliyiz. iki ölcüp bir bicmeliyiz..

-----
0

Beitrag gepostet am 24.05.11, 10:06 @piskom Nr.: 4 Antworten

yada kabullenmeyeceksek o yarisa girmeyecegiz.

o kadar basit.

-----
0

Beitrag gepostet am 24.05.11, 10:09 @piskom Nr.: 5 Antworten

senin fikrine göre sampiyonluk saibeli mi?
-----
0

Beitrag gepostet am 24.05.11, 10:23 @piskom Nr.: 6 Antworten

ben tüm maclari izledim.

inan bana saibe sadece bazi sözde spor yazarlarinin söylemlerinde. yoksa maclarda öyle yatmalar olmadi. sebebine gelince.

fenerbahceye karsi oynayan takimlardan sadece eskisehir bir varlik gösteremedi. yoksa diger takimlar varlarini yoklarini koydular ortaya. hatta bulunduklari duruma bile sasirir oldum. yani küme düsmeyi kesinlesen bir takimin ortaya koydugu gayret sasirtici idi. oysa fenere karsi bu durumu sergileyen takimlar trabzona karsi ayni tutumu sergilemediler.

bazi oyuncular ve yöneticiler acikca trabzon icin oynayacaklarini dile getirdiler hatta. gaziantep trabzon macinda olmayan penalti ve kirmizi kart ta saibeli diyebilirmiyiz?

fener ankaragücü macindada penaltida saibe vardir diyebilirmiyiz? yani cezasahasi disinda olan faul, ceza sahasi icindeyse penaltidir. bunun baska yorumu varmidir?

ben sahsen verilen kararlarda hata vardir ama saibe yoktur diyorum.

-----
0

Beitrag gepostet am 24.05.11, 10:27 @lafontaine Nr.: 7 Antworten

zaten onu savunuyorum. fenerbahcenin iki kere sampiyonluktan dönmesi üzerine üzüntüler, baska takimlarin sevinmelerinden daha azdi.  yani fenerin sampiyon olamamasina 17 takim seviniyorken fenerbahcede saibe aramak bence aptallik..
-----
0

Beitrag gepostet am 24.05.11, 10:30 @cicikiz29hala Nr.: 8 Antworten

orasi türkiye,

burasi türkiye...

bu laflar öyle cirkin ki...

önce bunlardan kurtulmamiz gerek. hic unutmam. türkiyede izindeyken rahmetli abim araba kullaniyordu. ve uzun farlarla araba sürüyordu. farlari kapat adamin gözünü oydun dedim. amannn burasi türkiye demez mi?

yada ictigi suyun sisesini sokaga firlatip burasi türkiye diyenlere de cok sinirleniyorum.

piknik alaninda cekirdek citleyenlere de...

-----
0

Beitrag gepostet am 24.05.11, 10:34 @cicikiz29hala Nr.: 9 Antworten

iyi yapiyorsun.

hatta sen evinin tuvaletini de kullanma.. ne gerek var ki? yapiver oturma odasinin ortasina.

ya ben ciddi bir konu hakkinda yaziyorum arkadasim. girdigin her konuyu dagitmak mecburiyetindemisin sen??

-----
0

Beitrag gepostet am 24.05.11, 10:39 @lafontaine Nr.: 10 Antworten

tabiki insan bir renk tutacaktir.

ancak büyük takimlarin sampiyon olmalari büyüklügünden kaynaklaniyor. yani büyük paralarla kaliteli oyuncular satin aliniyor. bunun basarisi sampiyonlukla sonuclaniyor. diger takimlarin basarisini gölgelemek degil de, ancak büyük takimlarin bir oyuncu tutarinda takim kurarlarsa, büyük takimlara karsi ne gibi sansi kalabilir ki..

sampiyonluklar bu yüzden büyük takimlarin isi oluyor. ama istisnalar olabiliyor bazen. ancak yine de istisnalar kaideleri bozmuyor.. bu yüzden kiskanmalari cok sinirlamamiz gerekiyor.

-----
0

Beitrag gepostet am 24.05.11, 10:42 @cicikiz29hala Nr.: 11 Antworten

konu fenerbahce degil kücük hanim. konu cok farkli. ama senin bu konuda fikrinin olmadigini biliyorum.

dagilacak bir konu degil. lütfen konu hakkinda yazacaksan görüslerini alabilirim.

tesekkürler..

-----
0

Beitrag gepostet am 27.05.11, 10:25 @azizze Nr.: 12 Antworten

güzel yazin icin tesekkürler arkadasim..

ben fenerbahce taraftariyim. ancak eger ki maclar gercektende satin aliniyorsa inan bana fenerbahceliligimden vazgecerim.

benim anlatmak istedigim konu aslinda cok acik. ama sen bazilarini dile getirmissin zaten. (kinayelerle)

fenerbahce her sene tamitamina 17 takima karsi oynuyor. fenerbahce disinda hic bir takim yoktur ki celme takmaya calismasin.. haklilar ama. bugün feneri yenmek büyük bir basari ve getirecegi getiriler var. anadolu takimlarinda oynayanlar birgün fener formasi giyerim diye elinden geleni yapiyor. fakat fener icin oynuyorum diyen bir oyuncuya rastlamadim. bunun tersini cok gördüm ama. gecen sene bursa, bu sene trabzon.

gecen sene bursanin sampiyonluguna sevindiler üzülecekleri yerde. bu sene ise baska takim icin sevinenler acaba kendi takimlari icin ne zaman sevinecekler? bir insanin icinde bir takim yatar. fenere karsi olup kim olursa olsun politikasi ne denli dogrudur tartisilir.. 

sampiyon olamamis bir takimin yöneticilerinin, antrenörlerinin yetmiyor politikacilarinin söylemlerine gelince; inan bana igrenc oluyor. önceden de dedim. eger ki bu söylemlerin dogruluk payi olsaydi inan fenerliligimden vazgecerim. ama bakiyorum hepsi sacma, hepsi zirva..

insanlar kendi hatalarini baskalarinin basarisinda aramamali. bilakis o takimin basarisindan ders almali. dün senol günes bir toplanti yapti. bir hakemin faul ve kart verirken kendi takimina nasil bir yüz ifadesiyle verdigi, ayni zamanda fenerin oyuncularina nasil bir yüz ifadesiyle veridigini videolarla gösterdi ahaliye. ancak unuttugu birsey var. onlarin takimlarina verilen kartlardaki sert hareketin siddeti ile, rakip takima verilen kartlarin siddeti ayni ölcüde degil. velhasil. insanlar biryerden birsey ummayi biraksinlar. kimseye yarar saglamaz bu gibi seyler.

benim korkum besiktas-bursa gerginligiyle birlikte trabzon-fener gerginligi baslamasin. yoksa sporun da seyredilecek tarafi kalmaz..

saygilar.

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!