|
|
|
hilfeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee |
Habe bald zwischenprüfung,was heisst bald schon nächste woche
ich weiss noch niemals worüber es sich handelt, okulumuz cok scheisse oldugu icin birsey demiyorlar
aber eins weiss ich, und zwar wir sollen salat kalkulieren. Meine frage ist
was ist eine kalkulation?? wie soll ich salat kalkulieren  hilfeeeeeeee |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yaaa yumurta kiclarina dayininca
hilfeee diye bagiriyorlar...
Bin zwar nicht in der Gastronomie aber unter Kalkulation kann ich mir nur folgendes vorstellen...
Ermitteln von Preis oder Menge...
Kann das sein? ----- Süslü mü olsun yoksa sade mi anlatayim.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben size soruyom :S ich habe keine ahnung  öyle bana kizmaaaa zaten korkuyommm  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nochmal..
Kalkulieren bedeutet, den Preis oder die Menge ermitteln..
Okulda hic yapmadiniz mi? ----- Süslü mü olsun yoksa sade mi anlatayim.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nein yapmadik  yapsak bilirim.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
O halde sinif arkadaslarinla bir konus, belki birileri seninle ders calisir...
Hem grup haldinde calisaniz daha iyi olur bence... ----- Süslü mü olsun yoksa sade mi anlatayim.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hehe das problem ist kimse bilmiyo birim grupta..oyüzden forumda yazmayi tercih ettim...biraz internetten bakiyorum artik yapariz birseyler...allah büyüktür...
ich danke dir trotzdem ablacim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vallah abla biz okulda gercekten hic birsey yapmiyoruz...hatta chefime bile dicem degistirmeyi düsünüyorum, hadi ben deliyim diyelim, öbür akillilarda bilmiyor
ja über SALAT ;) das weiss ich hehe...die haben gesagt das wir nur salat kalkulieren müssen...ama nasil oluyo kalkulieren ne demek oluyo, rechnung nasil oluyo hic göstermediler demediler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hic birseyyy gar nichtssss kalkulation bile ilk defa duyuyom... das ist ne berufschule in Bochum...
artik allah kerim napim...abilerimde söyledi senin dedigini was man für ein salat braucht usw...danach meinte er ruf mich an ich sag dir alles haha
(saka bi yana) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haha  danke dir trotzdem...
irgendwie machen wir das schon ;) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ja mache ausbildung als fachfrau für systemgastronomie.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayy dankeeeeeeee echt lieb von dir yaaaa......
dogru bakarim bi ;) am besten schaue ich mir die jetzt an  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fachfrau für systemgastronomie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Unter Kalkulation dient eigentlich zur Berechnung von etwas. Ich würde sagen in dem Fall dient die Kalkulation dazu, den Verkaufspreis des Salates festzulegen.
Es spielen verschiedene Faktoren eine Rolle.Ich würde in die Kalkulation nehmen:
- Einkaufpreis
- Anzahl der Mitarbeiter die das Produkt bearbeiten
- Energiekosten zu Verarbeitung bis zum Endprodukt
- Aufwand der Kellner oder Kellnerinnen
Ich hoffe ich konnte dir ein bisschen weiterhelfen.
Viel Glück
----- O simdi asker! Alfabede kaldi 28 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dettmer systemgastonomie in theorie und praxis kitabin ismi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayyyyyyy dankeeeeeeeeeeee hepsini not ediyom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
herseyin cagresi google...
ja bak aslinda kendini rezil ediyon !!!
Kalkulation ist ein wort das musst du in deinem wortschatz kennen !!!
Du fragst hier was "kalkulieren" ist, ey das tut schon weh wenn man es ließt !!!
Wikipedia, google erst recherschieren wenn du es nicht verstanden hast nachfragen !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sen biraz kendini beyenmis bi insansin sanirim...kalkulation ne demek oldugunu bilmiyorum...bence hicde rezil etmiyorum kendimi...ögrenmek icinde buraya yazdim, tabiki google baktim belkide anlamadim?? nerden biliyorsun bakmadigimiii |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
www.wirtschaftslexikon24.de |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ya bayan söyle bir forum da gezisiyordum,..öyle bir ciglik attin ki ülen dedim kendime,...süpermen misali kahraman duygumu yükledim kendime,ve seni bulunmus oldugun, bilmedigim dagdagili durumdan kurtarayim dedim,...
Ana,birde ne göreyim,ccccc,ya sen simdi bu cigligi Kalkulation sorusu icin mi attin.
Kahramanlik hislerimin icine ettin,...neyse.
O zaman seni kirmayayim,hem insanlik hali bilmeyebilirsin,bizim de bilmedigimiz cok sey var,senin hatrina sözlüge bakcam ama,bazi seyler kalemle izzah edilmiyor,...yani öncelikle Kalkulation un Türkce sinin temelinde,tartmak,bilinmedik seyi sadece tahmin etmektir,yani asagi yukari gibi bir deyim,..tabi bu deyim duruma göre deyisebiliyor,yani Gastronomie de arkadaslar izzah etmis,hesab belirleme anlaminda,.. müsteri hizmetine göre tartar ve ona göre fiyat belirlersin,
veya yapacagin Menü yü, kac kisi mekani ziyaret edecegini bilmediyin den ancak tahmin eder ve ona göre hazirlarsin,ve bunun gibi 1000 ayri örnek daha dogar.
Yani Kalkulation mesleki ,özel hayat,anlayacagin bulunduguni duruma göre yönlendirebilinir.
Sen su an sinavda basarili olur mu, olmaz miyim diye ,bunun kalkulationunu yapiyorsun. ----- selbstständig |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!