|
|
|
in der türkei studieren |
selam arkadaslar...
ich will eine universität in der türkei besuchen....dafür gibt es in der türkei den ÖSS test...da ich aber hier lebe und einen deutschen pass habe kann ich da nicht teilnehmen.....muss ich hier am YÖS test teilnemen oder kann ich mich auch mit meinem abiturabschluss ohne den YÖS test gemacht zu haben anmelden??
-----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hmm ama okudugum kadariyla sen almanyadan üniv. bitirmek istiyorsun ? ben orda kalmak da istiyorum....
hmm wann willst du dich denn einschreiben..fürs nächste jahr? machst du den yös test oder schreibst du dich mit deinem abi ein?? -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bzw weißt du ob man den test machen MUSS?? -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hmm anladim....türk vatandaslisin yani dogru anladisam? evet o zaman ÖSS ye girebiliyorsun....
ben alman vatandasli oldugum icin öss ye giremiyorum -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niye peki Türkiye de yasayip orda okumak istiyorsun ?
Türkiyedekiler Almanya veya Amerika da masterlerini yapmak isterken, senin bu tercihin niye ? -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 hmm ya simdi iyice kafam karisti
türk vatandasi olmadigim icin Öss ye girme hakkim yok diye düsünüyordum onun yerine YÖS (Yabancý Uyruklu Ögrenci Sinavi) e girmem gerektigini biliyordum  ???
bu testi almanyada da yapabiliyorum ama mecbur mu bilmiyorum...yani burda abiturla nasil ünie girebiliyorsan tr icin de gecerli mi acaba? -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acikcasi almanyayi pek sevmiyorum...sevmiyorum derken kendimi türkiyede daha iyi hissediyorum insanlar cana yakin....havalar daha iyi....sevdiklerimin cogu türkiyede...zaten bayadir ailemi ikna etmeye calisiyorum türkiye ye tasinalim diye ama kücük kardesim trde okumak istemedigi icin onun okulunun bitmesini bekliyorlar....böyle bi imkanim varken niye denemeyim ki ??
-----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ya danke das wäre sehr lieb von dir
-----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wenn du nichts nützliches zum thema beitragen kannst oder das thema dir nicht gefällt dann brauchst du auch nicht darauf zu antworten ;) -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bende Babamla bir kac projemi söyledim Türkiye ile ilgili, ama bana kesin yapmamami tavsiye etti. Nedeni ise, Türkiye de yasamak Tatile benzemez. Is yapmak istersen hele almancisin diye felaket kaziklanirsin. Havasi suyu güzel diye, aldanma.. Cogu zaten 1-2 yil kalip geri dönüyor. Herkesin kendi bilecegi sey, ama ben vazgectim Babamin bana dedikleri cok mantikli geldi. Hersey görüldügü gibi degil. Biz oraya tatile gidiyoruz, cebimizde paramiz bol olur..
Dedigim gibi ordakiler buraya ve Amerika´ya master icin, calismak icin gelirler -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cok tesekkür ederim canim hast mir sehr geholfen
hmmm peki neden korktun ve hayalinden vazgectin ? orda okuyup burdan da ise girebilirdin ? yada acik ögretimle üni yi bitirme imkanin yokmuydu ??? -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ama bi düsünsene...BURDA TÜRK oldugun icin kaziklanmiyormusun???biz burasini kabul ediyoruz ama onlar da bizi kabul ediyormu??
ich hab schon sehr vieles erlebt sei es in der schule oder im job und kann hier so manches nicht mehr ertragen...orda da kaziklanirsam en azindan sevdiklerim yanimda  ich will es aufjeden fall probieren...yapamazsamda eger dedigin gibi bende belki geri dönerim..ama bi kac sene sonra kendime "keske" yada "gitsem ne olurdu" die sormak istemiyorum -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hmm ok anladimm
evet herseyin hayirlisi.... sana basarilar diliyorum  und nochmals danke hast mir echt geholfen ;) -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danke bi bakayim vlt find ich was ich suche ;) -----
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!