116 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
4
5
6
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:08
@_turk_
Nr.: 61
Antworten
ruyalaralemi
Deist ve onları deizme yönlendiren etkenler!...
Eminim senin düşüncelerinlede etmeyecek, çünkü hurafe dediğini 1400 yıl önce sana alamet olarak göstermişler. Nekadar ilerici bir zihniyetin var burada bu konuda ölçebilirsin. Bu dogma belki 100 belki 1000 yılı bulur ama sen bungün alametlerin oluşunu göremeyecek kadar körsün. Yarınları yarın gelince görmw olacakları bu gündwn görmeye çalış.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:09
@ruyalaralemi
Nr.: 62
Antworten
ruyalaralemi
Ne mutlu imanından taviz vermeyene.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:11
@ruyalaralemi
Nr.: 63
Antworten
_turk_
senin gibi rüyalar aleminde yasamadigim icin kör görebilirsin.ben rüya deyilde gerceklere bakiyorum. sana istatik veriyorum.fransa yakinda hepsine yakini deizme kayiyor bunlar müslüman deyilki.. hollandalilar müslümanmi sanki. her dinden oraya dogru bir tercih var. sende rüyadan uyanda bunlara bak biraz.. ben senden daha müslümanim.. bir analiz bu...
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:16
@_turk_
Nr.: 64
Antworten
ruyalaralemi
Senin dilin çok sivri, önce uslübunu düzelt. Sonra konuş konuşacaklarını, saygı duy karşındaki insanlara önce yada saygı duymayı öğren. Snin bakış açınla benim bakış açım arasında çok fark var ve kendi bakış açınla değerlendir olayları olguları. Ben göreceğimi gördüm senin dediğinide farklı bir mevzuya yoruyorum bu gün komik gelebilir ama yarın farklı düşüneceksin.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:21
@ruyalaralemi
Nr.: 65
Antworten
_turk_
öyle deyil iste.sen baska baktigin icin tahamulun cok az. ben diyorumki senden daha müslüman biriyim ben kurani kerimi okumus ve hatip etmis biriyim. bence sen iki kelime bilmezsin bu konuda..ama tuturmussun kendin actigin konuda bile erdemlikten yoksunsun.tekrar edeyim. bütün dinlerde bu deizme gecis var.bu sadece müslümanlarin sorunu deyildir..bunu iki tane anakodu var birincisi dini uygulayan kisler sahislar aygitlar yanlis yapiyor..ikincisi teknolojidir, insanlarin dinden uzaklasmanin büyük sebei bu iki unsurdur.. baska etkenlerde vardir..
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:24
@_turk_
Nr.: 66
Antworten
ruyalaralemi
O kadar da mütavazi bir insansınız, beni ne kadar tanıyorsunuz ki.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:29
@ruyalaralemi
Nr.: 67
Antworten
_turk_
konu özünde kalsin. sonucta dogru bir noktaya temas etmissin.tekrar edeyim..eyer insanlar dinden soguyorsa cok ciddi sebepler vardir. tabiki sahislara göre din tercihi yapilmaz,din bir inac olayidir ben müslümanim cok sükürde inaniyorum. bu benim düsüncemdir...hem dinime hem rabime sükür ederim..ama inanmayanlara baktigimizda.haklilik paylari coktur ... selametle kardesim..
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:35
@coole
Nr.: 68
Antworten
ruyalaralemi
Abim benim hoş geldin,
Ben kesinlikle saygı içerisinde konuşulup, saygı ile ötekileştirmeden tartışılsın istiyorum tartışılacaksa, üç kişi ile 1.8 milyar insanıda tartışmalarda ayırsınlar istiyorum. Üç beş kendini bilmez hata yapıyor yada bilerek bir günaha harama koşuyorsa bu onların sorunudur, islama göre bir konu değil bu sadece diğer semavi dinlere görede bir konu.
Abi Elhamdülillah bende müslümanım müslüman öleceğim inşallah. Kimseyi yargılamıyorum, kimsenin yargılanmasınada müsade etmemeye çalışıyorum, sadece ciddi bir konunun konuşulmasını istiyorum.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:41
@coole
Nr.: 69
Antworten
ruyalaralemi
Abi ne istersen de abim, sagı değer birisin benim için. Konuya da ayrı bir değer önem kazandıracaksın eminim.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:57
@ruyalaralemi
Nr.: 70
Antworten
pusu_vadi
kardes deizm demek müslümanlara karsi bir hareket olarak algilaman hata,,deizm tüm dinlerin gecerliligini kaybettigini savunur,,deizm demek ayrica dinsizlik demek degildir,,deizm demek sizin anladiginiz semevi dinlerdeki dini rütüel ibadetlerden ayirip davranisda güzel ahlakta arar...allah insanlari dinsiz yaratmiyor,,din nedir dersen senin aldigin nefes bir ayettir gördügün göz bir ayettir,,aklin vicdanin senin dinindir,,bizler bu bakis acisiyla bakiyoruz...allahin dini birdir bunuda dogustan tüm insanlara veriyor,,bu dini anlamaya ve bulmaya calis...sen bin kere müslümanim de davranisin güzel degilse neye yarar....
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 19:58
@pusu_vadi
Nr.: 71
Antworten
_turk_
cok güzel bir anlatim.. bende aynen böyle düsünmüstüm. daha aktuell anlatigin icin tskler kardes...
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 20:05
@_turk_
Nr.: 72
Antworten
pusu_vadi
ben tüm insanlara esit gözle bakiyorum,,ama müslüman dünyasinin gözle görülür belirgin bir geri kalmisligi var,dünya standartlarinda insanlarina gereken yasam yasrtlarini veremiyrlar,,insana deger en önemli seydir,,kalkinmislik refah sevyesi yüksek ülkeler olsunlar,,,bakin suanki durumu her yerde sorun insanlar ölüyor,,camilerde bombalar patliyor savaslar var neden....insanlar bu durumu sonlandirmali,,yasam kisa mutlu huzurlu kirmadan dökmeden bir hayat yasamayi diliyorum allahdan..
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 20:06
@d35
Nr.: 73
Antworten
pusu_vadi
willkommen dick ,,s 400 gibi tüm hedefleri imha ediyon massallah )))
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 20:08
@pusu_vadi
Nr.: 74
Antworten
_turk_
aynen bir müslüman olarak burada yazdigin tüm düsüncelerine saygiyla katiliyorum. dogruya dogru kardesim,, saygiyla ve sevgiyle düsüncelerini kabul ediyorum.....
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 20:14
@_turk_
Nr.: 75
Antworten
ruyalaralemi
Seninde ne olduğunu bi anlayamadım gitti, hem sağcısın hem solcusun tipik bir orta yolcusun. Neyse sana laf yetiştirmeyeceğim dostum.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 20:16
@ruyalaralemi
Nr.: 76
Antworten
_turk_
zaten bana laf yetistirmek icin yetisemedin daha.. sen konuna mukafiyet göster...
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 20:22
@pusu_vadi
Nr.: 77
Antworten
ruyalaralemi
Ben deizm in sadece islam için tehlike olduğunu söylemiyorum. Siz beni anlamıyorsunuz, çünkü baktığımız taraf farklı. İnanışınızın ne olduğu beni ilgilendirmiyor, insan yazmazsı veyahut öğretisinin neresi Allahın vergisi kurgu inanışı deizm, inanana vede sizin gibi düşünenlere saygısızlık ta yapmıyorum, ancak sizin gibi düşünenler dini bütün insanlara saldırıyor, siz saldıryorsunuz demiyorum hep tekrar etmek zorunda kalıyorum yine tekrar edeceğim 1.8 milyar müslüman bir okadar veya daha fazla bilmiyorum hristiyan azda olsa yahudi var semavi dinlerin müridleri bakın bozulandan bozulmayan dan da bahsetmiyorum, semavi olan dinleri insanlara gönderen Allah tır ve elçilerine bir çok mucizeyide nasip etmiştir lakin iman etmeyen yine iman etmemiştir, benim burada bu paylaşımdan gayem insanları aşağılamak kötülemek değil de yaşadığım dine göre doğru bildiklerimi aktarmaktır. Saygılarımla.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 20:26
@_turk_
Nr.: 78
Antworten
ruyalaralemi
Bak dostum sana saygısızlık yapmadım, yapmakta istemiyorum. Ancak sende dili lisanını düzelt karşılıklı sohbet tarzında olsun konuşmalar saygı ile. Bak diğer insanlar erdemlice anlatıyor birbirlerine üstünlük kurmak için değilde, kendi doğru gördüğü kendi gerçeklerini lisanlarınca yorumluyor. Ve güzel bir sohbet tarzında gçiyor olabildiğince. Ben burada ayetin, cüzün kitabın şu sahifesi bu sahifesi de demiyorum direti yok sohbet var bak, gör anla artık.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 20:27
@pusu_vadi
Nr.: 79
Antworten
ruyalaralemi
Birde dostum demişsin ki diğer dinlerin geçerliliğini kaybettiği, tamam da peygamberiniz kim? Bu inanışı ortaya atan sıradan bir insanmı.
0
Beitrag gepostet am 13.01.19, 20:38
@ruyalaralemi
Nr.: 80
Antworten
pusu_vadi
peygamberlerden sonra hangi dini anlayis günümüze gelmisdir söylermisin...nerden baslayim anlatmaya o kadar cok sey varki anlatacak,misal isa öldükden sonra olusan incili kim yazdi,,arkasindan gelen havarileri,,aslinda isanin kendi kaleminden birakilan birsey yok,,12 havrinin yazdigi seyler,,hz muhammede gelelim öldükten sonra,ortada olusan bir kuran yok ..ebubekir toplatiyor osman kitap haline getiriyor,,4 halife dönemine bakarmisin ebubekir disindakiler hepsi öldürülüyor siffinda 90 bin kisi katlediliyor kerbelada hasan hüseyinin kafasi kesiliyor,,emevilerin dini haline gelen bir müslümanligami inanmami bekliyorsun,,islamin nasil gelistigi nasil kanli olaylara sahne oldugunu görmek icin biraz tarihe bak....
0
1
2
3
4
5
6
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!