|
|
|
Deist ve onları deizme yönlendiren etkenler!... |
Hayır öyle bir algı yaptığım için özür dilerim, ancak diliniz bir bıçak gibi. Biraz daha hoşgörülü olamazmısınız. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peki....herse mümkündür....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
senin derdin ne ? söyleyecegin bir sey varsa direkt bana yaz baskasinin üzerinden bana cevap verme. daha dogrusu hakaret etme. seni anlamiyorum, seni tanimam sende beni tanimassin niye benimle ugrasiyorsun. ne istiyorsan acikca söyle kivirma / kivirtma sarfettigin mesnetsiz söyleri aynen sana iade ediyorum. mahonun sopari. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bu adam dick yani fitneci biri.. sen onunla deyilde. dinimizle ugras kardes...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hakkımı yemeyin ama satır satır yazdim bende ----- Favete linguis! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haklisin hanim efendi.. gercekten bu dogrudur.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iyi aksamlar. dick diye birisini birazda olsa taniyorum. ama böyle bukelamun gibi sekilden, sekile girebilecegi aklima gelmemisti. tabi insan oglu aksamdan sabaha pek cok sey yasayabilir. benimle ilgili bi travma yasamis ama ne oldugunu bilmiyorum. Allah islah etsin insaAllah. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
allah herkesle bereberdir. bu inandigimiz deizm olayi dogruysa.bu herkesin allahidir demeki... simdi kardesime iyi aksamlar diyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kafanıza takılmasın beyfendi sizden çokmu kanatlarım mi var diye sormuşsunuz lakin bende kanat Yok çelişki yorumlarınızda var dedim bir öyle bir böyle savundunuz diye dedim daha doğrusu sordum. Gayette netdi yazım aslında. İnsanın düşünceleri tabiki farklı olabilir ayrıca bilgi paylaştıkça değer kazanır konunuzdan hiç çıkmadım ve sizin merak ettiklerinizin bildiklerimi yazdim siz ilgilenmediniz o ayrı ----- Favete linguis! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eski dostlar hep hamamda bulusur..pppp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deizm denilen sey ateistligin alternatifi olarak ortaya atilmis sinsise yapilan bir islam düsmanligidir. ne kadar carpici degilmi Allaha inaniyorum ama dinlere inanmiyorum diyerek beyin karistirarak arayis icerisindeki genc nesilleri dinsizlestirmek. pek cok ahlaki erozyonu böyle baslatirlar din düsmanlari. Allah islah etsin insaAllah.
sanada hayirli geceler.
NOT: Allah bütün varliklarin Allahidir. belli bir zümrenin degil. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
öyle deyil kardesim. deizm dinlere karsi cikarilmis bir alternatif..her dinin bir üyesi tersini düsüne bilir.. mesela sen müslümansin.. dogruyubaska yerde görebilirsin.. ve inanabilirsin.. bu bir deizm.. yani dinlere inanamayip allahin arligina inanmak gibi birse bu....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eğer bir kusurum olduysa, kırdıysam affola kardeşim. Benim anlamışımdır ama hakkınca cvep verememişimdir size affola, katkılarınızdan ötürüde ayriyetten teşekkür ederim. Hayırlı ve güzel bir ömür diliyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ne güzelde anlattıydım aslında ama yormayayım doğru galiba herkes farklı kaynaklardan besleniyor kimbilir hangisi doğru tarih kitapları bana yalan söylemiş ----- Favete linguis! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teşekkürler sizede ----- Favete linguis! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
benim icin deist veya ateist dinime saldirdigi müddetce müsriktir, fitnecidir, fesattir. belli bir kesimin yaptigi hatalari islama maletmek müsrikliktir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aynen dogrudur . bunu yapan munkürdür...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yok belki birbirimizi anlamadık kadeş, belkide tarihin çelişkili sayfalarına başka kaynaklardan bakıyoruz. Yada gösterilmek istenenler den faydalanıyoruz, kim bilir ki yinede inanın sizin düşüncelerinizi bazen ters düşsekte beğeniyorum, gerçekten kardeş kardeşle farklı düşünceler içerisine görüş ayrılığı yaşıyor, sizin düşüncelerinize saygılıyım. İnsanlar birbirlerini tanıdıkça bir hayli hoş sohbetler gerçekleşir. Siz sagılı hoş muhabbeti olan birisiniz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teşekkür ederim o sizin güzel düşünceniz. İnsanlık hali tabiki olur bazen öyle yanlış anlaşmalar. Bilgi kaynakları da farklı, algı da ben araştırmayı bilgilenmeyi severim haliyle böyle konuları ilginç buluyorum ama gerçekten deizm ile birşey öğrenmek isterseniz holocaust ve sonrası yaşanan tarihi ve dini değişiklikleri okumanızı tavsiye ederim saniyorumki sizde mantıklı bulacaksınız ----- Favete linguis! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben bu konuda biraz sabit fikirliyim, düşüncelerimi inanın değiştirmeyecektir, biraz araştırdım 1877 li yıllarda olağan bir takım şeylerdi tarih hususunda belki yanıla bilirim acak, kesinlikle fikrimde zikrimde değişmedi, değişmeyecektirde, ancak şu gerçeğimdir insanlara hoşgörüyle gitmeye çabalıyorum her ne olursa olsun, hoşgörü hususunda sizeinde iyi bir niyet taşıdığınıza bir çok kere şahit oldum inanın, kardeşlik güzeldir sizide bir kardeş olarak görüyorum. Bir de kardeş kardeşle çelişiyor dedim ya gerçekten de ben kardeşlerimle bile bir çok konuda çelişiyorum. Hayatın normal bir döngüsü bu hoş muhabet güzellikleride beraberinde getirir.
Mutlu bir ömür diliyorum size kardeş. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!