73 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:17 @_turk_ Nr.: 101 Antworten

Deist ve onları deizme yönlendiren etkenler!...
Hayır öyle bir algı yaptığım için özür dilerim, ancak diliniz bir bıçak gibi. Biraz daha hoşgörülü olamazmısınız.
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:18 @ruyalaralemi Nr.: 102 Antworten

peki....herse mümkündür....
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:29 @d35 Nr.: 103 Antworten

senin  derdin  ne ?   söyleyecegin  bir  sey  varsa  direkt  bana   yaz  baskasinin  üzerinden   bana  cevap  verme.  daha  dogrusu  hakaret  etme.  seni  anlamiyorum,   seni  tanimam  sende  beni  tanimassin     niye  benimle  ugrasiyorsun.   ne  istiyorsan  acikca  söyle  kivirma / kivirtma  sarfettigin   mesnetsiz  söyleri  aynen  sana  iade  ediyorum.   mahonun  sopari.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:31 @eses43 Nr.: 104 Antworten

bu adam dick yani fitneci biri.. sen onunla deyilde. dinimizle ugras kardes...
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:39 @_turk_ Nr.: 105 Antworten

Hakkımı yemeyin ama satır satır yazdim bende
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:40 @isabella Nr.: 106 Antworten

haklisin hanim efendi.. gercekten bu dogrudur.....
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:41 @_turk_ Nr.: 107 Antworten

iyi aksamlar.  dick   diye  birisini   birazda  olsa  taniyorum.   ama   böyle  bukelamun   gibi  sekilden,  sekile  girebilecegi  aklima  gelmemisti.  tabi  insan oglu  aksamdan  sabaha  pek  cok  sey  yasayabilir.   benimle  ilgili  bi  travma  yasamis  ama  ne  oldugunu  bilmiyorum.  Allah  islah  etsin  insaAllah.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:43 @eses43 Nr.: 108 Antworten

allah herkesle bereberdir. bu inandigimiz deizm olayi dogruysa.bu herkesin allahidir demeki... simdi kardesime iyi aksamlar diyorum..
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:43 @ruyalaralemi Nr.: 109 Antworten

Kafanıza takılmasın beyfendi sizden çokmu kanatlarım mi var diye sormuşsunuz lakin bende kanat Yok çelişki yorumlarınızda var dedim bir öyle bir böyle savundunuz diye dedim daha doğrusu sordum. Gayette netdi yazım aslında. İnsanın düşünceleri tabiki farklı olabilir ayrıca bilgi paylaştıkça değer kazanır konunuzdan hiç çıkmadım ve sizin merak ettiklerinizin bildiklerimi yazdim siz ilgilenmediniz o ayrı
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:49 @d35 Nr.: 110 Antworten

eski dostlar hep hamamda bulusur..pppp
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:50 @_turk_ Nr.: 111 Antworten

deizm  denilen   sey  ateistligin   alternatifi   olarak  ortaya  atilmis   sinsise  yapilan  bir  islam  düsmanligidir.  ne  kadar  carpici  degilmi   Allaha  inaniyorum  ama  dinlere  inanmiyorum   diyerek  beyin  karistirarak  arayis  icerisindeki  genc  nesilleri  dinsizlestirmek.   pek  cok  ahlaki  erozyonu   böyle  baslatirlar  din  düsmanlari.  Allah  islah  etsin  insaAllah.  

sanada  hayirli  geceler.

NOT: Allah  bütün  varliklarin   Allahidir.   belli  bir  zümrenin  degil.   

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:54 @eses43 Nr.: 112 Antworten

öyle deyil kardesim. deizm dinlere karsi cikarilmis bir alternatif..her dinin bir üyesi tersini düsüne bilir.. mesela sen müslümansin.. dogruyubaska yerde görebilirsin.. ve inanabilirsin.. bu bir deizm.. yani dinlere inanamayip allahin arligina inanmak gibi birse bu....
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:55 @isabella Nr.: 113 Antworten

Eğer bir kusurum olduysa, kırdıysam affola kardeşim. Benim anlamışımdır ama hakkınca cvep verememişimdir size affola, katkılarınızdan ötürüde ayriyetten teşekkür ederim. Hayırlı ve güzel bir ömür diliyorum.
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:56 @d35 Nr.: 114 Antworten

Ne güzelde anlattıydım aslında ama yormayayım doğru galiba herkes farklı kaynaklardan besleniyor kimbilir hangisi doğru tarih kitapları bana yalan söylemiş
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:57 @ruyalaralemi Nr.: 115 Antworten

Teşekkürler sizede
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:58 @_turk_ Nr.: 116 Antworten

benim  icin  deist  veya  ateist    dinime  saldirdigi  müddetce   müsriktir,   fitnecidir,   fesattir.  belli  bir  kesimin  yaptigi  hatalari   islama  maletmek  müsrikliktir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 21:59 @eses43 Nr.: 117 Antworten

aynen dogrudur . bunu yapan munkürdür...
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 22:02 @isabella Nr.: 118 Antworten

Yok belki birbirimizi anlamadık kadeş, belkide tarihin çelişkili sayfalarına başka kaynaklardan bakıyoruz. Yada gösterilmek istenenler den faydalanıyoruz, kim bilir ki yinede inanın sizin düşüncelerinizi bazen ters düşsekte beğeniyorum, gerçekten kardeş kardeşle farklı düşünceler içerisine görüş ayrılığı yaşıyor, sizin düşüncelerinize saygılıyım. İnsanlar birbirlerini tanıdıkça bir hayli hoş sohbetler gerçekleşir. Siz sagılı hoş muhabbeti olan birisiniz.
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 22:08 @ruyalaralemi Nr.: 119 Antworten

Teşekkür ederim o sizin güzel düşünceniz. İnsanlık hali tabiki olur bazen öyle yanlış anlaşmalar. Bilgi kaynakları da farklı, algı da ben araştırmayı bilgilenmeyi severim haliyle böyle konuları ilginç buluyorum ama gerçekten deizm ile birşey öğrenmek isterseniz holocaust ve sonrası yaşanan tarihi ve dini değişiklikleri okumanızı tavsiye ederim saniyorumki sizde mantıklı bulacaksınız
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 13.01.19, 22:17 @isabella Nr.: 120 Antworten

Ben bu konuda biraz sabit fikirliyim, düşüncelerimi inanın değiştirmeyecektir, biraz araştırdım 1877 li yıllarda olağan bir takım şeylerdi tarih hususunda belki yanıla bilirim acak, kesinlikle fikrimde zikrimde değişmedi, değişmeyecektirde, ancak şu gerçeğimdir insanlara hoşgörüyle gitmeye çabalıyorum her ne olursa olsun, hoşgörü hususunda sizeinde iyi bir niyet taşıdığınıza bir çok kere şahit oldum inanın, kardeşlik güzeldir sizide bir kardeş olarak görüyorum. Bir de kardeş kardeşle çelişiyor dedim ya gerçekten de ben kardeşlerimle bile bir çok konuda çelişiyorum. Hayatın normal bir döngüsü bu hoş muhabet güzellikleride beraberinde getirir.

Mutlu bir ömür diliyorum size kardeş. 
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Deist ve onları deizme yönlendiren etke...