80 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 25.08.17, 20:46 @nasonmaz Nr.: 41 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Rab,la allahin  arasindaki  farki anlamadim  ,ikiside tanrinin adi kuran,a göre, gerci ikisinide ben yaraddim ama

-----
Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 20:48 @pusu_vadi Nr.: 42 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Siz nedense  cok gec anliyorsunuz ya  hep yaniltiyorlar sizi

-----
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 20:50 @kurtbeyi Nr.: 43 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Bende seni sohbet edilecek akilli biri sanmisdim bende salaklara  yazmiyorum zaten  Sorun yok

-----
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 20:51 @hayretya Nr.: 44 Antworten

Hoca'ya Hürmet
bazen öyle oluyor
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 20:52 @pusu_vadi Nr.: 45 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Bazen deyil nedense sizde  hep öyle oluyor yanildik deyip kiviriyorsunuz

-----
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 20:54 @hayretya Nr.: 46 Antworten

Hoca'ya Hürmet
yanildigini anlamakta erdemlikdir dayi..misal sana bir soru soracam sen kurani 2 kere  okumadan öncede inkarcimiydin yoksa okuduktan sonrami degistin..yoksa dogustanmi inanmiyodun ..okuyuncami kivirdin
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 20:58 @pusu_vadi Nr.: 47 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Ben yasamimda hic kivirmadim. Okumayi sevdiyim icin okudum  ve okumaya (ailem okmayi seven insanlardi)ailemin  tesvikiyle basladim hala ,da okurum arastiririm  her okuduguma, her duyduguma inanmam,inancim  hic olmadi ama bilincim hep oldu halada bilincli olmayi sevdiyimden okurum, gerci sen bilincle inanci pek anlayamazsin ama

-----
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 21:00 @hayretya Nr.: 48 Antworten

Hoca'ya Hürmet
yalan konusma dayi inancsiz insan yoktur...ha bir sekilde bisey inanir din lere inanir bilime inanir inege tapar vsvsvs..insan yokturki fitratinda inanma duygusuyla yaratilmasin..ha tercih hakini sen kullanirsin bunada ben karismam
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 21:02 @pusu_vadi Nr.: 49 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Yazdim genc  sana inanmakla bilmenin farkini ben anlatamam aldigin eyitim onu kacirmis

-----
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 21:09 @hayretya Nr.: 50 Antworten

Hoca'ya Hürmet
sende desitligin yaninda atesitlikde varmi
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 21:11 @pusu_vadi Nr.: 51 Antworten

Hoca'ya Hürmet
yok ben  tengri,ciyim Türk,üm  özümü kaybetmedim tavsiye ederim hz, googleye sor sana anlatir gerci bilirim senin gibiler okumayi sevmediyi icin  bakmazsin

-----
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 21:15 @hayretya Nr.: 52 Antworten

Hoca'ya Hürmet
tengri inancinda allahin yeri nedir dayi????sanirim onlar allahi kabul etmiyor dogayi esas aliyolarlar
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 21:18 @pusu_vadi Nr.: 53 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Bak anladin  Ben  Türk oldugum icin bende bu sorunun cevabini bulamadim yegen

-----
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 21:22 @hayretya Nr.: 54 Antworten

Hoca'ya Hürmet
sen birazdaha okumaya devam dayi bulunca yazarsin
0

Beitrag gepostet am 25.08.17, 21:24 @pusu_vadi Nr.: 55 Antworten

Hoca'ya Hürmet
yok  yazmam sende anlama kabiliyeti olmadigi icin  zamanimi  bosa harcamam kusuruma bak

-----
0

Beitrag gepostet am 27.08.17, 11:49 @nasonmaz Nr.: 56 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Allah sana can damarindan daha yakindir. Allah la arana kimseyi araci yapma! Yoksa o araci yaptiginin kulu olur cikarsin. Zaten araci ( lar ) sebebiyle müslümanlar yüz yillar boyu uyutulmakda. 
Ve böylelikle de Allah yakin degiller. Aci ceke ceke cirpiniyorlar.
0

Beitrag gepostet am 28.08.17, 01:22 @aymavisi Nr.: 57 Antworten

Hoca'ya Hürmet
aymavisi

Gazali'nin hayatını hiç okudunuz mu ?  
Allah için az biraz OKU'yun özellikle tarih okuyun.. İşte tarihi okumadığımız için tekerrürden ibadet oluyor şu müslüman coğrafyaya.

İslam için bilim fen neredeydi nerelere geldi, islam bütün dünyaya gönderilen nice ve en güzel dinken neden böylesine ilimden fenden uzaklaştı ve bırakın tüm dünyayı müslümanların bile birbirini sevmediği bir hale geldi. 

-------

frankfurterr

İslam dini bir hacıya hocaya gidilip öğrenilecek kadar zor bir din mi? 
Namazını kılarsın, orucunu tutarsın, kimsenin hakkını yemezsin bu kadar  kolay allah aşkına ne doktor ne avukatla kıyaslıyorsunuz bu dini Allah herkese yönderdi...

Böyle avukattan, doktordan kıyas yapıyorsunya ben sana işin aslını söyleyimde öyle kıyas yap.

Allah bu dini indirirken OKU diye başladı, dinle hacıdan, şeyten dinle sohbetlere katıl demedi.. işte o avukat, doktor ile kıyasladığınız insanlar bugün FETÖ diye karşımızda. 

MÂİDE-104: Onlara 'Allah'ın indirdiğine ve Peygambere gelin' dendiğinde, 'Atalarımızdan gördüğümüz şey bize yeter' derler. Ya onların ataları hiçbir şey bilmeyen ve doğru yolu bulamayan kimseler ise?

Birde böyle bir ayet var.. Arkadaşlar şu ayet bile şu söylenenleri en güzel şekilde açıklıyor. Kuran okuyun 1 kez anlaşılmıyorsa 10 kez hatim edin.. Anadolunun okuma yazma bilmeyen köylerinden gelip almanca öğrenen bir nesilin çocukları torunları var burada.. Yani azimle ve tekrarla başarılamayacak tek zorluk yok.

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Hoca'ya Hürmet