115 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
Beitrag gepostet am 05.06.17, 15:38
@kurtbeyi
Nr.: 21
Antworten
pusu_vadi
Hoca'ya Hürmet
hz muhammeden sonra islami ne hale getirdiler..1.sorun cikar iktidari elde etmek icin yapilan savaslar ( muaviye ali gibi yezit hasan hüseyin gibi) 2.sorun bu iktidar gücünü elde etmek icin dini uyduruk hadislerle rivayetlerle huravelerle doldurdular....hocam bir nevi günah cikardilar yaptilar kestiler astilar sonrada bir gün ibadet yapanin 80 yillik günahlari af olur gibi dünya uyuduruk hadis cikardilar...
0
Beitrag gepostet am 05.06.17, 15:54
@kurtbeyi
Nr.: 22
Antworten
pusu_vadi
Hoca'ya Hürmet
aynen öyledir hoca ,kurani kerim de zaten üzerinde israrla vurulan nokta SIRK KONUSUDUR.yani allaha araniza araci koymamaktir. kuranin gelis amacida budur ,o bölgeye sürekli peygamberler ve kitaplar geliyordu,son dönemlerde halkin putlari ( yani bizim evliya gibi bildigimiz isim yapmis kisilerin ) allah la aralarina araci yapmlari idi....bu anlayisi bu zihniyeti yikmak icin kuran gelmistir..bir noktadaha var diyolarki islam akil dini degil nakil dinidir..simdi müridller hoclarini tarikatlarini sorgulayamamaz ne derlerse aynen nakil ederlerki vay halimize vay halimize..
0
Beitrag gepostet am 16.06.17, 21:32
@aymavisi
Nr.: 23
Antworten
milenium
Hoca'ya Hürmet
hoca koca oluyor cuma namazida hocalarla imam nikahi kiyiyorsunuz her yer aganagi olmus dogru suereleri okuyun ayetel kuersu.yakinda yildiz tilbe mahserde konser vericek umrede, produsyonu hazirliyor karaoke
0
Beitrag gepostet am 20.08.17, 21:54
@aymavisi
Nr.: 24
Antworten
hayretya
Hoca'ya Hürmet
Kime neye hürmet edecem anlamadim gitti, formu arapcayla doldurmussun oysa ben türküm arapca bilmem, ha birde arapalri hic sevmem. hoca benim icin ögretmen demektir ögretiyorsa ellerinden öperim
-----
Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka
0
Beitrag gepostet am 21.08.17, 01:28
@frankfurterr
Nr.: 25
Antworten
_kitty_
Hoca'ya Hürmet
0
Beitrag gepostet am 21.08.17, 08:59
@aymavisi
Nr.: 26
Antworten
yarensiz
Hoca'ya Hürmet
Yilmak yokk.. siz din diyeceksiniz.biz ahlak..siz seriiat isteyeceksiniz.. biz cumhuriyet..siiz biaat istiyeceksiniz.biz özgürlük..siiz rejon keseceksiniz.. biz hukkuhun üstünlüyünü haykiracagiz...
0
Beitrag gepostet am 22.08.17, 01:22
@dilaraaaaaa
Nr.: 27
Antworten
pusu_vadi
Hoca'ya Hürmet
kisilerin dini görüsü algisi yasantisi beni ilgilendirmiyor,bakin önemli bir cümle söyliyecem,DIN ALLAHIN DINIDIR..kisilerin dinlerini yasayan müslüman ülkelerinin durumu ortada..sorsam simdi konu sahibine bana örnek gösterebilecegin bir tane müslüman ülkesi varmi diye ??? o kadar hocalari dinledimki daha görmedim birbirini suclamayan onu dinlemeyin dinden olursunuz diyen her birinin görüsleri farkli ayrica.... yine konu sahibi hocaya hürmet dedigine bakma islerine gelene hürmet ederler daha gecen bir prof hocanin vidosunda sakali yok diye dinlemedi nerde hürmet .....ayrica daha örenemedikmi müslüman olmayi,,iyi insan olmayi ,,,,
0
Beitrag gepostet am 22.08.17, 02:26
@yolcuuuu
Nr.: 28
Antworten
pusu_vadi
Hoca'ya Hürmet
tesbitiniz son derece dogru..biraz agir olacak demissinizde agir olan bisey yazmamisinizki,,hafif bile yazmisiniz...öyle bir zamana dogru ilerliyoruz ki dünyada ya var olacagiz ya yok olacagiz...bilim ve teknoloji yi yeteri kadar kacirdik..benim sahsi görüsüm arab ülkelerinde petrol bitince onlara gecmis olsun icecek su bulamayacaklar....bizdede yobaz radikal islamci kesimin bir an önce devlett yönetiminden el cekmeleri gerikiyor,baskalarinin yasam alanina girmeden kimsenin özgür idaresine karismadan..hele hele öyle atatürk düsmani bir kesim varki gelecegimiz icin en büyük tehlike bu kesim...
0
Beitrag gepostet am 22.08.17, 19:01
@yolcuuuu
Nr.: 29
Antworten
yarensiz
Hoca'ya Hürmet
Forum yanlis olabilir..konunum iceriyi din tucarligi..
0
Beitrag gepostet am 23.08.17, 21:52
@aymavisi
Nr.: 30
Antworten
hayretya
Hoca'ya Hürmet
Ben salagin biriyim kesin bu yazidan bi bok anlamadim
-----
0
Beitrag gepostet am 23.08.17, 21:55
@kurtbeyi
Nr.: 31
Antworten
hayretya
Hoca'ya Hürmet
Muhammed,denen deve tüccari madem o kadar güzel seyler ögrettide bu isid denen,ve ona benzer bi sürü salaklar sürüsü nerden basimiza türedi?müslümanlik adina gözünü kirpmadan müslüman bogazlayan, yasamin hic bir türüne saygisi olmayan güruh nerden türedi?
-----
0
Beitrag gepostet am 25.08.17, 02:39
@pusu_vadi
Nr.: 32
Antworten
nasonmaz
Hoca'ya Hürmet
kardes,sen dogru bildigin yoldan sapma lütfen. Allah senden razi olsun... Dogruyu dile getirdigin icin,o dogru da Kuran. Bizlere sabretip Allahin ipine simsiki sarilmak( Kurana )düser. Kuranin emri.
Tarikatlere,sihlara,Hocalara, mesheplere degil.
Diger kardesler kendi yazdiklari ile celisiyorlar. Hem 72 fikralar diyor,sonrada Tarikatleri,Hocalari savunuyorlar ve cimbizla cekilmis Ayet ler sunuyorlar üc dört cümleden olusan. Tüm Ayetlerle gelmelidirler,hatta bazen tüm Ayetlerin yani sira diger ayetleride birlestirmek gerekir.
Zeten Islam Aleminin cektigi acilarin ana sebebi bu anlayisdir.
Kuran anlasilmayacak bir Kitab degildir. Oku düsün. Isimler,yerler,olaylar,kavimler gecer. Ayrica hepde örnekler sunar,kolay anlasilsin,diye.
Hayirli sabahlar...Sabretmek sabretmek sabretmek...
0
Beitrag gepostet am 25.08.17, 02:50
@pusu_vadi
Nr.: 33
Antworten
nasonmaz
Hoca'ya Hürmet
Sunuda hatirlatmakda yarar var. Iblisin vesvesesi sagdan soldan önden arkadan gelirmis.
Elbette saygiyi hak eden Hocalarimiz vardir.Kurana dayanip dayanmadigina iyi bakmak gerek.
0
Beitrag gepostet am 25.08.17, 02:56
@nasonmaz
Nr.: 34
Antworten
nasonmaz
Hoca'ya Hürmet
Hadis-i serifler tarismalidir. Günümüzde bile Hadis-i serifler üreten üfleyen Hocalar var. Kuran i kerim i Kuran Kerim Kuran i Kerim,gerisi bos.
0
Beitrag gepostet am 25.08.17, 02:57
@nasonmaz
Nr.: 35
Antworten
pusu_vadi
Hoca'ya Hürmet
sagolasin tsk ederim iyi dileklerin icin...72 fikra dedin de bu yaz izindeydim bir akrabam 4 yill medrese okudukdan sonra ilahiyet fakültesini kazandi 2 sinif ögrencisi,,kafamda olan sorulardan biriydi ümmetin 72 fikraya ayrilip sadece birinin cennete gidip diferlerinin cehennemlik olacagi..bu soruyu onada sordum malesef bu hadise dogru diyor,,sonra muaviye ali savasina geldi konu muaviye peygamberin vahiy katibi ve ayni kabiledendi ona asla laf söyleyyemeyiz diyor,,ben sahsen dehsette düstüm,,en son ben mürdet olursam sende kadi olsaydin cezam ne olurdu diye sordum direkt idam dedi...malesef en büyük sorunumuz din hakkinda konusamiyoruz öz elestiri yapamiyoruz kendimizle yüzlesemiyoruz islam dünyasinin bu durumdan bir an önce kurtulmasi gerek..o kadar cok bilgi kirliligi varki bu ayrismalar gurublasmalar basli basina sorun....cesaretli yürekli insanlarin islam dünyasinda cogalmasi dilegimle...
0
Beitrag gepostet am 25.08.17, 03:05
@pusu_vadi
Nr.: 36
Antworten
nasonmaz
Hoca'ya Hürmet
Amin...
Cesaretli dogruyu dile getiren Hocalarimiz var. Tereddütde olan müslüman kardeslerimize tavsiye. Kuran dan sasmasinlar. Ne o Hoca bu Hoca,su Alim bu Alim, seyh sih, Veli veya ermis falan filan...
Kuran i Kerim.
0
Beitrag gepostet am 25.08.17, 03:10
@nasonmaz
Nr.: 37
Antworten
pusu_vadi
Hoca'ya Hürmet
kimmis o hoca merak ettim
0
Beitrag gepostet am 25.08.17, 03:25
@pusu_vadi
Nr.: 38
Antworten
nasonmaz
Hoca'ya Hürmet
Isim vermek istemiyorum.
Senin ümmetin 72 73 fikraya ayrilacak biri cennete digerleri cehenneme, cümleside bir Hadis i serif dir. Kuran da öyle bisey gecmez.
0
Beitrag gepostet am 25.08.17, 07:20
@nasonmaz
Nr.: 39
Antworten
pusu_vadi
Hoca'ya Hürmet
kurani anlamak kolay degil öyle ayetler varki isin icinden cikamiyolar benim sevdigim bir prof hoca 5 yil üzerinde düsünmüs bir ayete anlam verebilmek icin..kurani türkce mealle okuyanlarin cogu din den de cikiyor sebebi ise bu allahin sözü olamaz diyolar..okumayanlar icin sorun yok türkiyede halkin yüzde kaci kuranin türkcesini okumus yokki dogru düzgün okuyan...benimde kafamda dünya soru isaretleri var....türkiyede tüm isim yapmis ilahiyatcilari dinliyom onlarda birbiriyle celiski icinde kuran a tam anlam veren birini daha bulamadim..yasar nuri hoca adamin dibiymis kiymetini bilemedik onun...konuyla alakali hocaya hürmetya ben kimseye kendimi teslim etmem ben kimsenin dogrusuylada yanlisiylada yola cikmam cünkü ALLAH beni imam gazali böyle dedi sen niye onun yolundan gitmedin diye sorgulamiyacakki,,iyisiyle kötüsüyle irademizle hesabimizi allaha verecegiz,yol belli insan olmanin sartlari belli,,...hoca hoca eyvallah tüm müslümanim diye gecinenlere su soruyu soruyom vay arkadas namaz oruc disinda müslünanligin kuranin hangi sartini yerine getiriyonuz???? gercekten müslümanmisiniz??? kurana göre yasayan kac ülke kac müslüman var..cevabi ben verim yokkkkkkkk.....öyleyse birakinda diger insanlara bu dünyayi dar etmeyin yaratilanlarin tüm sahibinin allah oldugunu görün,,allah ayrim yapmaz allah adaletlidir onun adaletini bizim asarak keserek dislayarak vurarak saglamaya kalkmayalim...ben bu konuda sunu diyorum din allahin dinidir,ve dogustan allah bizi iman duygusuyla yaratiyor bu tüm insanlarda böyledir...önce allahi anlayacagiz temel bu anlayisin üzerine kurulursa dünya kurtulur.... tüm insanlar tersten basliyor anlamaya,,hocasindan peygamberinden kitabindan sonra allah...
0
Beitrag gepostet am 25.08.17, 12:50
@pusu_vadi
Nr.: 40
Antworten
nasonmaz
Hoca'ya Hürmet
Kimseyi Rab edinmeyeceksin. Tek Rab vardir,o da Allah. Kuran zor degildir. Akla mantiga ters ne varsa, Kuran a tersdir. Cogu Hocalar hurafe efsane hikaye üflüyor.
Akil mantigini
yürüten her bir insan Kuran i rahat anlar. Yeterki sorsun arastirsin düsünsün.
Hiristiyan alemi o hataya düsdü. Peygamberi Rab edindiler. Firavunlar Rab edildi.
Zorba yöneticler de ( Krallar, Diktatörler, belli zengin Aileler vs..) Rab edinilmemelidir. Ayni seyhler sihlar alimler veliler hocalar,diyerek yoldan cikarmaya calisiyorlar....
0
1
2
3
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!