Hocaya Hürmet
Nakledildiğine göre Zülkarneyn a.s’a,
- Niçin üstadına anne ve babandan daha fazla tazim ediyorsun? Diye sorulur. O da şu cevabı verir:
- Çünkü anne ve babam benim semadan yeryüzüne inmeme, dünyaya gelmeme vesile oldu. Üstadım ise yeryüzünden semaya yükselmeme sebep oluyor.
İmam Gazâlî k.s. şöyle der:
“Âlimin talebe üzerindeki hakkı, anne ve babasının hakkından daha öndedir. Çünkü anne babası onun fani dünyaya gelmesine sebeptir. Hocası ise onun ebedi hayatını kazanmasına sebeptir.”
İmam Gazâlî, Minhacü’l-Müteallim.
Yine Cenâb-ı Hak bir başka âyet-i kerîmede de:
“Rasûlʼüm!) De ki: Eğer Allâhʼı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın…” (Âl-i İmrân, 31) buyurmaktadır.
Demek ki kulu Allâhʼa muhabbet deryasına ulaştıracak yegâne rahmet ve muhabbet pınarı, Rasûl-i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimizʼdir. Allâh’a giden yol, Oʼnun Sevgili Rasûlüʼne duyulan muhabbet ve itaatten geçmektedir. Oʼnun sünnetine uymayan, Oʼnun yolundan gitmeyen hiç kimse; Allâhʼın rahmet ve mağfiretine, muhabbet ve rızâsına nâil olamaz.
Burdan da anslyiorki Allah c.c giden yol efendimiz s.a.s e giden yoldan dir.Peygamber efndimizden once de,imamlara ALLAHIN salih kullari yani silsile ile imamlara velilere ,Eshabi kirama,ehliybeyte ondan, da cenabi ALLAHA taela gider.
ALLAH TAELA BUYURKI Habimi inciten beni incitir,bu silsile efendimizden asagi dogru geliyor
ondan dolayi Hocalara seyitlere saygili olalaim
anlatyama calsitigim bizlerin ,hocalara velilere baglanmamaiz lazim,onder olamsi lazimki yukridaki mertebe ulasilabilsin ynai tarikat islamda cok onemli.
ya Rabbim dersen buyur kulum dermis.Dularimiza icabet eder,dualrin kabulu icin de salih kul olmak sart,insallah salih kullardan oluruz
yanlis kosumsaktan mevlaya siginirim( bildiklerimi duyduklarimi inandikalrimi yazdim)
Rabbim c.c bzleri dogulardan ayirmasin dogru konsumayi nasip etsin)
malesef sen yorumlarimi anlmadan yorulmuyorsun,yazdiklarim hepsi hadis ayet,
kendi basina fetva verme.
imtihan etigin kisi eger sirk kosmuyorsa, o zaman idda sahibi sirkte dir istedigin hoca imama sor.
(birine kafirsin dedigin zaman eger o degilse idda sahibi kafir olur)
kimse ALLAH c.c ile kendi arasina araci koydugu yok,soz konusu hocalara imammlara saygi ve doalysiyla olanalra duyulan saygi muhabet, silesie yolu ile ta Allah tala gider, tarikat yolu.
sana tavsiyem 10 ve 11 nr da yorumu oku neyi kast etmisim analrsin.
burda vetfa verecek durumda degiliyiz hakimizda yok
duyduklarimizi goruklerimizi ekliyoruz
HOCALAR VELIELERE baglanmak lazim idda etemedim.ehli sunet hocalr velilerle alimlere yapilan yanlsilik saygisizlik ta Allaha kadar gider diy ekelemisim aytele:
tarikat
1- Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.2- Tasavvuf yolu; insanları mânen olgunlaştırmak, terbiye etmek, yetiştirmek için, tasavvuf büyüklerinin tâkib ettikleri yoldur.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tarikat : Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.
ben tarikatci felan da degilim keske olabilseydim