22 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:39 Nr.: 1 Antworten

Hoca'ya Hürmet

Hocaya Hürmet

Nakledildiğine göre Zülkarneyn a.s’a,

- Niçin üstadına anne ve babandan daha fazla tazim ediyorsun? Diye sorulur. O da şu cevabı verir:

- Çünkü anne ve babam benim semadan yeryüzüne inmeme, dünyaya gelmeme vesile oldu. Üstadım ise yeryüzünden semaya yükselmeme sebep oluyor.

İmam Gazâlî k.s. şöyle der:

“Âlimin talebe üzerindeki hakkı, anne ve babasının hakkından daha öndedir. Çünkü anne babası onun fani dünyaya gelmesine sebeptir. Hocası ise onun ebedi hayatını kazanmasına sebeptir.”

İmam Gazâlî, Minhacü’l-Müteallim.

-----
sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM 
0

Beitrag gepostet am 06.05.17, 15:30 @aymavisi Nr.: 2 Antworten

Hoca'ya Hürmet
hoca önemli gardas aynen hocalar vardir kendini mehdi sanar,hoca vardir peygamberimizle görüstügünü söyler,hoca vardir vahiy aldigini söyler ....hocalar edebi hayata yönlendiriyorda cennettemi cehennememi orasini allah bilir.....hatirliyosan ben sana gecen bir hocanin videosunu eklemistin senin tepkin koskoca ilahiyatci proff hakaret etmistin,sakali yok diye )))...demmekki her kez begendigi isine gelen hocayi dinliyor öyle degilmi ??? isine gelmeyeni inkar edip kafirlikle sucluyor...
0

Beitrag gepostet am 06.05.17, 17:36 @aymavisi Nr.: 3 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Sual: (Kur’an herkes için inmiştir. Onun için âlime, ilim sahibi olmaya ihtiyaç yoktur) diyenler çıkıyor. Âlim olmasa Kur’an anlaşılmaz mı?
CEVAP
Anayasa da herkes içindir; ama kanunlar, tüzükler olmadan anayasa ile memleket idare edilebilir mi? Kanunları da ancak hukukçular anlayabilir. Hasta olan avukata değil doktora gider. İlmin, âlimin önemi nasıl inkâr edilebilir. Kur'an-ı kerimi herkes kolayca anlasa idi, Peygambere ihtiyaç kalmazdı. Hadis-i şerifler, Kur'an-ı kerimin açıklaması mahiyetindedir. Hakiki âlimler de, hadis-i şerifleri açıklamışlardır. Arapça bilen herkese âlim denmez. Hakiki âlim, Kur'an-ı kerimi, hadis-i şerifleri açıklayan yetkili, yüksek insandır. Çok ilmi olduğu halde, hakkı bâtıldan ayıramayan, hakiki âlim değildir. Yetmiş iki sapık fırkanın önderleri de derin âlim idi, hakkı bâtıldan ayıramadıkları için dalalete düşmüşlerdir.

Şu halde, âlim çok bilen değil, hakkı bâtıldan ayıran din uzmanlarıdır. Bunlar Peygamberlerin vârisleri, vekilleridir. İctihadlarında isabet etmeseler de yine sevap alırlar. Bunlara uyanlar da kurtulur. Dinimiz âlimleri övmektedir.

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Bilmiyorsanız ehl-i zikre [âlimlere] sorun!) [Nahl 43]
Demek ki bilmeyen insanlar da var ki, Allahü teâlâ, bilenlere sormamızı emrediyor.

(Bu örnekleri ancak âlimler anlar.)
[Ankebut 43]
Herkes her örnekten anlamaz. Âlimler, kıymetli insanlar ki, ancak âlimler anlar deniyor.
0

Beitrag gepostet am 07.05.17, 21:25 @pusu_vadi Nr.: 4 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Ben Avamım bir insanın ALİM olduğunu Müceddid olduğunu s.a.v. efendimizin en büyük sünneti

SAKALDIR. Ondan biliyorum..

-----
0

Beitrag gepostet am 07.05.17, 21:25 @frankfurterr Nr.: 5 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Allah Razı Olsun Katkılarınızdan dolayı...

-----
0

Beitrag gepostet am 07.05.17, 21:26 @tebessum Nr.: 6 Antworten

Hoca'ya Hürmet
tşk ederim..
-----
0

Beitrag gepostet am 07.05.17, 22:11 @aymavisi Nr.: 7 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Allah a ulasmak icin hocaya degil,Kurana iktiyac vardir.Islamda araci yoktur.
0

Beitrag gepostet am 08.05.17, 18:46 @61kafdagi Nr.: 8 Antworten

Hoca'ya Hürmet
İslamda aracı yok mu nerden çıkardın

Peygamber neydi ya _?_

-----
0

Beitrag gepostet am 08.05.17, 21:12 @aymavisi Nr.: 9 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Kim Rasûlʼe itaat ederse Allâhʼa itaat etmiş olur…” (en-Nisâ, 80) buyurmaktadır. Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- kendi hevâ ve hevesinden konuşmayıp sırf Rabbinin emir ve nehiylerini tebliğ ettiği içindir ki Cenâb-ı Hak, iki itaati birleştirmekte ve Rasûlʼüne itaatin, kendisine itaat mânâsına geldiğini beyân etmektedir.

Yine Cenâb-ı Hak bir başka âyet-i kerîmede de:

Rasûlʼüm!) De ki: Eğer Allâhʼı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın…” (Âl-i İmrân, 31) buyurmaktadır.

Demek ki kulu Allâhʼa muhabbet deryasına ulaştıracak yegâne rahmet ve muhabbet pınarı, Rasûl-i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimizʼdir. Allâh’a giden yol, Oʼnun Sevgili Rasûlüʼne duyulan muhabbet ve itaatten geçmektedir. Oʼnun sünnetine uymayan, Oʼnun yolundan gitmeyen hiç kimse; Allâhʼın rahmet ve mağfiretine, muhabbet ve rızâsına nâil olamaz.

Burdan da anslyiorki Allah c.c giden yol efendimiz s.a.s e giden yoldan dir.Peygamber efndimizden once de,imamlara ALLAHIN salih kullari yani silsile ile imamlara velilere ,Eshabi kirama,ehliybeyte ondan, da cenabi ALLAHA taela gider.

ALLAH TAELA BUYURKI Habimi inciten beni incitir,bu silsile efendimizden asagi dogru geliyor

ondan dolayi Hocalara seyitlere saygili olalaim

anlatyama calsitigim bizlerin ,hocalara velilere baglanmamaiz lazim,onder olamsi lazimki yukridaki mertebe ulasilabilsin ynai tarikat islamda cok onemli.

ya Rabbim dersen buyur kulum dermis.Dularimiza icabet eder,dualrin kabulu icin de salih kul olmak sart,insallah salih kullardan oluruz

yanlis kosumsaktan mevlaya siginirim( bildiklerimi duyduklarimi inandikalrimi yazdim)

Rabbim c.c bzleri dogulardan ayirmasin dogru konsumayi nasip etsin)

0

Beitrag gepostet am 08.05.17, 21:32 @frankfurterr Nr.: 10 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Şu halde, âlim çok bilen değil, hakkı bâtıldan ayıran din uzmanlarıdır. Bunlar Peygamberlerin vârisleri, vekilleridir. İctihadlarında isabet etmeseler de yine sevap alırlar. Bunlara uyanlar da kurtulur. Dinimiz âlimleri övmektedir.

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Bilmiyorsanız ehl-i zikre [âlimlere] sorun!) [Nahl 43]
Demek ki bilmeyen insanlar da var ki, Allahü teâlâ, bilenlere sormamızı emrediyor.
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 00:18 @frankfurterr Nr.: 11 Antworten

Hoca'ya Hürmet
suan müslümanligin en büyük düsmani SIRK dir..bu terimi kurani kerime göre bir arajtirin..sonra kardesim yazdiklarini tekrar bir oku...
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 16:01 @61kafdagi Nr.: 12 Antworten

Hoca'ya Hürmet
mekke li müsrikler ne yapmislardi...allahla aralarina araji olsun diye putlarla allaha dua etmislerdi,...eger bu dünyada bir insan allahla arasina araci koyuyorsa müsrik olmustur..islamda allahla arana melegi bile koysan sirke düsmüs  müsrik olmusundur..tüm bu söylediklerim kuranda ayetlerle sabittir..aksini söyleyen varsa da ayetleri koyariz buraya...
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 20:30 @pusu_vadi Nr.: 13 Antworten

Hoca'ya Hürmet

malesef sen yorumlarimi anlmadan yorulmuyorsun,yazdiklarim hepsi hadis ayet,

kendi basina fetva verme.

imtihan etigin kisi eger sirk kosmuyorsa, o zaman idda sahibi sirkte dir istedigin hoca imama sor.

(birine kafirsin dedigin zaman eger o degilse idda sahibi kafir olur)

kimse ALLAH c.c ile kendi arasina araci koydugu yok,soz konusu hocalara imammlara saygi ve doalysiyla olanalra duyulan saygi muhabet, silesie yolu ile ta Allah tala gider,  tarikat yolu.

sana tavsiyem 10 ve 11 nr da yorumu oku neyi kast etmisim analrsin.

burda vetfa verecek durumda degiliyiz hakimizda yok

duyduklarimizi goruklerimizi ekliyoruz

0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 20:36 @frankfurterr Nr.: 14 Antworten

Hoca'ya Hürmet
anlatyama calsitigim bizlerin ,hocalara velilere baglanmamaiz lazim,onder olamsi lazimki yukardaki mertebeye ulasabilsin, yani tarikat islamda cok önemli  DEMISSIN KARDES:...bu cümleni elestirdim ben senin TARIKAT NEDIR peki acarmisin ,,,
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 20:48 @pusu_vadi Nr.: 15 Antworten

Hoca'ya Hürmet

HOCALAR VELIELERE baglanmak lazim idda etemedim.ehli sunet hocalr velilerle alimlere yapilan yanlsilik saygisizlik ta Allaha kadar gider diy ekelemisim aytele:

tarikat

1- Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

2- Tasavvuf yolu; insanları mânen olgunlaştırmak, terbiye etmek, yetiştirmek için, tasavvuf büyüklerinin tâkib ettikleri yoldur.

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tarikat :
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

ben tarikatci felan da degilim keske olabilseydim

0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 20:57 @frankfurterr Nr.: 16 Antworten

Hoca'ya Hürmet
kardesim adina sevindim herhangi tarikata üye olmadigina...islamda tarikatcilik mezhepcilik yoktur...bunlar dinlerini parca parca edenlerdir...
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 21:33 @pusu_vadi Nr.: 17 Antworten

Hoca'ya Hürmet
ali imran .3.103..ve hepiniz allahin ipine simsiki tutunun fikralara ayrilmayin ...yine baska bir ayette ENAM 6:::159::.dinlerini tefrikaya ( parca parca etmek ) düsürüp te siy a siy a( grup grup) olanlar varya senin onlarla bir alakan yoktur..diye acikca kuranda belirtilmistir...
0

Beitrag gepostet am 03.06.17, 20:27 @pusu_vadi Nr.: 18 Antworten

Hoca'ya Hürmet
Birde Ey İman edenler.İman ediniz ayeti Kerimesini Yazsa idin Süper olacaktı.
-----
0

Beitrag gepostet am 03.06.17, 20:53 @aymavisi Nr.: 19 Antworten

Hoca'ya Hürmet
doru ordaki iman edilecek tek varlik allahdir...sakkalli cübbeli kisileri bahsetmiyor..senin diger hayatinida hocalar belirlemiyor,,
0

Beitrag gepostet am 03.06.17, 21:20 @pusu_vadi Nr.: 20 Antworten

Hoca'ya Hürmet
   Bunuda öyle yordun ya ne deyim sana 
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Hoca'ya Hürmet