94 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 28.08.16, 00:30 @gelenekci Nr.: 21 Antworten

Neden Namaz kilimiyiorsun????
Insanlar karar veriyor hatta namaz kilanlar bu hakki kendinde buluyor....ben buna zekasiz cahil inanc derim....gercek manada inanan insan...dini irki ne olursa olsun bilirki cennete girmek namazla deyil...iyi akilli insan olmakla olur..dogruyu yapmakla...dinimizi yanlis yasayanlar ...bilmeliki düzgün kisilik namazdan önemlidir..Alllahin bizim namazimiza ihtiyaci yokdur..namazi insan kötülüklerden uzak durmak icin kilar...namaz aliskanlik deyil...Allaha yakin olmak icindir...acaba bu namaz kilanlar bunun farkindami...
-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 28.08.16, 00:36 @remix- Nr.: 22 Antworten

Sizin hürilerinde gözleri  sasi .bacaklari carpik...
-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 28.08.16, 00:38 @-gulbeyaz- Nr.: 23 Antworten

neden butun deyimler yada neden hersey erkekler icin kurgulanmis cennet lafi edilirken bile sadece erkekler dusunulmus onlar icin huriler var ordada kadinin adi yok
0

Beitrag gepostet am 28.08.16, 00:43 @gelenekci Nr.: 24 Antworten

Tam bilmemekle beraber Kuranda hurilerden bahsedildigini sanmiyorum...cennetde cinsellik oldugunuda düsünmuyorum...bunlari anlatan hocalar erkek okdugundan olmasin....inandirmak icin kullanilan dokayli yollar....
-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 28.08.16, 00:51 @bums Nr.: 25 Antworten

lan birseyler daha aklima geldi, düsündümde ben niye böyle düsününiyorum diye. Kendime su sorulari sordum.

Bir kulanilmis arabayi, müslüman bir Lübnan dami alirsin, gavur almandami? ve niye??

gelir seviyesi hemen hemen ayni olan Kuwaitin günesin altinda da mi yasamak istersin, soguk karanlik Norvec demi? 

yada tüm dünyayi alalim. 

Memleketinde haric, almanyayi birakip, yasamak icin hangi müslüman ülkeye göcmek istersin?

Almanyada müslamanlarin yasadigi semtler mi daha temiz ve güvencil, gavur larin yasadigi bölgemi?

Almanyada Müslamanlarmi daha cok kumar oynar (Oddsett, Spielhalle), hristiyanlarmi? 

Güzel Kiz arkadasinla sokakta gezersen, kim daha cok rahatsiz edici yanindakine bakar, Türk mü, alman mi?

Yasadigimiz ülke almanyada, kim daha cok suc/illegal islere karisir müslümanlarmi/Digerlermi?

düsünelim pahali Doppelhaushälfte aldin, komsunu kendin secebirlirsin, bildigin tek sey girecek ailenin memleketi, hangi komsuyu terci edersin: müslüman Marokaner ve Arnavut yada hristiyan finlandali, isvicreli? sec begen al

Türkiyede Konya da mi yasamak istersin, Izmir demi? 

Genelde pek dine önem vermeyen Izmirlilermi daha dürüst, dindar sayilan Sanliurfalilarmi?

Ülke IQ seviyesine bakarsak ilk müslüman ülke kacinci sirada?

gavur almanyada yasamayi terci ediyorsun, burda beraber o 5 vakiti kildigin insanlarda,  araba almiyorsun, komsu olarak terci etmiyorsun,   yasamak icin Mekka yada München sorarlarsa München diyorsun, digerleri daha dürüst, daha seviyeli, daha zeki olduguna inaniyorsun . ozaman niye bunlari  secilmis ve tek cennete layik olan millet görüyorsun?  sen dünyada bile bunlarnan hayatini paylasmak istemiyorsun, geldi ki ömürsüz cenneti paylasacaksin. 

ben birsey daha anlamiyorum. Allah niye bukadar namaz a, yiyeceye iceceye, ona inanmama önem verir? eline gecen ne?  Ben bunu gercek anlamiyorum. 
Allah yaratmis, trillyonlarca galaksi, her o trilliyonlarca galaksinin icersinde yaratmis trilliyonlarca yildiz, trillionlarca gezegen, bir gezegenin icinde yaratmis trilliyonlarca yaratik. O yaratigin birtanesi oturmus kara kara düsünüyor, ne yesem ne icsemde cennete girsem...

0

Beitrag gepostet am 28.08.16, 02:09 @bums Nr.: 26 Antworten

ya soru isaretler bitmiyor, konu disini giriyoruz kusura bakmayin ama uyku girmedi gözüme, simdi kafam takildi etik bakisa... 

sade etik i alirsak.

Allah rizasi icin zekat veren mi iyi, atheist olarak hic kimseden birsey beklemeden yardim eden mi?
Biri cennetin hesabini, ve karsiligini bekleyerek yapiyor, digeri kimsede karsilik ve öldülendirme beklemden sade insani degerler icin.

allah korkusu icin Zina/Hirsizlik/dolandircik... yapmayan mi iyi,  karekteri kisiliyi zaten buna hic bir zaman müsade etmeyen bir atheist mi?
Biri Cehenem cezasinin hesabini yapiyor,  digeri, sade yanlis olduguna inandigi ve karekteri buna müsaade etmeyeceyi icin  .....
.....
Bunu uzatabiliriz, ama hep hesapci cennete giriyor, öbürü brathähnchen oluyor, niye lan? Scheiß ungerechte welt

0

Beitrag gepostet am 28.08.16, 09:48 @kasparsky Nr.: 27 Antworten

0

Beitrag gepostet am 28.08.16, 09:50 @kasparsky Nr.: 28 Antworten

Aha aynen ben. 
Öbür tarafta cennet ile cehennemide ayrıt edemem
0

Beitrag gepostet am 28.08.16, 10:02 @bums Nr.: 29 Antworten

bravo
iyi yazmışsın.
Düşünsene cennete gidiyorsun yarıdan fazlası arap.
geri kalanı bildiğin gibi.

Gözümde canlandırıyorum. Enteresan bir manzara.
0

Beitrag gepostet am 28.08.16, 14:58 @1malik Nr.: 30 Antworten

slm malik kardes sanirim iyi niyetle actigin bir konu nerelere geldi  bende bu konuda görüslerimi yazayim...bence bizim dini veya dinleri anlama konusunda eksikligimiz,peygamberleri anlamaya calisiyoz onlarin kitaplarini anlamaya calisiyoz bunlari bize gönderen  ALLAH i tanima konusunda eksik kaliyoruz...allah bizden ne istiyor nasil bir kul olmamizi istiyor önce bunu anlicaz sonrada yaptiklarimizin allahin 99 ismi ve sifatiyla örtüsüyomu ona bakacaz..yani yaptigimiz seyler allahin adaletine sigiyomu yaradan bizden böyle bisey bekliyomu bunu sorgulayacagiz...örnegin sakal konusu peygamber efendimiz sakali vardi diye adamlar sakalsiz hocayi dinlemem diyo,ben bunun ne kurani bir yönünü bulabiliyom nede yaradan bizden sakal birakmamizimi istiyo diye bir yön,sakal benim ne amelimi etkiler nede cennete götürür...yani sekilci degilde kalben iyi bir insan olmak iyi bir kul olmak bence en güzel ibadettir...
0

Beitrag gepostet am 28.08.16, 15:40 @odyseuss Nr.: 31 Antworten

samimiyetinden  dolayi  seni  tebrik  ediyorum,  Allah  nefes  aldigin  müddetce  sen  senin  gibi  düsünenlerin  yardimcisi  olsun.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.08.16, 11:26 @1malik Nr.: 32 Antworten

Cok garip bir soru olmus....neden namaz kilmiyorsun???
Ayni gariplikte bir soru...neden namaz kiliyorsun.???
      her namaz kilan cennetlik.....veya ..her kilmayan cehennemlik gibi bir mantik olurmu.??
Peki neden müslümansin  diye bir soru kadar neden hiristiyansin sorusu da garip degilmi???
Yani güzel kardesim bu isler kisinin icinden gelmeli  neden diye soramayiz...
                                                                         kal saglicakla...

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!