|
|
|
Soru Sordum |
Ülkemizde insanlar nasıl prof oluyor haberiin var mı
Bir araştır Öldügümde beni yakın diye vasiyet eden Müftü bile var her hoca kılıklı İslam adına konusuyor sanma arkadaş biz zaten ondan kaybediyoruz her hocayı alim sanarsan fetoş dediğin gibi insanların kölesi kuklası oluruz...
bak böyle diyor ama bak ne diyorlar
Dikkat edelim arkadaş ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Ameli Mezhebi hanefi olan itikad mezhebi Maturididir...Çünkü İmam Azam efendimiz İmam Maturidi Hzlerini kabul etmiştir...
Tşk ederim ALLAH Razı Olsun Tek ve İnsan gibi cevap verdiginiz icin ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
bak kardesim ben mehmet okuyan hocanin tüm videolarini izledim türkiyede kurana hakim olan 1 numarali hocadir..dini AYETLERLE anlatmak yürek isidir cesaret isidir bilgi isidir..bunu türkiyede yapan 1 numarali hocadir...ön yargili neden oluyosun biraz dinle arajtir derim..cübbeliyide severim onunda bilgisi iyi ama kuran bir bütün olarak hakim olamiyo..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
bunlarin disinda din de her zaman ilk duydugumuz dogrudur anlayisi hakim bizde ..biraz dinle mehmet hocay dogru bildigin ne kadar yanlis varsa tek tek ayetlerle anlatacaktir sana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
O zaman Sen Türkiyeyi bilmiyorsun demekki
Cevat Akşit Hoca yı bilmeyen
Ahmed Ünlü hocayı bilmeyen ona diyorsa sıkıntı var işde bu konuda
madem izledin Hz.İsanın Babasız doğması hakkında Hz.Meryeme dedigi ve baska bir programda inkar etmeside başka bir konu ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Ben size Kuranı ve Sünnetimi bırakıyorum diyen Peygamberimiz var
Hadislerin yazılmamış ayet oldugunu kabul eden Ehli Sünnet Vel Cemaat var ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
kardesim sanirim mehmet okuyan hocayi daha önceden tanimiyosun,eger tanisaydin sanirim ilk bana sünnetlere olan bakis acisindan gelirdin..bu hocayi senin elestirmeye bilginde yetmez kurani anlaysinda yetmez..mehmet hocayi dinle dinini gercek anlamda örenmek istiyosan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
kuranin ac bir ayetini sana bir ayet tevsiri yapsin diger bildigin tüm hocalari sana unuttacaktir bundanda eminim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
sağol kardeş ben dinlemeyim almayayımda...
Cünkü benim mantalitem de Eğer bir İnsan Kuran ve Sünnet üzere eğitim aldı öğrenci yetiştiriyor
milleti aydınlatıyorsa Öncelikle En büyük Sünnet olan SAKALI koyması lazım diye düşünen biriyim ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
birak kardesim bu isleri ya sakal seni cenneti götürmeyecek seni yaptigin ameller isler götürecek...biraz dini görüsünüzü alginizi degistirin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
zamanın hocaları hep bir üstünlük peşindeler ben daha iyi bilirim ben daha iyi anlatırım benim tarikatım senınkınden daha üstün yok benimki daha üstün hep bir bilmişlik havası içersindeler..
bizler ahir zaman peygamberinin ahir zaman ümmetiyiz ve efendimiz buyurmuşki size iki şey bırakıyorum bunlara tutunursanız asla delalete düşmezsiniz Allahın kitabı ve sünnetim bu ikisine uyan kurtuluşa erer yoldan sapmaz efendimiz bizlere kurtuluşa ermemiz için yol göstermişken bizler halen delalet peşinden koşuyoruz.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Senin o söylediğinin aynısını senelerce hocalarımızdan ezbere öğrendik.. Fıkhi Hanefi.. itikad mezhebi maturidi. Yaş ilerledikce bazı ''bu sensin'' leri araştırıyorsun.. ve anlıyorsunki hiç de ''sen'' değilmişsin..!
Eğer yanlışım varsa düzelt ltf.. yıllar oldu incelediğim. Aklımda kalan iki şey var.. birincisi maturidilikte, imanını yüzde yüz kalben tastik etmedikce müslüman sayılmıyorsun. Yani namazda kılsan, oruçta tutsan, haccada gitsen zekatda versen Müslüman değilsin.. ve yaptığın her şey boşa gidiyor. Ikinciside amellerle imanın birbirinle alakalı olmaması..! Yani bir müslüman dünyadaki en büyük günahlarıda işlese dinden çıkmıyor ama bazı konularda, kalbinin tastiklemediği ama Allah korkusu olduğundan dolayı..yani mantıken bi insanın günahlardan uzak durması, müslüman sayılması için yeterli gelmiyor.
Ben bu konuda çok çelişkiye düştüm çünkü gaddarca bi yaklaşım.. her hücremizde şeytan dolaşırken, dur duraksız bizle uğraşırken hangi birimiz kalben her şeyi onaylıyor.
Selefilerde öyle bi şey yok mesela.. en çok hoşuma giden yanı da şu oldu: Düşünmeyeceksin..! Allah Kuranı Keriminde ne yazdıysa o.. haramsa haram, günahsa günah, sevapsa sevap..! Benim bunları sorgulama lüksüm yok. Çünkü sorgulamaya başladığın an aklın buğlanıyo, kafan karışıyor ve birde bakmısın dinden çıkmışsın.. Çok daha mantıklı geldi bana! O yüzdendir ki Selefilerden olmayı tercih ettim. Ha oluyor mu olmuyor mu bilmem ama benim fikrime yatkın ve yakın.. yarında Allahın karşısına çıktığımızda itikad mezhebim sorulmayacağına göre..........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Asıl sen sağol.. düşüncelerimi anladıysan ne mutlu bana  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
nereye geldik kardes sana benim dinledigim hocayi sundum parali dedin,sonra kurani süper acikliyo dedim sen ne dedin sakali yok dinlemem sünnete aykiri dedin...sonuc al sana ayristik bölündük bir konuda birlesemedik,,simdi anladinmi islama böyle mezhep ayriliklarinin verdigi zarari...ALLAH::KURAN::PEYGAMBER. bakalim islam ülkelerine hepsinde farkli islami yasayis var..sana soruyorum neden kuran birse peygamber birse bu ayrilik bu ayrisma var...cünkü hepsi kendi islam alimini secmis ona göre belirlemis gidis yolunu,,bazilari cok sert bazi ilimli bazilari kendileri disindaki islam ülkelerini bile müslüman saymiyo...bazilari ehli sünnet demis,bazilari ehli beyit demis,araya ictihatcilar müctehitler girmis gelldigimiz noktaya bakarmisin..islam ülkelerinde huzur yok savas var ve en önemlisi iki müslüman ülkesi birbirine zit görüste...ayni bizim bu konuda kavga ettigimiz gibi..islami bu sekilde bölüp parcalamak yerine birlestirme yolunu secmeliyiz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
arkadasim detaylarda ayrintilarda bogulmayin..mezhepler DIN degildir..mezhepler din alemlerinin kendi görüsleri dogrultusunda ortaya cikardiklari fikirler düsüncelerdir...öyle seyler yazmissinki inan hayretler icinde okudum,yok müslüman sayilmiyosun,yok böyle yaparsan müslümanliktan cikmiyon,yaw efendim selefilik böyle diyor bu mantikli geldi bana bunlar nedir yaw ???bunlar böyle diyosa o zaman biz KURANI birakalim,onlar öyle diyoda kuran acaba bunu tastikliyomu...mezhepleri bir gidis yolu olarak alalim ama sizin anlatiklariniz resmen bir din mis gibi olmus...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
bugün suudiarabistanin kullandigi VEHAbilik hakkinda ne düsünüyosun..bu bir hareketmidir mezhepmidir..ayni sekilde selefilik hakkinda...bu akimmlar ibn-i teymiyeyi baglarmi?..ve bunlar islamiyete zarar vermislermidir ne diyosun ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Pusu ben sana değil konuyu açan arkadaşa cevap verdim.. tartışmanıza alet etmeden, sadece açılan konuya verilen bi cevap olarak değerlendirdiğin an, farklı düşüneceğinden eminim.
Mesele benim mezheb ayırımını savunmam değil.. sadece dedelerimizin inandığı desteklediği şeyleri, bizimde benimsememizin zorunlu olmadığının kanaatindeyim..
Ne senin ne benim ne konu sahibinin dini bilgisi 600-800 yıllarında, Peygamberimizin vefaatınden hemen sonra yaşamış bi Alimin, bi Imamın bilgisiyle aynı ve eşit değildir.. önce bunu kabul etmek lazım..!
Ikincisi.. her dört mezhebinde asla ve katiyen Kuran ayetlerine aykırı olmadığını ve sadece mana ve hüküm olarak üstü kapalı ayetlerin ve hadislerin.. yorumlanıp bizlere sunulmasıdır. Arkadaşında yazdığı gibi ''ahir zaman ümmeti''yiz biz.. Kuranı Kerimi yorumlamak bizim kapasitemizi gani gani aşar..!
Günümüzden bi misal: Ben matematik'den sadece temel bilgilere sahibim.. sen ve üç arkadaşın matematik profesörüsünüz. Her biriniz doğru sonuca ulaşabilmem için, matematik kuralları çerçevesi içerisinde, bana birer formül sunmuşsunuz.. yardımcı olsun diye de birer matematik doçenti tavsiye etmişsiniz. Her birinizin verdiği formül beni doğru sonuca ulaştırır ama bu sonuca ulaşmak için seçtiğim hesap yolum, hangi birinizin formülünü kullandığım, hangi doçent'den yararlandığım benim algılama gücüme, kabiliyetime kalmış. Önemli olan tek şey var oda SONUÇ.
O yüzden mezhebin anlamı Islamiyetin temeli değil ''gidilen yol'' demektir. Seçtiğimiz yol yüzündende birbirimizi yememize gerek yok..! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Allah. + Kur'an. + Mezhep. + Mezhepler. + Tarikatlar. + ve, Kargasa. + Dilini ve dinini bilmeyenlerin olusturdugu ufuksuz ve cahil bir toplum. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 4: Büyük hakk kitap. Zebur. Tevrat. Incil. Kur'an. + Bu dört büyük ilahi kitaplari inceleyip arastirdiktan sonra hurafeleri vatikana hapsedip bilim ve teknolojiye yönelen bati toplulugu. Batida yetisen Freud+ Hegel + Locke +Kant+ Nietzsche + Marks daha pek cok filozof yada ilim adamlari ilahi kitaplari inceledikten sonra kendi fikirlerini olusturmuslardir. sanayilesme ve sosyal devrimlerin sonucunda adina demokrasi dedikleri sistemi gelistirip bu sistemle yasamaya baslamislardir sistemin aciklarinida baska ülkelere bu sistemi dayatarak kabul etmeyenleride siyasi ve ekonomik olarak kölelestirmislerdir. bu gün dünyada yasanan zulümlerin sebebi dayatilan bu ahlaksiz sistemden kaynaklanmaktadir. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mezhepler anayasasi kuran olan islamin ilk yillarinda kurulmus bu günkü siyasi partiler gibidir. zaman icerisinde mezheplerin cogalmasi, yozlasmasi, ikirciliklerin ortaya cikmasi, seyh ve sihlarin masum ve cahil insanlari maddi ve manevi olarak sömürmesi islam corafyasini bu günkü icler acisi duruma getirmistir. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Yani bizim sorunumuz dilimizi iyi bilmiyoruz, Dinimizi ise neredeyse hic bilmiyoruz din konusunda kulaktan dolma bilgilerle, okudugunu anlamadan ibadet etmekle Yüce Allahin insana yükledigi önemli sorumluluklari yerine getirdigimizi zannedecek kadar gaflet icerisindeyiz.
----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
ben bu gibi konulara katilirken,her seyi bir kenara birakir bilgi sahibi olmaya calisirim.beni yanlis anlama sen ona yazmisin ben sana yazmisim ,,olay bu degil,, ben burda bildigim kadariyla biseyler söylerim ve sizin yazdiklarinizdanda biseyler örenirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
en çok hoşuma giden yanı da şu oldu: Düşünmeyeceksin..! Allah Kuranı Keriminde ne yazdıysa o.. haramsa haram, günahsa günah, sevapsa sevap..! Benim bunları sorgulama lüksüm yok. Çünkü sorgulamaya başladığın an aklın buğlanıyo, kafan karışıyor ve birde bakmısın dinden çıkmışsın.. Çok daha mantıklı geldi bana!
Bu dediklerin İman da MATURİDİLİK ve Amelde HANEFİLİKTİR...
Hanefi Mezhebinde Bir insan Ayeti,Allah ı ve Peygamberi inkar etmediği sürece Kafir diyemezsin... İmam Azam Efendimizin FIKIH I EKBERİNDE Gecer...
Maturidilik İtikadi yani İmanidir.Bildiğimiz İMANIN ŞARTLARININ Açıklanmasıdır. Selefi dediğimiz Sahabe ve Tabiine verilen isim gibi görünsede sapık görüş kabul ediliyor EHLİ SÜNNET VEL CEMAATa göre...
Selefiliği Araştırmanızı tavsiye ederim.Ama gerçek Din Hoca ve Alimlerinden...Çünkü İbni Teyyime Allah a cismiyet isnat etmesinden dolayı kabul görmüyor.
Sakıncalı olanı anlayacagımız şekilde paylaşılmıştır.İzlemeni tavsiye ederim..
Saygılarımla
----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!