|
|
|
Soru Sordum |
İtikat Mezhebiniz nedir ?
----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
neden önemlimi sence mezhepler..bence mezhep ayriliklarini islamiyete en büyük zarari veriyor..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Arkadaş soruya cevap vermen lazım
Mezhebin Önemi sabaha kadar anlatılsa bitmez...
Sen ibadetlerini Kurana göre mi yapıyorsun ? ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
tamam cevab verim benim mezhebim yok..ne olacak simdi müslüman olmuyommi veya eksikmiyim ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
görünen köy kılavuz istemez..
Sonucda ibadetler Mezhebe göre de
Ben itikat mezhebini sordum iyi okursan anlarsın ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
illaki inaclari mezheblere göremi indirgeyip yasayacagiz,,bugün mezhepler arsindaki ucurumun tehlikenin birbirlerini nasil kafir ve islam din düsmani yaptigimizi görüyoruz..mezhebim yok benim ne olacak simdi sen onu söyle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Ne alakası var saçmalığa gerek yok İSLAM DA MEZHEBLER ARASI sorun veya sıkıntı yok nerde çıkarıyorsun arkadaş
Mezhebi olmayan nasıl ibadet eder ki ?
İbadet olmayınca da Nasıl Müslümanlığın gereğini yerine getirir ki ? ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
imam hanifeye diger mezheplerin küfür ettigini biliyorum ben,,mezhep islami ikiye bölen bir kilictir benimde cok karsi oldugum bir olaydir kusura bakma bu yüzden ters tepki veriyom,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
istersen sen buyur önce mezhebin önemini geregini bir anlat bizlere bizlerde ona göre yorum yapalim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Abiciğim
Sunni demek : Hanefi,Maliki,Şafii ve Hanbeli olan Cumhur denen Ehli Sünnet Vel Cemaat diye geçer ...
Bizi gerisi ilgilendirmez...
Bu 4 İmamın görüşü İslamda ön Planda kalmıştır.Bu Mübarekler Namaz başta olmak üzere tüm ibadetlerini Kuranı Kerim Ve Hadislerle Sabit görüşüdür ve bizim için 4 de HAKTIR.
Doğu bölgemizin çoğu Şafii diğer taraflar Hanefidir.
Sünneti Kılmama olayı yoktur insanların sonradan uydurmasıdır.ŞafiiLerde Sünnet kılınmaz derler ama Şafiilerde Namaz borcu olan insanlar Sünneti Kılmaz önce borcunu bitirmek zorundadir.
Alevilik bir mezhep değil bir ritüeldir. Hanefi mezhebinde günde
17 Rekat Farz 18 Rekat Sünnet 3 Rekat Vacip (Vitir) dir.Toplamda senin dedigin gibi 38 rekattır
Mesela Şafiiler Vitiri Evlerinde kılar ama sünnet aynıdır...
Bunlar Ameli Mezhebimizdir.Çünkü Kuranı Kerimde Namaz kıl emri var ama Nasıl kılınacağı nasıl abdest alınacagı nelerin okunacagı yazmaz.Efendimiz sav e Cebrail as. göstermiş.Efendimiz sav de Sahabesine ...Sahabeden sonra İslam yayılınca tabiin zamanıda normal ama Tebeitabiin den sonra Mezhepler cıkmıs ve bu 4 İmamın Görüsü EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT Yani Sünni olarak kabul edilmiştir. ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
İmam Azam Efendimize 3 büyük Mezhebin İmamıda Saygı duymuş ve Hakkında tek kötü kelam etmemiştir.nerden duydunsa kaynağın yalan söylüyor...
Ben Dinimi ebeden deden öğrenmedim...Ve sen Din Hakkında ZERRE birşey bilmiyorsun demekki
----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Cahille yani bilmeyen ukalalarla tartışmıyorum...
Senin kafandaki saç kadar bilgim var veya yok
Ben burda bir soru sordum bilmedigin içinde saçmalıyorsun...
Sen devam et ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
islamin bir numarali sorunudur mezhep ayriliklari ve ilerleyen yillarda bu dahada artarak katlanarak devam edecegi kanatindeyim..peki kardes sana bir soru,,bugün iranla suudi arabistan neden anlasiamiyo,veya neden sia camilerinde bomba patliyo,misilleme olarak sialar süünilere saldiriyor bunu bir aciklarsan sevinirim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
cevap veremeyecegin soruya soru ile cevap verir afaki kelam edersen alacağın cevaba da teessüf etmeyeceksin...
bilmediğini anladım...? Benim için senin dini hiç bir sözünün önemi kalmadı cunku sallamasyon siyasetcilerin işidir ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
hoca önceden cift dikis gönderirdin isi büyütmüsün 3 lü gönderiyon artik  suna bir cözüm bulll |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
defter konu disi birakin tartismayi bir aciklasin birak mezheplerin gerekliligini bizimde ona göre verecek cevabimiz var elbett..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Abii Başına bir iş geldiğinde Hacc da veya Oruc Süt kardeşliği Namaz falanda diğer mezhebe göre yaptıgında o zaman Efendimiz sav in
Ümmetimin İhtilafı rahmettir hadisini anlayamazsın Çok uzun ve yazarak degil konusularak anlatılacak mesele ama su nu deyim
Cuma Namazını kıldın ve dışarı çıktın baktın ki kolun kanamış kan tutmus orda ve Hanefi oldugun icin Kanın cıkması ile namazın bozuldugundan Namazın iptal gibi görunur
Ama Şafii de Kanın topyekün derecede akması ile bozuldugundan alimler el cevap Şafii Mezhebine göre namazın kabuldur demis ve yukarıdaki hadisi anlamıs oluyoruz
cunku İmam Azam efendimiz kan cıkınca demis ve efendimizin öyle yaptıgını acıklamıs
İmam Şafii hzleride peygamberimizin öyle yaptıgını ispat etmis
onun icin HAK diyoruz 4 ne de ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Din İman Mezhep oyuncak mı Oyun mu ki İnsan girip cıkıyor
Biz burda itikadı soruyoruz ama anlayan yok zır cahil ahlakdan bahsediyor ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Hadisi şerifde sav efendimiz buyuruyor ki :
Bir Müslüman bir müslümana kafir diyorsa,dediği insandan Allah'a ve Benim kulu ve peygamberi olduğuma iman ediyorsa Diyen kişi Kafirdir.
Var hayrını gör
Biz it gezdirenlerden değiliz her sakallı dindar olsa idi ...neyse... ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soru Sordum |
Zır cahil olmak başka Ukalalık başka
Özür Dilerim ben seni azıcıkda olsa İslam Dinini biliyorsun sanmısdım
değilmişinnnn zerre de ... ----- sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!